ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ POP CORN HOUR A-400

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.168
Το σημερινό πρωινό μου επιφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη. Ο καθημερινός μου έλεγχος στην ιστοσελίδα των elta-courier επιτέλους εμφάνισε αποτέλεσμα. Το πακέτο απο Γερμανία έφτασε στον προορισμό του!
Αμέσως έτρεξα στο τοπικό υποκατάστημα κι έπειτα απο ολιγόλεπτη αναζήτηση το pop corn hour A-400 ήταν στα χέρια μου!
Χωρίς να χάνω χρόνο ξεκινάω την παρουσίαση. Παρακαλώ να δείξετε υπομονή και κατανόηση καθώς ο ελεύθερος χρόνος μου είναι περιορισμένος. Θα προσπαθήσω να καλύψω όλες τις πτυχές του θέματος και κυρίως να κάνω κάποιες χρήσιμες συγκρίσεις με τα ανταγωνιστικά προϊόντα της αγοράς.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.168

Η συσκευασία περιλαμβάνει:

-Το μετασχηματιστή της συσκευής
-Ένα καλώδιο hdmi
-Ένα usb καλώδιο
-Ένα esata καλώδιο
-Το τηλεχειριστήριο
-Βίδες για τον εσωτερικό δίσκο, καθώς κι ένα κλειδάκι απ-ασφάλισης του hard drive bay
-Ένα σύντομο manual μαζί με εγγύηση ενός έτους

και φυσικά την συσκευή, στην οποία δεσπόζει ένα μεγάλο αυτοκόλλητο, που μας προειδοποιεί ότι έχει παθητική ψύξη και μπορεί να ανεβάσει θερμοκρασίες κατά τη λειτουργία της.

Reaction score
7
Καλοριζικο φιλε! Αντε να μας πεις αν ειναι καλυτερο απο το med1000x3d για να ξερουμε τι θα παρουμε τα Χριστουγεννα!

Απο που το πηρες και πόσο αν επιτρέπεται;

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.168
Το A-400 είναι μια μάλλον βαριά συσκευή για το μέγεθος της. Αισθητικά δεν έχει απολύτως τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά μεταξύ μας μικρή σημασία έχει αυτό. Είναι μικρό σε μέγεθος κι απόλυτα εργονομικό.
Στο πλάι της συσκευής υπάρχει το hdd bay για δίσκους 3.5''.

Όπως βλέπετε υπάρχουν και υποδοχές usb, sd card

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.168
Στην πίσω πλευρά του A-400 συναντάμε τις υπόλοιπες υποδοχές και εξόδους του.

Όπως φαίνεται υπάρχουν απ' όλα τα καλά. Υποδοχές usb 3, eSata, gigabit ethernet κλπ

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.168
Μια πρώτη σύγκριση με το med:

Οι δύο συσκευές έτοιμες να υποδεχτούν εσωτερικούς σκληρούς:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.168
Καλοριζικο φιλε! Αντε να μας πεις αν ειναι καλυτερο απο το med1000x3d για να ξερουμε τι θα παρουμε τα Χριστουγεννα!

Απο που το πηρες και πόσο αν επιτρέπεται;
Θα τις βρεις στο δίπλα thread όλες τις απαντήσεις φίλε μου...

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.168
Πιθανότατα αργά το βράδυ να βρω χρόνο για να σας παρουσιάσω τα menu του Α-400 (με φωτογραφίες) και να πούμε κάποια πράγματα.
Αυτό που έμενα πρώτιστα με ενδιαφέρει είναι οι δικτυακές επιδόσεις του σε συνδυασμό με την ποιότητα εικόνας.
Με αυτά ως βάση σας λέω ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να συγκρίνω το med με το A-400, καθώς το firmware του δεύτερου είναι αρκετά πρώιμο...σε βαθμό απογοήτευσης.
Κάποιες πρώτες δοκιμές σε nfs server έβγαλαν όλων των ειδών τα προβλήματα. Απο πάγωμα της συσκευής κατά την αναπαραγωγή m2ts αρχείου, σπασίματα σε εικόνα ή ήχο ή και στα 2 μαζί, πάγωμα του αρχείου κι επιστροφή στο αρχικό menu.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.168
Δυστυχώς τα ίδια προβλήματα παρατηρούνται και με εξωτερικό σκληρό. Αρκετά απογοητευτικό για αρχή.

Reaction score
784
Απάντηση: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ POP CORN HOUR A-400

Τα ίδια γράφονται και στο NMT forum.
Θα χρειαστεί υπομονή δυστυχώς.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.168
Χθες βράδυ κυκλοφόρησε νέο firmware στο nmt forum, που προσφέρει θεαματικές βελτιώσεις στην αναπαραγωγή 2d αρχείων, αλλά όχι και στα 3d.

Reaction score
9
Απάντηση: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ POP CORN HOUR A-400

Τα mede8er έχουν δυνατότητα preview των αρχείων. Υπάρχει τέτοια δυνατότητα στο pop corn?

