ΠΟΙΟΣ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΣ ΔΕΚΤΗΣ;

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Φυσικα το ερωτημα αφορα κυριως οσους ασχολουνται με το ...αθλημα του sat-tv και "παρεμφερων" εργασιων:
Στο περιοδικο "TVSAT" δημοσιευθηκαν παρουσιασεις των καλλιτερων (HI end !) δορυφορικων δεκτων, και σχετικα ακριβων , που ξεφευγουν απο τα συνηθη. Αυτοι ειναι:
DREAMBOX DM7025S
ARION AF 8000HDCI
PACE DS810XE HD
HOMECAST HS5101 CI
TRIPLE DRAGON
NEOTION BOX DVR 601
TOPFIELD TF770HSCI
RELLOOK 400S
HUMAX HDCI 2000
Βεβαι ο Ηumax ειναι ο πιο ...γνωστος σας, αλλα θαθελα να ξερω ποιον αλλον θα προτιμουσατε στη θεση του, δεδομενου οτι ολοι οι αλλοι ειναι κομπιουτεριστικοι (με linux) και φυσικα οι δυνατοτητες τους ειναι...υπερανω.Ποιον λοιπον θα επιλεγατε για...ενασχοληση με το αντικειμενο;

Reaction score
0
Ασφαλώς τον Dreambox8000. Μετά τον 7020 και τον HUMAX 2000 άλλους δέκτες δεν αγράζω. Αναμένω εναγωνίως

Reaction score
1
Ασφαλώς τον Dreambox8000. Μετά τον 7020 και τον HUMAX 2000 άλλους δέκτες δεν αγράζω. Αναμένω εναγωνίως
Αγαπητέ Θου Βου μου, θυμάσαι μήπως από πότε περιμένεις;;;;
Βάλε κι άλλο τόσο....δυστυχώς...

Reaction score
1
Απάντηση: ΠΟΙΟΣ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΣ ΔΕΚΤΗΣ;

Εγω εχω τον Topfield απ'την αρχη του χρονου και ειμαι ευχαριστημενος. Ειναι ενας πολυ φιλικος προς τον χρηστη δεκτης και τα οποια προβληματακια που ειχα αναφερει στο σχετικο thread, τα περισσοτερα εξαλειφθηκαν με το τελευταιο firmware. Ξεχασα να αναφερω οτι τον εχω δοκιμασει με τρεις καρτες: nova, euro1080 και το αλβανικο supersport και εχει συμπεριφερθει αψογα.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: ΠΟΙΟΣ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΣ ΔΕΚΤΗΣ;

αξει για τον Dreambox αλλα ειναι καθαρα κομπιουτεριστικο μηχανημα και θελει πολυ μαθημα και αρκετες ωρες ενασχολησης (λενε οσοι εχουν). Απο την αλλη ο Humax δεν "σπαει" πολλα. Οποτε ποιος ειναι ο σχετικα πιο πληρης, ευκολος και ποιοτικος;

Reaction score
173
Απάντηση: ΠΟΙΟΣ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΣ ΔΕΚΤΗΣ;

Dream 8000 και τιποτα λιγοτερο αλλα που ειναι;

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Η απάντηση στην ερώτηση είναι ερώτηση...

1) Κατ'αρχήν σημαντικό είναι να βάλουμε ενα στόχο κατηγορίας τιμής.
Υπάρχουν δέκτες και με 50 ευρώ, υπάρχουν δέκτες και με 1000 ευρώ.
Η γκάμα είναι μεγάλη. Πόσα λοιπόν χρήματα θέλουμε να σπαταλήσουμε?

2) Πρέπει να διαλέξουμε ποιότητα οπτικού σήματος. Οι τεχνολογίες που υπάρχουν όπως ίσως γνωρίζετε είναι HD κσι SD.
Η υψηλή ευκρίνεια δεν έχει πισωγύρισμα, κοινώς δεν θα θέλετε να ξαναδείτε απλό SD κανάλι.

3) Επίσης τι είδους διαμόρφωση σήματος θέλετε DVB-S ή DVB-S2 ?
Δεν χρειάζεται να πούμε ποιά είναι η καλύτερη διαμόρφωση...

4) Σημαντικό είναι εαν θέλουμε ή όχι PVR. Το PVR (Personal Video Recorder) χρησιμεύει στην αποθήκευση των αγαπημένων μας καναλιών και στην θέαση τους αργότερα, ακόμη και τη στιγμή που παρακολουθούμε άλλο κανάλι. Γίνεται φυσικά με σκληρό δίσκο και εδω παίζει ρόλο η χωρητικότητα σε συνάρτηση με την ώρα και την ποιότητα εγγραφής.

5) Δυνατότητες λογισμικού, όπως EPG, εαν υποστηρίζει ή όχι Ελληνικά, δυνατότητες διαχείρισης αγαπημένων, υπότιτλοι, διαχείριση πιάτου, υποστήριξη διαφόρων εντολών κλπ.

6) Εισόδους και εξόδους για διασύνδεση με άλλα μέσα , όπως TV, DVD-RW, HDTV, audio SPDIF, HDMI κλπ.

7) Ειδικά κόλπα για τους όποιους ενδιαφερομένους.... ξέρετε εσείς...

Με λίγα λόγια... τα κριτήρια είναι πολλά, αλλά πάντα ξεκινώντας απο το πόσα χρήματα θέλουμε να επενδύσουμε στο ...αθλημα...

Εγω ειμαι αρκετά ικανοποιημένος με τον Humax HD 2000 που έχω , αλλά και με τον Humax 5400Ζ, τον Commander 6000, το ReelBox PVR 1100 (πληροφοριακά έφτασε αισίως τη Version 1.5 και την 2.0 preview 3 σε ΒΕΤΑ) τον YU-MA-TU, τον SilverCrest SL65/2 CI, αλλά και τον Quali-TV HD QC1080IRCI που αντιστοίχως κατέχω, όπως επίσης και κάποιες κάρτες SAT PCI με ή χωρίς CI για PC....!!! :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.131
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam