Οθόνη 3 μέτρα και εντατήρες

Reaction score
0
Καλησπέρα,
για οθόνη με μήκος 3 μέτρα οι εντατήρες είναι μονόδρομος?
Υπάρχουν αξιοπρέπεις λύσεις χωρίς εντατήρες?
(αξιοπρεπείς = ανεπαίσθητο κυματισμό στα πλαϊνα και σε βάθος χρόνου)
αφορά home cinema χρήση και gain γύρω από το 1 (σε περίπτωση που κάποιος θέλει και άλλες πληροφορίες)
Ευχαριστώ

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Οθόνη 3 μέτρα και εντατήρες

Για να μιλας για εντατηρες υποθετω πως μιλας για ηλεκτρικη.
Ελπιζω να καταλαβαινεις πως μια οθονη τετοιου μεγεθους και με
εντατηρες δεν θα ειναι και η οικονομικοτερη λυση...

Reaction score
0

Συμφωνώ απόλυτα ότι με εντατήρες η τιμή θα ανέβει πολύ.
Γι' αυτό ερευνώ εάν υπάρχει αξιοπρεπής λύση χωρίς αυτούς.
Είχες κάποια οθόνη stweart ?(το spelling είναι λάθος αλλά τέτοια ώρα...)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Μπορεις να μου μεταφρασεις το "αξιπρεπης λυση" σε αριθμους?:126:

Με την Stewart θα "ανεβεις" αρκετα και ειναι ολες με εντατηρες.
Παντως, μεταξυ μας, μην περιμενεις θαυματα σε αυτα τα μεγεθη, ανευ...

Reaction score
0

είναι μέχρι 1000 ευρώ ,
διάβασα νωρίτερα μια μεγάλη συζήτηση για ένα πανί E-screen (το οποίο τελικά δεν έμαθα τι έγινε γιατί δεν πρόλαβα να τελειώσω την ιστορία)
Διάβασα όμως ότι είχες αποψη για το συγκεκριμένα πανιά.
Μήπως μπορέις να γράψεις λίγο παραπάνω σχετικά με το θέμα?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Δεν ξερω ποιο θεμα εννοεις:203:

Παντως ειναι λιγο φαυλος κυκλος.
Στο budget που σκεφτεσαι να διαθεσεις ειναι δυσκολο να βρεις
οθονη τριων μετρων με εντατηρες.
Απο την αλλη εαν δεν βαλεις εντατηρες ειναι δυσκολο να κρατησεις
μια οθονη αυτου του μεγεθους....ατσαλακωτη.

Reaction score
10

Από αυτά που διαβάζω δεν έχει πεισθεί οτι μια ακριβή οθόνη σίγουρα θα αντέξει περισσότερο από μια πιο φθηνή.(αναφέρομαι στις ζάρες)
Επίσης αν είσαι "άτυχος" και σε κανένα χρόνο σου κάνει ζάρες δεν νομίζω να συγκινηθεί κανένας και να σου την αλλάξει μιας και έδωσες ένα σκασμό λεφτά γι αυτόν ακριβώς το λόγο.

Εγώ έχω αυτή http://www.projectorcenter.gr/screen_celexon_300x169ecel.htm είναι ακριβώς 3μ και κάνει 700€. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πιστοποιήσω οτι δεν θα χαλάσει αλλά 7 μήνες που την έχω, δεν έπαθε το παραμικρό.

Μεγάλη σημασία επίσης έχει η σωστή τοποθέτηση. Αν δεν είναι καλά αλφαδιασμένη είναι σχεδόν βέβαιο οτι θα χαλάσει όσο αξιόπιστη κι αν είναι.

Reaction score
0

Από αυτά που διαβάζω δεν έχει πεισθεί οτι μια ακριβή οθόνη σίγουρα θα αντέξει περισσότερο από μια πιο φθηνή.(αναφέρομαι στις ζάρες)
Επίσης αν είσαι "άτυχος" και σε κανένα χρόνο σου κάνει ζάρες δεν νομίζω να συγκινηθεί κανένας και να σου την αλλάξει μιας και έδωσες ένα σκασμό λεφτά γι αυτόν ακριβώς το λόγο.