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.168
Re: Απάντηση: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ POP CORN HOUR A-400

Τα mede8er έχουν δυνατότητα preview των αρχείων. Υπάρχει τέτοια δυνατότητα στο pop corn?
Χωρίς να έχω πρωτύτερη εμπειρία απο pch σου λέω ότι δε βρήκα τέτοια επιλογή.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.168

Ας συνεχίσουμε όμως με τα menu του pch.

Κατά την εκκίνηση της η συσκευή θα σας ενημερώσει για διαθέσιμη αναβάθμιση λογισμικού. Κατόπιν προχωράμε στο κυρίως menu:

Οι κύριες κατηγορίες είναι:

-Network media:Εδώ μπορείτε να πλοηγηθείτε στους δίσκους του δικτύου που κάνατε mount.
-App.Market: Εφαρμογές με το καντάρι! Ένα screenshot θα σας πείσει.

-Local Media: Πλοήγηση σε εσωτερικό ή εξωτερικό σκληρό δίσκο
-Setup wizard: Ένας οδηγός για να ρυθμίσετε εύκολα και γρήγορα το A-400
-Setup ή αλλιώς ρυθμίσεις.

Σ' αυτό το τελευταίο θα επικεντρωθούμε.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.168

Οι ρυθμίσεις διακρίνονται στις κατηγορίες που φαίνονται στο κάτωθι screenshot:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.168

Στην κατηγορία "κοινόχρηστο δίκτυο" έχετε την ευκαιρία να προσθέσετε ή να μεταβάλετε τους shared δίσκους σας.
Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και μπορεί να γίνει αυτόματα ή χειροκίνητα μέσω samba, nfs, nfs tcp.
Μία άλλη πολύ σημαντική κατηγορία είναι αυτή της εικόνας.
Εδώ μεταξύ άλλων θα βρείτε και τις ρυθμίσεις που απελευθερώνουν τη δύναμη του νέου chip της sigma.

Ας τα πάρουμε απ' την αρχή όμως. Συνήθως η επιλογή "έξοδος βίντεο: αυτόματο" είναι η κατάλληλη για να κλειδώσει σωστά το Α-400 στο προβολικό σας μέσο. Παρόλα αυτά κάποια θεματάκια ζεύξης (κατά την εκκίνηση) με τον onkyo μου τα έχω.
Το framerate sync είναι ουσιαστικά το auto frame change. Αν το προβολικό σας υποστηρίζει 24/50/60hz, επιλέγετε ntsc/pal/24p. Ανάλογα με το υλικό το Α-400 θα δίνει εντολή για αλλαγή συχνότητας.
Στο color space επέλεξα sRGB (0-255), γιατί το υποστηρίζει η τηλεόραση μου. Η πιο ασφαλής επιλογή είναι RGB (16-255).
Τέλος συναντάμε τις περιβόητες ρυθμίσεις για τα vpx features του sigma 8911. Εδώ μπορείτε να παραμετροποιήσετε το κοντράστ μέσω vpx και να ενεργοποιήσετε την επεξεργασία κι απόπλεξη σήματος μέσω του 8911. Υπάρχει και demo επιλογή σε split screen για να κρίνετε μόνοι σας.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.168

Το ερώτημα που εύλογα τίθεται είναι αν το καινούριο chip της sigma κάνει καλά τη δουλειά του. Η απάντηση είναι ένα κατηγορηματικό ναι. Το Α-400 παρουσιάζει εντυπωσιακή εικόνα, αψεγάδιαστη κίνηση, που μάλλον δε συναντάμε σε άλλο media player. Αυτό φαίνεται και δια γυμνού οφθαλμού, αλλά όπως και να έχει μέσα στις επόμενες μέρες θα προσπαθήσω να το τσεκάρω και μέσω patterns και να ανεβάσω screenshots.
Απ' την άλλη δεν πλησιάζει καν σε σταθερότητα και ευκολίες το med. Οι εξωτερικοί υπότιτλοι δουλεύουν μεν μια χαρά με Iso και mkv αρχεία, αλλά δε μπορώ να βρω πουθενά επιλογή για shift τους μέσα στο κάδρο σε 2.35:1 υλικό.
Μια άλλη επιλογή που προσωπικά με είχε βολέψει πάρα πολύ στο med ήταν η δυνατότητα που μου έδινε να μετατρέψω τους 3d τίτλους μου σε 2d.
Υπάρχουν κι άλλα θέματα πολύ πιο σημαντικά που πρέπει να λυθούν. Το forum firmware της 23/11 έλυσε πολλά θέματα, αλλά υπάρχουν ακόμα προβλήματα κυρίως με 3d αρχεία.

Reaction score
402
Αν μπορείς ενημέρωσε μας για το αν δουλεύει σωστα το second screen navigation (iPad) και αν Υπάρχει κάποια βελτίωση στο NMJ το οποίο είχε και το A300..

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.168
Αν μπορείς ενημέρωσε μας για το αν δουλεύει σωστα το second screen navigation (iPad) και αν Υπάρχει κάποια βελτίωση στο NMJ το οποίο είχε και το A300..
Θα προσπαθήσω να το κοιτάξω μόλις βρω χρόνο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.237
Members
38.292
Νεότερο μέλος
SotosΑ