Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα Του Φοίνικα (2007)

Reaction score
58
Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα Του Φοίνικα (2007)

http://harrypotter.warnerbros.com/

H πέμπτη κινηματογραφική μεταφορά της πολυαγαπημένης σειράς βιβλίων της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, με ήρωα τον Χάρι Πότερ.

Ήταν ένα μακρύ, μοναχικό καλοκαίρι για τον Χάρι Πότερ καθώς περιμένει να αρχίσει η πέμπτη χρονιά των σπουδών του στη Σχολή Χόγκουαρτς για Μαγείες και Ξόρκια.
Το χειρότερο είναι ότι θα πρέπει να υπομένει τη συγκατοίκησή του με τους αντιπαθέστατους συγγενείς του, την οικογένεια Ντάρσλι, ενώ από την άλλη, δεν έχει λάβει ούτε ένα γράμμα από τους συμμαθητές και κολλητούς του φίλους, τον Ρον Ουέσλι και την Ερμιόνη Γκρέιντζερ.
Κι επιπλέον δεν έμαθε κανένα νέο από κανέναν για τις συνέπειες που είχε η σύγκρουσή του με τον Άρχοντα του Σκότους, το Λόρδο Βόλντεμορτ.

Το γράμμα που καταφθάνει δεν είναι αυτό που ήλπιζε να λάβει -του ανακοινώνουν ότι ο Χάρι είναι υποψήφιος να αποβληθεί από το Χόγκουαρτς για ανάρμοστη χρήση μαγείας έξω από τη σχολή και μάλιστα παρουσία ενός Μαγκλ, και πιο συγκεκριμένα του αντιπαθητικού ξαδέλφου του, Ντάντλι Ντάρσλι.
Το ότι εκείνη τη στιγμή βρισκόταν σε άμυνα ενάντια σε μια απρόκλητη και ανεξήγητη επίθεση από δύο Παράφρονες δεν το λαμβάνουν καθόλου υπόψη.

Η μόνη ελπίδα του Χάρι είναι να υπερασπιστεί τον εαυτό του με κάθε δυνατό τρόπο, σε κάτι που φαίνεται ότι είναι μια στημένη δίκη, ενορχηστρωμένη από τον Υπουργό Μαγείας, τον Κορνήλιο Όσβαλντ Φαντζ, ο οποίος έχει τους δικούς του λόγους που θέλει το νεαρό μαθητευόμενο μάγο να φύγει μια καλή από τη μέση.

Προς μεγάλη δυσαρέσκεια όμως του Φαντζ, ο Χάρι αθωώνεται –κυρίως χάρη στην παρέμβαση του σεβάσμιου διευθυντή του Χόγκουαρτς, Άλμπους Ντάμπλντορ- όμως η επιστροφή του στο Χόγκουαρτς, για πρώτη φορά, δημιουργεί στο Χάρι αισθήματα ανησυχίας και ενόχλησης.

Ο Χάρι πληροφορείται ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινότητας των μάγων πιστεύει, λόγω φημών, ότι η ιστορία της πρόσφατης σύγκρουσης του έφηβου με τον Βόλντεμορτ είναι ένα τεράστιο ψέμα, βάζοντας την ηθική ακεραιότητα του Χάρι σε αμφισβήτηση.

Νιώθοντας εξοστρακισμένος και μόνος, ο Χάρι βασανίζεται από εφιάλτες που φαίνεται ότι προλέγουν απειλητικά γεγονότα.

Το χειρότερο όμως είναι ότι, το πρόσωπο, τη γνώμη του οποίου χρειάζεται περισσότερο από όλων των άλλων, δηλαδή του διευθυντή Ντάμπλντορ, ξαφνικά αρχίζει να κρατά μία περίεργη απόσταση από τον μπερδεμένο και πληγωμένο νεαρό μάγο.

Εν τω μεταξύ, σε μια προσπάθεια να παρακολουθεί τον Ντάμπλντορ και να κρατά τους μαθητές του Χόγκουαρτς –και ειδικά τον Χάρι- σε πειθαρχία, ο Φαντζ διορίζει μία νέα δασκάλα Άμυνας Εναντίον των Σκοτεινών Τεχνών, την υποκρίτρια Καθηγήτρια Ντολόρες Άμπριτζ.

Όμως τα μαθήματα Άμυνας της, εγκεκριμένης από το υπουργείο, καθηγήτριας Άμπριτζ, δυστυχώς αφήνουν τους νεαρούς μάγους απροετοίμαστους για να αμυνθούν ενάντια στις Σκοτεινές Δυνάμεις που τους απειλούν. Έτσι, με την προτροπή της Ερμιόνης και του Ρον, ο Χάρι πείθεται να πάρει τα πράγματα στα δικά του χέρια.

Συναντώντας μυστικά μία μικρή ομάδα σπουδαστών, οι οποίοι ονομάζουν τους εαυτούς τους «Στρατό του Ντάμπλντορ», ο Χάρι τούς διδάσκει πώς να αμύνονται ενάντια στις Σκοτεινές Τέχνες, προετοιμάζοντας τους θαρραλέους νεαρούς μάγους για την συγκλονιστική μάχη που ξέρει ότι πρόκειται να συμβεί.

