ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ (έντυπες εκδόσεις κ.λ.π.)

Reaction score
250
Χθες έκανα εκκαθάριση σε μια βιβλιοθήκη που

περιλαμβάνει αποκλειστικά περιοδικά σχετικά

με τα audio-video χόμπυ μου.

Είναι τελικά απίστευτο-τεράστιο το ποσόν που πρέπει να έχω

δώσει επί 35 περίπου χρόνια για περιοδικά.

Reaction score
250
Απάντηση: ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ (έντυπες εκδόσεις κ.λ.π.)

Και όλα αυτά παρότι ήμουν εξαιρετικά τυχερός όταν τουλάχιστον

για μια πενταετία μου ερχόταν κάθε μήνα δωρεάν μια τεράστια κούτα

με σχεδόν όλα τα (αγγλικά,γαλλικά,γερμανικά,ιταλικά)

περιοδικά του είδους .

Είχα την τύχη να φοιτά στο εκπαιδευτικό ίδρυμα που δίδασκα

μια κοπελιά που ο Πατέρας της ήταν ο εισαγωγέας του ξένου

ειδικού τύπου στην Ελλάδα.

Reaction score
250
Απάντηση: ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ (έντυπες εκδόσεις κ.λ.π.)

Φυλλομετρώντας περιοδικά με ηλικία δεκαετιών μου ήρθε

η ιδέα να ανοίξω το παρόν θέμα.

Θα είχε πιθανόν ενδιαφέρον να συζητήσουμε τα εξής :

1) Διαβάζετε ειδικό τύπο ;Αν όχι τότε μήπως διαβάζατε στο παρελθόν;

2) Ποιο νομίζετε ότι είναι σήμερα το καλύτερο περιοδικό ;

3) Τα σημερινά ελληνικά περιοδικά είναι τόσο κακά όσο

ισχυρίζονται πολλοί ή αυτό είναι μια αυστηρή και άδικη

εκτίμηση;

4)Ποιο νομίζετε ότι είναι το καλύτερο ελληνικό και πιο το

καλύτερο ξένο περιοδικό;

5) Ποια νομίζετε ότι είναι τα καλύτερα περιοδικά των τελευταίων

35 χρόνων ;

6) Τα περιοδικά σήμερα είναι καλύτερα ή χειρότερα από το

παρελθόν;

7) Νομίζετε ότι το διαδίκτυο μπορεί να υποκαταστήσει τα κλασικά

περιοδικά;

8 .) Ποιον θεωρείτε τον αγαπημένο σας συντάκτη περιοδικού

και ποιον απεχθάνεστε ;

Reaction score
10
1) Διαβαζω το μοναδικο περιοδικο που υπαρχει στην Ελλαδα για hi-end το high-fidelity!

2) See above.

3) Μια χαρα ειναι το high-fidelity. Παντα υπαρχουν περιθωρια βελτιωσης. Κομπλεξικους θα χαρακτηριζα εγω αυτους που ψαχνουν ευκαιρια να κραξουν κατι χωρις να εχουν την παραμικρη ιδεα περι του αντικειμενου.

4) High fiedlity- absolute sound με διαφορα

5) Δεν ξερω ειμαι 27 χρονων.

6) See above

7) Eχει ηδη αρχισει να γινεται αυτο

8 ) Μου αρεσει ο Κορακακης και ο Μαρκουλης και δεν απεχθανομαι κανενα. Γιατι να το κανω αλλωστε?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.478
Re: Απάντηση: ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ (έντυπες εκδόσεις κ.λ.π.)

Φυλλομετρώντας περιοδικά με ηλικία δεκαετιών μου ήρθε

η ιδέα να ανοίξω το παρόν θέμα.

Θα είχε πιθανόν ενδιαφέρον να συζητήσουμε τα εξής :

1) Διαβάζετε ειδικό τύπο ;Αν όχι τότε μήπως διαβάζατε στο παρελθόν;

2) Ποιο νομίζετε ότι είναι σήμερα το καλύτερο περιοδικό ;

3) Τα σημερινά ελληνικά περιοδικά είναι τόσο κακά όσο

ισχυρίζονται πολλοί ή αυτό είναι μια αυστηρή και άδικη

εκτίμηση;

4)Ποιο νομίζετε ότι είναι το καλύτερο ελληνικό και πιο το

καλύτερο ξένο περιοδικό;

5) Ποια νομίζετε ότι είναι τα καλύτερα περιοδικά των τελευταίων

35 χρόνων ;

6) Τα περιοδικά σήμερα είναι καλύτερα ή χειρότερα από το

παρελθόν;

7) Νομίζετε ότι το διαδίκτυο μπορεί να υποκαταστήσει τα κλασικά

περιοδικά;

8 .) Ποιον θεωρείτε τον αγαπημένο σας συντάκτη περιοδικού

και ποιον απεχθάνεστε ;
1. Περιστασιακά και μόνον. Ό,τι υπάρχει μέσα, πλέον, είτε το ξέρω είτε δεν με ενδιαφέρει. Εντάξει, εξαιρούνται οι νέες κυκλοφορίες μηχανημάτων. Παλαιότερα, ανελλιπώς.