Εγώ έχω αυτή http://www.projectorcenter.gr/screen_celexon_300x169ecel.htm είναι ακριβώς 3μ και κάνει 700€. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πιστοποιήσω οτι δεν θα χαλάσει αλλά 7 μήνες που την έχω, δεν έπαθε το παραμικρό.

Μεγάλη σημασία επίσης έχει η σωστή τοποθέτηση. Αν δεν είναι καλά αλφαδιασμένη είναι σχεδόν βέβαιο οτι θα χαλάσει όσο αξιόπιστη κι αν είναι.
Την είχα βρεί στο internet και σκοπεύω να πάω από την έκθεση τους να την δω. (ευχαριστώ πάντως γιατί είσαι ήδη χρήστης και αυτο μετράει πάνω από όλα)
Αν έχεις την καλοσύνη με ποιόν προβολέα παίζεις? Τι φωτεινόητα έχει?
Σχετικά με το αλφάδιασμα όμως με μπέρδεψες!
Την ηλεκτρική που ήδη έχω, την κρέμασα στον τοίχο (εννοείται με αλφάδι αλλά αυτό είναι απλούστατο) πάτησα το κουμπάκι και βγήκε από το σασί της.
Εσύ έκανες και κάτι άλλο?

Reaction score
10

Όταν λέω αλφάδιασμα εννοώ να μην γέρνει, να είναι η κάσα της παράλληλη με το έδαφος.
Το gain της οθόνης είναι 1,2
Κερδίζεις 20% δηλαδή σε σχέση με τον προβολέα.

Εδώ είχα βάλει φωτογραφίες από το σαλόνι μου, θα δεις την οθόνη τον προβολέα αλλά και τα υπόλοιπα μηχανήματα.

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=57059

Reaction score
0

Όταν λέω αλφάδιασμα εννοώ να μην γέρνει, να είναι η κάσα της παράλληλη με το έδαφος.
Το gain της οθόνης είναι 1,2
Κερδίζεις 20% δηλαδή σε σχέση με τον προβολέα.

Εδώ είχα βάλει φωτογραφίες από το σαλόνι μου, θα δεις την οθόνη τον προβολέα αλλά και τα υπόλοιπα μηχανήματα.

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=57059
καλησπέρα!
είδα τις φωτογραφίες και με...θυμήθηκα.
Αντιμετωπίζω πολλά κοινά προβλήματα σε σχέση με το πανί.
Όταν έχεις λίγο χρόνο και θυμάσαι και θέλεις, παρακαλώ απάντησε τα παρακάτω ερωτήματα .
Το κουτί που έβαλε την οθόνη με τι ούπα ,βίδες το πάκτωσες στον τοίχο?
Το κουτί το έκανες τόσο πλατύ ώστε να περάσει τα επιτοίχια ράφια?
Τι πλάτος έχουν τα επιτοίχια ράφια σου?
Τι διαστάσεις είναι το κουτί?
Το άφησες ανοικτό από επάνω?
Την οθόνη με ποιόν τρόπο την βίδωσες πάνω στο κουτί ?
Τι "ξύλο" χρησιμοποιήσες για να φτιάξεις το κουτί?

Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου

Reaction score
10

Κατ' αρχήν θα σε παραπέμψω σε ένα άλλο site όπου περιγράφω με περισσότερες λεπτομέρειες πως έφτιαξα την κάσα που είναι μέσα η οθόνη.
Είναι εύκολη κατασκευή από ξύλο MDF και την έφτιαξα μόνος μου παρότι δεν είμαι μαραγκός.

http://www.audiovideo.gr/forum/showthread.php?t=1656

Το κουτί το βίδωσα στον τοίχο με βίδες και ούπα 6άρες αν θυμάμαι καλά και αρκετά μακριές 10εκ.
Σε μεγάλο βαθμό βοηθάνε τα ράφια που είναι από κάτω αλλά και το οτι είναι στερεωμένη και σε δεύτερο τοίχο από δεξιά εκεί που είναι οι κουρτίνες αλλιώς το βλέπω να έπεφτε στα κεφάλια μας.

Τα ράφια έχουν 31εκ πλάτος.

Το μήκος της κάσας είναι ακριβώς 3,5μ

Η οπή στην οποία έχει τοποθετηθεί η οθόνη είναι 11εκ.

