Ξερει κανεις τι ηχειο ειναι αυτο?

Reaction score
6
Καλησπερα παιδια. Σε μια αποθηκη βρηκα αυτα τα ηχεια.

Το θεμα ειναι οτι δεν λεει πουθενα τι κατασκευης ειναι. Ακομα και πισω δεν λεει για w και Ω. Επησης το καθενα εχει δυο διακοπτες πανω δεξια οπως βλεπετε με 0 + και -. Ξερει κανεις τι ειναι αυτα? Αν τελικα μου τα δωσουν θα αξιζαν το φτιαξιμο? ( εχουν σπασμενες μεμβρανες στα 2 γουφερ).

Ευχαριστω.

Reaction score
7.089
Αν τελικα μου τα δωσουν θα αξιζαν το φτιαξιμο? ( εχουν σπασμενες μεμβρανες στα 2 γουφερ).
και το μιντρειντζ δεν το βλεπω σε καλη κατασταση,μην ασχοληθεις καθολου

Reaction score
6
Εψαξα λιγο στο γοογλη αλλα οτι βρηκα ηταν σε αλλη γλωσσα και ετσι δεν μπορεσα να βγαλω ακρη. Στην ουσια χαλασμενα ειναι το γουφερ και το μιντ. Το τουιτερ οπως το ειδα δεν εχει κατι( ειναι και μεταλλικο). Σαν ηχεια θεωρουνται καλα? Οι μεμβρανες αποσο εψαξα φτιαχνονται, ισως ασχοληθω και μονος μου. Αν τα παω σε μαγαζι για τι κοστος μιλαμε στο περιπου? Επισης εχω τεραστια περιεργια να μαθω τι κανουν οι 2 διακοπτες με τα + και - :)

Ευχαριστω και παλι.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Τα + ,- συνήθως κόβουν ή δίνουν 3db στο mid και το tweeter.

Tα 4 foam , θα σου στοιχίσουν περίπου 50-60 ευρώ.
Αν δεν έχεις καθόλου ηχεία , φτιάξτα.

Reaction score
18
Τα διακοπτάκια το ένα για υψηλές και το άλλο για μεσαίες αυξάνουν η αξασθενουν αυτές αναλογα με το χωρο σου και την θεση των ηχείων μεσα σαυτόν .Μπορείς να τα επισκευάσεις άφοβα τις αναρτήσεις των μεγαφώνων μιας και τα κιτ επισκεύης τους στο ebay είναι και σχετικά φθηνά

Reaction score
6
Λοιπον. Τα ηχεια βρισκονται πλεον σπιτι μου:):) Σημερα παραγγειλα 2 απο αυτα απο ιμπει http://www.ebay.com/itm/4xKit-Cone-...pt=DE_Lautsprecher_Martin&hash=item35c36562c3
Το τελικο κοστος βγηκε στα 82 ευρω και για τα 4 ηχεια για ολους τους κονους(γουφερ και μιντ) και οχι μονο για τις μεμβρανες:) Πολυ καλα νομιζω!
Τα δοκιμασα αν παιζουν και ακομα και με σκισμενες μεμβρανες βγαζουν πολυ καλο ηχο ( σε σχεση παντα με τα δικα μου). Αποτι μου ειπαν τα ηχεια επαιζαν σαν surround σε συνοικιακο κινηματογραφο. Και αν ολα πανε καλα εκτος απο μουσικη, η χρηση τους θα ειναι πανω σε 6καναλο ενισχυτη.
Ας ελπισουμε λοιπον να πανε ολα καλα και αν μπορεσω θα ανεβασω κατι σαν μινι τουτοριαλ για την επισκευη.

Σας ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις σας:)

Reaction score
1.187
Πολύ ωραία λοιπόν. Περιμένουμε εναγωνίως τα αποτελέσματα της επισκευής.
...και φωτογραφίες φυσικά.

Reaction score
6
Λοιπον, σημερα μου ηρθαν τα κιτακια. Δοκιμασα να ξεκινησω με το ενα γουφερ. Αφου χαλασα μισο μπουκαλι οινοπνευμα και ενα σφουγγαρακι σκοτσ μπραιτ καταφερα και εβγαλα τις κολλες. Μεσα ειχε μια ασπρη κολα σε σωληναριο σιριγγας. Αφου εβαλα ενα χαρτονι τιλιγμενο σε κυλινδρο για να μην βρισκει το πηνειο στον μαγνητη, εβαλα κολα στην κατω αναρτηση... Δεν κολλαγε με τιποτα, το παταγα οσο μπορουσα αυτο ξεκολλαγε. Τεσπα, με τα πολλα και μετα απο ενα τετραωρο σαν να κολλησε. Βεβαια δεν ξερω κατα ποσο θα αντεξει τα μπασα χωρις να φυγει :/ Το φοαμ κολλησε πολυ πιο ευκολα πανω στο στεφανι του μεγαφωνου. Α, και τωρα που θεωρητικα εχει κολλησει παταω μεσα εξω και μερικες φορες βρισκει το πηνειο στον μαγνητη(ενω ακομα και τωρα ο αυτοσχεδιος κυλινδρος που εφτιαξα μπαινει κανονικα στο κεντρο του μεγαφωνου)... Λετε να εχω προβλημα? Ψιλοαπογοητευση η φαση... Θα ανεβασω και φωτος οποτε βρω χρονο...

Ευχαριστω

Reaction score
18
Καλησπέρα.

Είχα τα ηχεία για ένα χρόνο το 1988-89

Υπήρχαν δυο μοντέλα τα οποία αναφέρονταν ως 75w και 140w.
( αυτό που έχεις είναι το μεγάλο )
Στην συνέχεια αντικαταστάθηκαν από άλλα 90 w – 150w
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2384033.html

Όλα πέρασαν από τα χέρια μου.
Το πλέον ευχάριστο ήταν το 75w, μετά το 140

Τα καταευχαριστηθηκα

H tonsil νομίζω είναι Πολωνέζικη ( υπήρχαν εκείνη την περίοδο τα ανταλλακτικά στην Ελλάδα), η εταιρεία Unitra ίσως Πολωνο- Ρουμάνικη .

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.890
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης