Οι ανατροπές ενός πρωτάρη... (7 deadly sins)

Reaction score
424
Όταν πρωτοξεκίνησα το χόμπι αυτό πριν από 5 χρόνια πήρα ένα σεβαστό ποσό και το τοποθέτησα έτσι όπως νόμιζα αγοράζοντας ό,τι μου έκανε κλικ ακουστικά αλλά και αισθητικά. Άλλαξα πολλά μέσα στα 5 χρόνια, μυαλό δεν έβαλα και οι ανατροπές γίνονταν διαδοχικά. Κάτι όμως έχτιζα, έχτιζα όμως και κάτι άλλο και κάτι χαλούσε. Προσπαθούσαν κοινώς να φτιαχτούν 3 συστήματα που να ακολουθούν διαφορετικές ανάγκες. Μέχρι εδώ λάθος ίσως δεν υπάρχει, γιατί πες ότι θέλουμε πάντα να πειραματιστούμε, να ακούσουμε. Όταν όμως αργότερα, αρχίζεις και "χαλάς" λάθος επιλογές με άλλες λάθος επιλογές, επειδή πιστεύεις ότι έτσι θα πας σταδιακά πιο γρήγορα ψηλά, εκεί το πράγμα δεν τραβάει. ΛΑΘΟΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΨΗΛΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΑΡΓΗΣΕΙΣ
Μέσα σε αυτά που προείπα να λάβουμε υπόψη ότι ο Magnum (ο πρώτος ενισχυτής που είχα δεν τραβούσε)εκείνο που πιστεύω ότι πάντα έφταιγε ήταν κυρίως ο ενισχυτής.
Άρα από ενισχυτή ξεκινάμε... το ταξίδι. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ
Πρώτο λάθος για εμένα: Πρώτα βρίσκουμε τον ήχο που θέλουμε να ακούσουμε από το ηχείο και μετά το υποστηρίζουμε ενισχυτικά.
Δεύτερο λάθος: Φταίει ο τελικός που δεν τραβάει το σύστημα. ΛΑΘΟΣ Φταίει ο προενισχυτής !!!
Τρίτο λάθος: Ένα σύστημα κρίνεται από το οικονομικό. Μερικό λάθος. Ένα σύστημα κρίνεται πρώτα από την συνέργεια!!!
Τέταρτο λάθος: Γίνονται πάντα διορθωτικές κινήσεις. ΛΑΘΟΣ Γίνονται αρκεί να πηγαίνει κανείς σε "αντικειμενικά" κομμάτια που θα τα πληρώσει ίσως όχι αναλογικά τόσο της ποιότητάς τους αλλά επειδή αξίζουν πραγματικά, αν θέλει να ξεφύγει από ημίμετρα. Οι φτηνές διορθώσεις πληρώνονται πάντα αργότερα υπερτριπλάσια.
Πέμπτο λάθος: Το πλεονέκτημα των βαριών " τεράτων" τελικών είναι ότι οδηγούν σίγουρα το ηχείο σου. ΛΑΘΟΣ Οι μεγάλοι τελικοί δεν οδηγούν σίγουρα το ηχείο σου αλλά οδηγούν τα περισσότερα ηχεία.
Έκτο λάθος: Ο,τι και να σου λένε, πίστεψέ τους γιατί κάποιοι (πωλητές, χαιφιντελάδες) ξέρουν περισσότερα από εσένα. ("Μην τα πάρεις είναι κούφια μέσα, πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες")ΛΑΘΟΣ. Εμπιστεύσου τα αφτιά σου και βλέπε. Αφού έχει έναν τελικό 2Χ200 για να οδηγήσει αυτά τα ηχεία που και πάλι δεν οδηγούνται πλήρως, είναι δυνατό να αγοράσεις κάτι από αυτά; Με τίποτα.
7ο λάθος: Αν κάτι πηγαίνει λάθος, τα αλλάζουμε όλα. ΛΑΘΟΣ Εδώ χρειάζεται υπομονή. Προσπάθησε να καταλάβεις τι γίνεται λάθος. Όχι πανικός. Καλύτερα να κρατήσεις ένα καλό κομμάτι στην άκρη παρά να το απορρίψεις πουλώντας το.
Από ό,τι καταλάβατε η ανάγκη ήταν να τα πω. Μπας και σωθεί και κανείς που είναι πιο άπειρος από εμένα.

Reaction score
650
Μπας και σωθεί και κανείς που είναι πιο άπειρος από εμένα.
Τι θα πει να σωθεί? Αν δεν πληρώσεις δεν μαθαίνεις. Το ταξίδι έχει σημασία κι όχι ο προορισμός. Θεωρώ τον εαυτο μου ευτυχή που

έχω κάνει μια διαδρομή αρκετών χρόνων ως χομπίστας. Έκανα λάθος επιλογές, έκανα σωστές, πλήρωσα. Δεν με νοιάζει. And more, much more than this, I did it my way!