Η κάσα προεξέχει αναγκαστικά από τα ράφια για να μην βρίσκει η οθόνη πάνω τους καθώς κατεβαίνει.
Προεξέχει ακριβώς 13εκ (11εκ. η οπή + 2εκ που είναι το ξύλο από μπροστά το μέτωπο.)

Τα ράφια τα φτιάχνεις εσύ όσο βάθος θέλεις δεν έχει σημασία αρκεί η κάσα από πάνω να προεξέχει όπως είπα 13εκ. (τα δικά μου έχουν 22εκ βάθος)

Η οθόνη είναι κρεμασμένη σε κάτι καδρονάκια που βρίσκονται μέσα στην κάσα (θα τα δεις στις φωτογραφίες).

Καπάκι για πάνω έχω έτοιμο βαμμένο στο ίδιο χρώμα από ξύλο MDF πάλι πιό λεπτό είναι αυτό νομίζω 7-8χιλ. αλλά δεν το τοποθέτησα κυρίως γιατί βαρέθηκα δεν φαίνεται κιόλας αλλά καλά είναι κάποια στιγμή να το βάλω.

Αν έχεις άλλες απορίες ευχαρίστως να βοηθήσω.

Reaction score
0

Κατ' αρχήν θα σε παραπέμψω σε ένα άλλο site όπου περιγράφω με περισσότερες λεπτομέρειες πως έφτιαξα την κάσα που είναι μέσα η οθόνη.
Είναι εύκολη κατασκευή από ξύλο MDF και την έφτιαξα μόνος μου παρότι δεν είμαι μαραγκός.

http://www.audiovideo.gr/forum/showthread.php?t=1656

Το κουτί το βίδωσα στον τοίχο με βίδες και ούπα 6άρες αν θυμάμαι καλά και αρκετά μακριές 10εκ.
Σε μεγάλο βαθμό βοηθάνε τα ράφια που είναι από κάτω αλλά και το οτι είναι στερεωμένη και σε δεύτερο τοίχο από δεξιά εκεί που είναι οι κουρτίνες αλλιώς το βλέπω να έπεφτε στα κεφάλια μας.

Τα ράφια έχουν 31εκ πλάτος.

Το μήκος της κάσας είναι ακριβώς 3,5μ

Η οπή στην οποία έχει τοποθετηθεί η οθόνη είναι 11εκ.

Η κάσα προεξέχει αναγκαστικά από τα ράφια για να μην βρίσκει η οθόνη πάνω τους καθώς κατεβαίνει.
Προεξέχει ακριβώς 13εκ (11εκ. η οπή + 2εκ που είναι το ξύλο από μπροστά το μέτωπο.)

Τα ράφια τα φτιάχνεις εσύ όσο βάθος θέλεις δεν έχει σημασία αρκεί η κάσα από πάνω να προεξέχει όπως είπα 13εκ. (τα δικά μου έχουν 22εκ βάθος)

Η οθόνη είναι κρεμασμένη σε κάτι καδρονάκια που βρίσκονται μέσα στην κάσα (θα τα δεις στις φωτογραφίες).

Καπάκι για πάνω έχω έτοιμο βαμμένο στο ίδιο χρώμα από ξύλο MDF πάλι πιό λεπτό είναι αυτό νομίζω 7-8χιλ. αλλά δεν το τοποθέτησα κυρίως γιατί βαρέθηκα δεν φαίνεται κιόλας αλλά καλά είναι κάποια στιγμή να το βάλω.

Αν έχεις άλλες απορίες ευχαρίστως να βοηθήσω.
Ευχαριστώ πολύ!

Στο site δεν μπόρεσα να μπω γιατι δεν είμαι μέλος αλλά είμαι οκ με την παραπάνω περιγραφή σου.
Τα δικά μου ράφια (ναί έχω μια παρόμοια σύνθεση που πρέπει να υπερκεράσω) είναι ήδη 34 εκ.
Οπότε η κατασκευή θα πρέπει να πλησιάζει τα 45 εκ. πλάτος.
...και δεν έχω και τον τοίχο βοηθό!

Νομίζω ότι με κουτί σε διάσταση 45 εκ.* 330εκ * 30εκ θα έχω πολύ μεγάλο όγκο στο σαλόνι. Τι λές? (και όποιος άλλος βέβαια)

Θα ανεβάσω αύριο το πρωί 1 φωτό με ένα μεταλλικό σωλήνα και μια δεύτερη ιδέα που έχω.
Αν θέλεις πές την γνώμη σου.