Kυκλοφορία 21/8/2007

VG

Reaction score
0
Θα ειμαι σημερα στην πρεμιερα,βλεπετε το εχουμε παραδοση με την συζυγο καθοτι ειναι από τις πρώτες ταινίες που είδαμε μαζί.

Reaction score
62
Θα ειμαι σημερα στην πρεμιερα,βλεπετε το εχουμε παραδοση με την συζυγο καθοτι ειναι από τις πρώτες ταινίες που είδαμε μαζί.
Κι εγώ τα ίδια!!!:happy_5:

VG

Reaction score
0
Σκοτεινη και η τελευταια (;) ταινία,καλυτερη απο την προηγούμενη.

Ακολουθει spoiler:

Η ταινια του τελευταιου βιβλιου αφηνει τα παντα ανοιχτά.Ο Harry παραμενει μαγος της πλακας που ο κακος τον κανει στην άκρη με ένα τσαφ του ραβδιου, δεν μας εξηγείται η νοητικη σύνδεση μεταξύ αυτων των δύο,δεν υπαρχει τελικη μονομαχια με ηττημενο,οι ηθοποιοι (που σε λιγο θα πεθαινουν απο βαθια γεραματα) παραμενουν μαθητες στην σχολη μαγειας.

Reaction score
1
Απάντηση: Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα Του Φοίνικα (2007)

η ταινία του 5ου βιβλίου ... το τελευταίο βιβλίο είναι το 7ο ... Μην μπερδεύουμε τα αυτονόητα ... Τα αφήνει ανοιχτά προφανώς για να υπάρχουν άλλες 2 ταινίες ... Μην ξεχνάτε την ξενέρα που είχαμε φάει με το Matrix 2 ...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα Του Φοίνικα (2007)

Κι εγώ τα ίδια!!!:happy_5:

Καλα ρε παιδες ..τον Χαρι Ποτερ καταλυτη σχεσεων και ερωτικης χημειας δεν τον περιμενα με τιποτα. :happy_8:
Εγω που πηγα με την γυναικα μου 2 μερες πριν γεννησει στο Death Proof ειμαι ....διεστραμμενος??? :happy_5:

η ταινία του 5ου βιβλίου ... το τελευταίο βιβλίο είναι το 7ο ... Μην μπερδεύουμε τα αυτονόητα ... Τα αφήνει ανοιχτά προφανώς για να υπάρχουν άλλες 2 ταινίες ... Μην ξεχνάτε την ξενέρα που είχαμε φάει με το Matrix 2 ...
..Νομιζεις οτι την ξεχναει κανεις Νικο??? μου .:mad_2:
Κανεις.:happy_9:

Reaction score
50
Γενικά οι τελευταίες ταινίες του Harry Potter (όπως κι αυτή βέβαια) είναι όλο και πιο σκοτεινές, που φυσικά το προτιμώ (τα παιδιά βέβαια δεν ξέρω). Από την άλλη η συγκεκριμένη δε μ' ενθουσίασε, θέλω να πω είχα την αίσθηση του "μια από τα ίδια" (σίγουρα όμως όχι σε βαθμό που να βαρέθηκα). Να σημειώσω ότι δεν έχω διαβάσει τα βιβλία οπότε δεν έχω ιδέα πώς τα πάνε οι ταινίες σε σχέση μ' αυτά. Πάντως είναι αρκετά προσεγμένη ταινία την οποία είδα ευχάριστα και δε λυπήθηκα τα λεφτά μου. Μου δημιουργείται πάντως η εντύπωση ότι στην τελευταία πλέον θα δούμε κάτι καινούριο...

Reaction score
7
Harry rulez...Period...

Η ταινία ήταν πολύ καλή.Εμένα μου άρεσε.Μην ζητάτε αξιολογικά κριτήρια...Είμαι βαμμένος harrypotterάκιας...

ΥΓ.Αν το 7 το ανλάβει καλός σκηνοθέτης,η σκηνή της τελικής μάχης θα είναι από τις καλύτερες στο είδος...

Reaction score
58
Γενικά οι τελευταίες ταινίες του Harry Potter (όπως κι αυτή βέβαια) είναι όλο και πιο σκοτεινές, που φυσικά το προτιμώ (τα παιδιά βέβαια δεν ξέρω). Από την άλλη η συγκεκριμένη δε μ' ενθουσίασε, θέλω να πω είχα την αίσθηση του "μια από τα ίδια" (σίγουρα όμως όχι σε βαθμό που να βαρέθηκα). Μου δημιουργείται πάντως η εντύπωση ότι στην τελευταία πλέον θα δούμε κάτι καινούριο...
συμφωνω !!!!! :cool_4: ( αν κι εγω βαρεθηκα λιιιιιιιγο παραπανω !!!! ):happy_4:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.993
Members
38.274
Νεότερο μέλος
Triumph