ΟΘΟΝΗ ΠΡΟΒΟΛΕΑ... και με τι "gain"?

Reaction score
5
σε ολες τις οθονες προβολεα βλεπω ενα νουμερο gain...
απο 1 ως 1,3 εχω πετυχει μεχρι στιγμης...
Γνωριζω τι σημένει... αλλα δε γνωριζω ποιο να επιλέξω...
κατα 99% βλεπω ταινιες βραδυ... και κατα 99,9% θα παρω LCD projector, οποτε φανταζομαι το 1 gain εμενα θα μου ειναι ΟΚ...?
μηπως ομως δουλευοντας σε "economy mode" χρειαζομαι ενα μεγαλυτερο gain?
Αλλα οτιδιποτε ανω του 1 gain δε θα επιρεασει και το "μαυρο" ενος LCD που ηδη εδω κατακρινετε? :mrgreen:
τα μη επωνημα και φθηνα πανια εχουν τοσο μεγαλη διαφορα απο τα επωνημα και ακριβα?
εχω βρει το παρακατω στις (περιπου) 106" με 1 gain, ρολο για ταβανι, με εξτρα 50εκ μαυρο για να το κατεβασεις εκει που θες, 640g/m2, στα 99ευρω...

Μια απαντηση στα gain αναζητω... και αν στην τελικη, τετοια "πανια"... αξιζουν!

http://s00109432.shop.auctionweb.info/product_info.php?cPath=1_4&products_id=AW890299
(Δε κανω διαφημηση... δε στελνει ελλαδα το καταστημα)

Reaction score
62
Νομίζω ότι πρέπει να παίξεις μεταξύ 1 και 1,1,όχι παραπάνω. Παίζει ρόλο και πόση θα είναι η απόσταση πανιού και προβολέα. Στα 3 μέχρι 4 μ. το 1 είναι μιά χαρά. Όσον αφορά το πανί ό,τι πληρώνεις παίρνεις! Και δεν έχει να κάνει μόνο με την ποιότητα του πανιού, αλλά και με τον μηχανισμό τυλίγματος. Κατα γενική ομολογία ένα "ακριβό" πανί τσαλακώνεται πιό δύσκολα με τον καιρό απ' ότι ένα φτηνό, επειδή σύν τοις άλλοις και καλλύτρερη ποιότητα έχει το πανί και καλλύτερο μηχανισμό περιτύλιξης.

Reaction score
5
Δες το
http://www.projectorcentral.com/projection-calculator-pro.cfm

Βαλε τον προβολες που θες, την αποσταση που θα τον τοποθετησεις και το μεγεθος του πανιου. Τα σιγουρα δηλαδη.
Αυτο μετα θα σου γραφει αν το gain του πανιου (μπορεις να επιλεξεις και να αλλξεις και αυτο) ειναι OK .
"recommended image brightness..."
"... increase screen gain..."

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Να σου πω...Αν και οι νεοι LCD εχουν παραπανω απο επαρκη φωτεινοτητα, εαν ο χωρος σου εχει ανοιχτα χρωματα, ενα μικρο κερδος δεν ειναι κακο γιατι επικεντρωνει την φωτεινοτητα σε ενα σημειο οποτε δεν εχεις μεγαλες αντανακλασεις απο το γυρω περιβαλον. Οσο ανεβαινεις σε κερδος βεβαια μειωνεται και η γωνια θεασης... Αν αυτο δεν σου ειναι προβλημα, τοτε επενδυσε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.478
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134