Reaction score
10

Ευχαριστώ πολύ!

Στο site δεν μπόρεσα να μπω γιατι δεν είμαι μέλος αλλά είμαι οκ με την παραπάνω περιγραφή σου.
Τα δικά μου ράφια (ναί έχω μια παρόμοια σύνθεση που πρέπει να υπερκεράσω) είναι ήδη 34 εκ.
Οπότε η κατασκευή θα πρέπει να πλησιάζει τα 45 εκ. πλάτος.
...και δεν έχω και τον τοίχο βοηθό!

Νομίζω ότι με κουτί σε διάσταση 45 εκ.* 330εκ * 30εκ θα έχω πολύ μεγάλο όγκο στο σαλόνι. Τι λές? (και όποιος άλλος βέβαια)

Θα ανεβάσω αύριο το πρωί 1 φωτό με ένα μεταλλικό σωλήνα και μια δεύτερη ιδέα που έχω.
Αν θέλεις πές την γνώμη σου.
Ο τοίχος και να μην υπάρχει στην άκρη μπορείς να βρεις λύσεις δεν είναι εκεί το θέμα.
Το ύψος της κάσας που έχω δεν είναι 30εκ όπως λες αλλά 20εκ. θα ήταν ασχημο έκρινα κι εγώ και το έκανα όσο μικρότερο μπόρεσα.
Υπάρχει δυνατότητα αν θες να γίνει και ακόμα μικρότερο (το ύψος) αλλά θα είναι πιό δύσκολη η στήριξή του.
Αναγκαστικά θα πρέπει να βάλεις ένα δοκάρι σαν Γ που θα στερεωθεί στον τοίχο και να βιδωθεί από κάτω η κάσα.
Από την άλλη πλευρά δεν θα έχεις πρόβλημα θα στηρίζεται πάνω στα ράφια.

Βάλε φωτογραφία να δούμε.

Reaction score
0

Ο τοίχος και να μην υπάρχει στην άκρη μπορείς να βρεις λύσεις δεν είναι εκεί το θέμα.
Το ύψος της κάσας που έχω δεν είναι 30εκ όπως λες αλλά 20εκ. θα ήταν ασχημο έκρινα κι εγώ και το έκανα όσο μικρότερο μπόρεσα.
Υπάρχει δυνατότητα αν θες να γίνει και ακόμα μικρότερο (το ύψος) αλλά θα είναι πιό δύσκολη η στήριξή του.
Αναγκαστικά θα πρέπει να βάλεις ένα δοκάρι σαν Γ που θα στερεωθεί στον τοίχο και να βιδωθεί από κάτω η κάσα.
Από την άλλη πλευρά δεν θα έχεις πρόβλημα θα στηρίζεται πάνω στα ράφια.

Βάλε φωτογραφία να δούμε.
Δυστυχώς ή δεν μπορώ ή δεν ξέρω να ανεβάσω φωτό.
Η ιδέα είναι να πακτώσω στον τόιχο 2 ανοξείδωτους σωλήνες φ60. Είναι εμφανίσιμοι, χρησιμοποιούνται για πάγκους κουζινών. Δημιουργούν μια γωνία 60 μοίρες με τον τοίχο οπότε θα είναι (ελπίζω) κομψό.
Ισως στον ένα να κάνω και διάτρηση να περάσω το καλώδιο ρεύματος.
Η σκέψη είναι να χρησιμοποιήσω 4 ούπα και 4 βίδες 10εκ για κάθε σωλήνα.
Το μόνο...θεματάκι έιναι ότι οι σωλήνες είναι πίο κοντοί και θα χρειαστεί να κάνω πατέντα για να φτάσω το μαγικό νούμερο 34 (= τα εκατοστά πλάτους των ραφιών)

Τι λές? (και όποιος άλλος βέβαια)

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
101.841

Δυστυχώς ή δεν μπορώ ή δεν ξέρω να ανεβάσω φωτό.
Ανέβασέ την εδώ, και γράψε το link της:126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.906
Members
38.259
Νεότερο μέλος
kassius