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.675
Το θέμα είναι να το πάρεις απόφαση ότι το τέλειο δεν είναι του κόσμου τούτου, πόσω μάλλον σε συνθήκες οικιακών χώρων, και απλά να σταματήσεις. Θα μπορούσα να ζήσω ευτυχισμένα με όλα τα συστήματα, όχι πολλά, που έχουν περάσει από τα χέρια μου. Απλά δεν το είχα πάρει απόφαση. Πλέον αρκούμαι στη συντήρηση των υπαρχόντων συστημάτων, δύο τον αριθμό. Τόσο απλά...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
μπα......
πως λεμε cavloτιμονοι.....
ετσι
καμποσοι ειναι cavloμηχανοι.
.....χορταινει το ματι πιο πολυ απο το αυτι...............
καθενας με τα βιτσια.................

Reaction score
571
μπα......
πως λεμε cavloτιμονοι.....
ετσι
καμποσοι ειναι cavloμηχανοι.
.....χορταινει το ματι πιο πολυ απο το αυτι...............
καθενας με τα βιτσια.................
άλλα πεταμένα λεφτά στην ρόδα και τρύπιος κουμπαράς λέμε,πάντως οι διαφορές είναι ακουστές αλλα και τα χιλιάδες € που ζητούν...απαράδεκτον που έλεγε και ο Βέγγος.

C

chrispo

Guest
Όταν ο μηχανάκιας σταματήσει να ασχολείται με τους μουσικούς φθόγγους μεμονωμένα ( ήχους) και ακούσει το σύνολό τους σαν μία μουσική ολότητα ( μουσική με το αναπαραγόμενο συναίσθημα), τότε ΙΣΩΣ ξεφύγει από αυτό το ηχητικό μονοπάτι αδιεξόδου, που έχει περιέλθει με τη θέλησή του και μόνο. Και κάτι άλλο...σταματήστε να ¨πετάτε ¨ λεφτά και ασχοληθείτε με τη Μουσική.

( ....ακούγαμε ηχητικές εκτελέσεις με hiendάδες και τα σχόλιά τους ήταν του στύλ.... - ρε συ το σύστημα μ@μ@ει, άκουσες στο βάθος που άνοιξε η πόρτα από το studio?.... ή ακόμα καλύτερα ..-έτριξε το καρεκλάκι του πιανίστα..Wow!!...ή ..-φταρνίστηκε ένας θεατής ....σε live:headbang:)
...υπάρχουν πολλοί, μα πάρα πολλοί τέτοιοι....( αυτά για τώρα..)

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.572
...χμ, ναι, ισως.. μπορει... εγω ειμαι της ανυπερασπιστης αποψης οτι παιζει καποιος νομος του Μερφυ.. ενα ακυρο παραδειγμα για να γινω λιγο πιο αντιληπτος "οταν νομιζεις οτι φταιει ο ενισχυτης, φταιει το πικαπ, εκτος απο την περιπτωση που φταιει ο χωρος".

Reaction score
4.722
Κύριοι η λυδια λίθος, το ζητουμενο :
....και ακούσει το σύνολό τους σαν μία μουσική ολότητα ( μουσική με το αναπαραγόμενο συναίσθημα)
Αναπαράγει το συστημα τη μουσική ατμοσφαιρα και το συναίσθημα ?

Το τεχνοκρατικα σωστο είναι γνωστο, σαφές και ετοιμοπαραδοτο
αλλά σύμφωνα με διατροφολογους σε άλλο νήμα μπορει να σε αφήσει ..."νηστικό".

Αυτό που σου αρέσει και σε συγκινει χρειαζεται ξεκαθάρισμα ως προς τι και απο τι συνισταται
και είναι μια πορεία με κοστος σε χρονο και χρήμα με αβέβαιη κατάληξη.
Αλλά είναι χόμπυ δεν είναι ?

Όπως και ναχει κάποια στιγμη θα σε φρενάρει με βεβαιότητα ο νόμος των μειουμενων αποδόσεων
μια γενική αρχή που δουλεύει για το καλό μας.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.183
Το τεχνοκρατικα σωστο είναι γνωστο, σαφές και ετοιμοπαραδοτο
αλλά σύμφωνα με διατροφολογους σε άλλο νήμα μπορει να σε αφήσει ..."νηστικό".
Όπως και στη δίαιτα, αν νιώθεις νηστικός δε βγαίνει, ιβέντσιουαλι θα φας.
Εξαρτάται από την γνώση του διατροφολόγου. ;)
Ο γνώστης, με την κατάλληλη δίαιτα, σε έχει συνεχώς χορτάτο. ;)

Reaction score
30.455
Στα παπάκια μου ο διατροφολόγος!
Εγώ θέλω να τρώω τον άμπακο ,να πίνω τον Βόσπορο και μετά να φοράω τον μασαζοκορσέ μου...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.201
Members
38.302
Νεότερο μέλος
ggianno88