2. Το Stereophile και το Audio Critic.

3. Τα σημερινά περιοδικά διάγουν βίο σε εποχή, όπου η παραγωγή έγχρωμης απεικόνισης είναι εύκολη και φθηνή, οπότε, η απόσταση μεταξύ περιοδικού και πολυσυλλεκτικής μπροσούρας είναι πολύ μικρή. Επομένως, η περιρρέουσα χαμηλή εκτίμηση για τα περιοδικά είναι μάλλον αναμενόμενη και εν πολλοίς ορθή. Γενικώς, η σύγχρονη αντίληψη περί τεχνικής αρθρογραφίας είναι της μορφής «δε χρειάζεται να ξέρεις, αφού στο λέω εγώ έτσι είναι, δες, χαλβάδιασε, δοκίμασε, τράβα να αγοράσεις, και παράτα μας, αλλά προς θεού μη ξεστραβωθείς, γιατί θα ανακαλύψεις τί μαλακίες γράφουμε».

4. Το καλύτερα ελληνικά περιοδικά είναι το AVSite και το AVMentor. Από τα αλλοδαπά, όπως παραπάνω.

5. Ο Ήχος της δεκαετίας 1975 – 1985, και το HFNRR της δεκαετίας του ’80.

6. Χειρότερα.

7. Τα έχει ήδη υποκαταστήσει.

8. Είναι αρκετοί οι αξιόπιστοι και αξιοπρεπείς, όπως ο Martin Colloms, ο Λάμπρος Λιάβας, ο Μαρκουλής και ο Σταματάκος. Σιχαίνομαι όλα αυτά τα άσχετα, θλιβερά, ανεκπαίδευτα όντα, που αρέσκονται να το παίζουν καμπόσοι «ακούγοντας καλώδια», συσκευασίες πυκνωτών και άλλα αλλοπρόσαλλα, μοστράροντας για αντηχείο κιθάρας μια καμπίνα ηχείου συνώνυμη με αυτό που ονομάζουμε απάτη, και φέρνουν τον κόσμο κωλοτούμπα μπερδεύοντας την επιστήμη με την τέχνη, καθώς το μόνο που έχουν κατά νου είναι το στοκ του εισαγωγέα, που δεν πρέπει να «κάτσει», ασχέτως εάν αυτό το στοκ αξίζει πραγματικά να πουληθεί, ή είναι είναι κατάλληλο μόνο για ανακύκλωση ή για το τζάκι. Γενικώς, οι «βοροσιλικάτοι» ρηβιούερς που φέρνουν ναυτία, (λαϊκιστί, αναγούλα).

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.478
Α, και κάτι ακόμα. Όταν ο Θόδωρος έβγαλε το Hitech το 1996, μέσα σε 2-3 χρόνια τους πήρε τα σώβρακα. Τώρα βαριέται, μεγάλωσε, έχει κι άλλες σκοτούρες. Θεωρώ πως το Hitech εξακολουθεί να έχει μακράν την καλύτερη αρθογραφία, όσον αφορά το άλλο ήμισυ του περιεχομένου αυτού του είδους των περιοδικών, το αρτιστίκ πώς το λένε, δίσκους ταινίες και τα τοιαύτα, (Ηλέκτρα Βενάκη κ Σία)...

Reaction score
0

4. Το καλύτερα ελληνικά περιοδικά είναι το AVSite και το AVMentor. Από τα αλλοδαπά, όπως παραπάνω.
Αγαπητέ μου μακρυμάλλη μια ερώτηση. Μήπως εσκεμμένα στις επιλογές σου δεν αναφέρθηκες και στο avclub; Αν όχι τι είναι αυτό που κατά την γνώμη σου το υποβαθμίζει σε σχέση με το avsite;

L

logo

Guest

Αγαπητέ μου μακρυμάλλη μια ερώτηση. Μήπως εσκεμμένα στις επιλογές σου δεν αναφέρθηκες και στο avclub; Αν όχι τι είναι αυτό που κατά την γνώμη σου το υποβαθμίζει σε σχέση με το avsite;
Θα πρεπει να αστειευεσαι,ε φιλε;

Reaction score
313
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ (έντυπες εκδόσεις κ.λ.π.)

Υποθέτω πως, είναι δικαίωμά του να αναφέρει ό,τι πιστεύει ο ίδιος...

Είναι, επίσης, δικαίωμά σου να αναφέρεις ό,τι πιστεύεις εσύ...

Δεν υποχρεώνεται κανείς να αναφέρει ό,τι πιστεύει κάποιος άλλος...

Υ.Γ. Δεν πιστεύω να θέλεις να δημιουργήσεις κάποιο..."θέμα"...σωστά;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.478

Το γεγονός πως όταν το πράγμα κατευθύνεται στην υλοποίηση της ρήσης "λέμε τα πράγματα με το όνομά τους", πέφτει το κλείδωμα και το ban της αρκούδας. Αυτό δεν είναι περιοδικό, είναι κλειδαράδικο. Το επικρατούν επίπεδο δεν... Αυτά, όσον αφορά τα του Audio, περί του οποίου ο λόγος. Το να έχει το AVClub αξιοπρεπή Γ.Δ. και μερικά ακόμη σοβαρά άτομα για διαχειριστές, δε φτάνει. Είναι το γενικό κλίμα που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι συνεχώς κάποιος σε σημαδεύει, για να εκτονώσει τη εξουσιομανία του επάνω σου. Άσε, δεν... Από μακριά...

Reaction score
8
πέφτει το κλείδωμα και το ban της αρκούδας. Αυτό δεν είναι περιοδικό, είναι κλειδαράδικο.
:cool_4: :cool_4: :cool_4:

The Kourkousalo and the 7 stoumpoi
(Η Χιονατη και οι 7 νανοι)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Με τον ειδικό τύπο ασχολούμαι όσο χρειάζεται, δηλαδή πολύ λίγο. Αυτό διότι δεν είναι ειδικός. Το μόνο που εξυμνεί δε, είναι ο καταναλωτισμός και το lifestyle. Μιας και δεν καίγομαι για να ενημερωθώ για τα καινούρια μοντέλα ή να δω τις καταχωρήσεις των εμπόρων, σε διαφημιστικές (και μη) σελίδες, αγοράζω περιοδικά audio video στη χάση και στη φέξη.

Όταν δεν μπορείς να λάβεις σοβαρά ένα ριβιού, αφ' ενός γιατί έχουν ακουστεί διάφορα και αφ' ετέρου γιατί η λογική καταγραφής των δεν σε καλύπτει, τότε δεν έχεις παρά να ασχοληθείς με αυτό το έντυπο απλά για να περάσει η ώρα σου, ΑΝ φυσικά έχεις τέτοια πολυτέλεια. Σε αυτόν τον τομέα νομίζω ότι το κορυφαίο των ελληνικών περιοδικών audio video είναι το high tech. Το ξεφύλλισμα του high tech αν μη τι άλλο είναι ευχάριστο.

Δυό λόγια για το High Fidelity.
Αυτό το περιοδικό, όπως πολύ σωστά είπε ο Μιχάλης, είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό που ασχολείται καθαρά με ήχο. Όχι με high end μηχανές πάντα, αλλά με ήχο. Αυτό του δίνει μια προστιθέμενη αξία την οποία όμως, αν οι αρμόδιοι δεν εκμεταλλευτούν αναλόγως, θα δούμε σιγά σιγά να φθίνει. Το προφίλ αυτού του χόμπι δεν είναι μόνον τα όμορφα, τα γυαλιστερά, τα φανταχτερά και τα ακριβά πράγματα. Είναι και μερικά άλλα πράγματα τα οποία μπορεί οποιοσδήποτε να δει αν ξεφυλλίσει μερικά παλιά τεύχη του ΗΧΟΥ. Κοινό που θέλει να μάθει κάτι παραπάνω από τις ακουστικές εντυπώσεις ενός προενισχυτή, υπάρχει. Κατανοώ ότι κάτι τέτοιο θέλει επένδυση αλλά αν δεν γίνει, το συμπαθές περιοδικό κινδυνεύει να καταντήσει διαφημιστική φυλλάδα lifestyle. Πως διαβάζουν οι ψευτογιάπηδες το MEN και στο τέλος έχει τα λεγόμενα "αντικείμενα του πόθου". Μια από τα ίδια.

Αυτό που με εκνευρίζει είναι ότι υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρό. Είναι απαράδεκτο σχεδόν κάθε αντικείμενο να έχει περιοδικά που έχουν έστω και ένα τεχνικό θέμα κάθε μήνα, κάτι που δεν ασχολείται με αγορές, μοντέλα κλπ, και να μην έχει ο ήχος. Αν θέλετε παραδείγματα, άφθονα.

...

Reaction score
8
1. Και τωρα και στο παρελθον.
2. Το HIGH FIDELITY αν και γλειφεται λιγο.
3. Μαλλον εμεις εχουμε ξυπνησει και δεν τα βλεπουμε με εκεινη την εφηβικη ευλαβεια μιας αλλης εποχης.
4. Το STEREOPHILE και το ανωτερω Ελληνικο.
5, Ο ΗΧΟΣ και το ΑDIO με bonus τα υπεροχα σιντις του.
6. Χειροτερα-επικεντρωνονται περισσοτερο στα τεχνικα χαρακτηριστικα παρα σε εκτεταμενες και εμπεριστατωμενες δοκιμες.
7. Σαφως ναι.
8. Κανεναν. Τον Κεσλερ οποια συσκευη βγαζει φοβερη ειμαι σιγουρος οτι δεν πρεπει να την παρω.

Reaction score
0

Το γεγονός πως όταν το πράγμα κατευθύνεται στην υλοποίηση της ρήσης "λέμε τα πράγματα με το όνομά τους", πέφτει το κλείδωμα και το ban της αρκούδας. Αυτό δεν είναι περιοδικό, είναι κλειδαράδικο. Το επικρατούν επίπεδο δεν... Αυτά, όσον αφορά τα του Audio, περί του οποίου ο λόγος. Το να έχει το AVClub αξιοπρεπή Γ.Δ. και μερικά ακόμη σοβαρά άτομα για διαχειριστές, δε φτάνει. Είναι το γενικό κλίμα που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι συνεχώς κάποιος σε σημαδεύει, για να εκτονώσει τη εξουσιομανία του επάνω σου. Άσε, δεν... Από μακριά...
Μα δεν είναι θέμα εξουσιομανίας είναι θέμα επιλογής και πάντα στα μέτρα του δυνατού για την διατήρησης ενός στοιχειώδους επιπέδου συζητήσεων στο site. Ένα επιχείρημα που επιβεβαιώνεται άλλωστε και από την τεραστία διάφορα επισκεψιμότητας που το χωρίζει από το δεύτερο ανταγωνιστικό site.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ (έντυπες εκδόσεις κ.λ.π.)

Υποθέτω πως, είναι δικαίωμά του να αναφέρει ό,τι πιστεύει ο ίδιος...

Είναι, επίσης, δικαίωμά σου να αναφέρεις ό,τι πιστεύεις εσύ...

Δεν υποχρεώνεται κανείς να αναφέρει ό,τι πιστεύει κάποιος άλλος...

Υ.Γ. Δεν πιστεύω να θέλεις να δημιουργήσεις κάποιο..."θέμα"...σωστά;

Καμία υποψία για δημιουργία θέματος αγαπητέ μου απλά δικαιωματικά αναφέρω και εγώ την άποψη μου που τυγχάνει να μην συμπίπτει με την δική σου.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Ένα επιχείρημα που επιβεβαιώνεται άλλωστε και από την τεραστία διάφορα επισκεψιμότητας που το χωρίζει από το δεύτερο ανταγωνιστικό site.
Και τι κανεις εδω τοτε?
Τι γυρευεις με τους χαμενους?
Γρηγορα στους....πρωταθλητες!:cool_11: :cool_11: :cool_11:

Υ.Γ.Ειλικρινα δεν μπορω να αποφασισω ποιο ειναι χειροτερο.
Το οτι εισαι τοσο προβλεψιμος η το οτι θεωρεις τον εαυτο σου εξυπνο?

Reaction score
8
Kαι επι του πρακτεος κοκινοσκουφιτσα μου,τουτεστιν να το κανουμε λιανα, επειδη περισσοτεροι χρησιμοποιουμε τον εξπλορερ, αυτο ειναι αποδειξη οτι εναι καλυτερος απο την φωτιαλεπου;
Δεν νομιζω οτι αυτο ειναι αποδειξη καλυτερευσιμοτητας -χωρις αυτο να αποκλειται- μπουτο-σταχτη μου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.154
Members
38.415
Νεότερο μέλος
kostas2025