ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ Philips 32pw9616

Reaction score
0
ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,
ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΣΤΟ FORUM ΚΑΙ ΜΕ ΟΧΙ ΠΟΛΛΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ. ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΓΝΩΣΕΙΣ .... "ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ" ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ PHILIPS ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΛΛΑΞΑ ΑΡΚΕΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ (ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ, ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΚΛΠ) ME THN ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑ ΑΠΟ ΤΟ SITE www.majority.nl , ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΙΧΑ ΧΑΣΕΙ ΩΡΕΣ-ΜΕΡΕΣ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΑ.
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΡΙΝ(ΤΟ ΚΑΔΡΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ-ΧΡΩΜΑΤΑ), ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΗΛΙΔΑ ΠΟΛΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΙΣΘΗΤΗ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΟΤΑΝ "ΠΕΦΤΕΙ" ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΤΟΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ.
Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΞΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΗΜΕΙΩΣΑ ΤΙΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΞΑΝΑΒΑΛΩ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ.
ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ 32PW9616 ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΠΟΛΥ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

Reaction score
417
Η χρωματική κηλίδα μου κάνει περισσότερο για μαγνητισμός της οθόνης.

Reaction score
41
ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΗΜΕΙΩΣΑ ΤΙΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΞΑΝΑΒΑΛΩ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ.
ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ 32PW9616 ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΠΟΛΥ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

Ήταν όντως λάθος που δεν κράτησες τις αρχικές ρυθμίσεις!!! :roll: :? :?

Έχω την εντύπωση ότι ο sothoms έχει δίκιο!
Η τηλεόραση μήπως είναι "κλεισμένη" σε κάποια βιβλιοθήκη? (με το έπιπλο να την περιβάλλει???)

Δοκίμασε το εξής........
Κλείσε εντελώς την τηλεόραση από το κουμπί On-Off πάνω στην συσκευή (όχι του τηλεχειρ/ρίου). Άφησέ την λίγο έτσι (το ιδανικό να την αφήσεις όλο το βράδυ. Την σβήνεις λίγο πριν πέσεις για ύπνο.......) και άναψέ την μετά από κανα μισάωρο!!
Οι τηλεοράσεις έχουν σύστημα απομαγνητισμού της οθόνης αν τις σβήσεις από τον διακόπτη που σου είπα.

Για κοίτα........Έφυγε το πρόβλημα?
Αν όχι, μπες στο www.majority.nl (που βρήκες το κρυφό υπομενού) και δες αν υπάρχουν (ή ζήτα τες...) οι αρχικές ρυθμίσεις της τηλεόρασης. Καλή επιτυχία!!! :D

Reaction score
0
EYXOMAI NA EINAI AYTH H AITIA.
ΓΙΑΝΝΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΒΗΣΩ ΑΠΟΨΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΨΩ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ......ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΛΥΘΕΙ :D
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Reaction score
41
EYXOMAI NA EINAI AYTH H AITIA.
ΓΙΑΝΝΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΒΗΣΩ ΑΠΟΨΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΨΩ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ......ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΛΥΘΕΙ :D
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Εύχομαι να είναι αυτή η αιτία.........
(είχα κι εγώ κάποια στιγμή αντίστοιχο πρόβλημα και αυτή ήταν η λύση.........Και η πλάκα είναι ότι και η δική μου τηλεόραση ήταν επίσης Philips..... :shock: :roll: :wink: )

Περιμένουμε τα σχόλιά σου αύριο!!
Αν δηλ. λύθηκε το πρόβλημα ή παραμένει! :roll: :wink:

Reaction score
0
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ.
ΓΙΑΝΝΗ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑ ΣΧΕΔΟΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΒΓΑΛΑ!ΤΙΠΟΤΑ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΚΥΛΙΔΑ. ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ 4 ΜΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΞΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ......!
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΩ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ Η ΚΥΛΙΔΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ!

ANY OTHER SUGGESTIONS....?

Reaction score
417
Όλες οι οθόνες crt έχουν ένα πηνίο γύρω γύρω στο πίσω μέρος της οθόνης, το οποίο ενεργοποιείται για ορισμένα δευτερόλεπτα, την στιγμή που ανοίγεις την tv αφού την έχεις κλείσει από τον διακόπτη on/off και όχι από το stand by. Αν είναι όμως υπερβολικά μαγνητισμένη τότε πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα εξωτερικό πηνίο απομαγνητισμού (γύρω στα 25 ευρώ έχει). Όλα αυτά φυσικά αν το πρόβλημα σου είναι θέμα μαγνητισμού. Κάτι που μπορείς να κάνεις είναι με ένα ισχυρό μαγνήτη να πλησιάσεις το συγκεκριμένο σημείο για να δεις ότι όντως είναι μαγνητισμός. Θα τον πλησιάσεις στην οθόνη με κυκλικές κινήσεις και μετά στιγμιαία θα τον τραβήξεις μακριά. Όταν θα κάνεις τις κυκλικές κινήσεις θα δεις ότι όλα τα χρώματα θα μπερδεύονται και όταν το τραβήξεις απότομα θα έρθουν στην σωστή θέση. Αν ο μαγνήτης όμως δεν είναι δυνατός μπορεί να σου δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα γι αυτό πρόσεχε.

Reaction score
5
Αν είναι μαγνητισμός στην οθόνη ψάξε αν υπάρχει κάτι που την επηρεάζει όπως κάποιο ηχείο κοντά ακόμα και κεντρικό που είναι μαγνητικά θωρακισμένο. Ορισμένα κεντρικά έχουν θωράκιση μόνο στο woofer και πιθανόν να επηρεάζεται σε πολύ μικρό βαθμό.

Reaction score
41
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ.
ΓΙΑΝΝΗ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑ ΣΧΕΔΟΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΒΓΑΛΑ!ΤΙΠΟΤΑ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΚΥΛΙΔΑ. ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ 4 ΜΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΞΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ......!
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΩ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ Η ΚΥΛΙΔΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ!

ANY OTHER SUGGESTIONS....?

Κρίμα!!! :( :(
Μπες πάλι στο site που διάβασες για το κρυφό μενού και δες αν υπάρχουν οι αρχικές ρυθμίσεις.
Αν δεν τις αναφέρουν, στείλε πμ σε κάποιον που έκανε το ίδιο μπας και σου πει τις αρχικές........
Ή απλά γράψε σε post (αν είναι forum) για να σου απαντήσουν..........

Βέβαια πιθανότατα να μην καταλάβουν στο service της Philips ότι πείραξες εσύ το υπομενού........
Για καλό και για κακό προσπάθησε να επαναφέρεις τις αρχικές ρυθμίσεις πριν πας στην αντιπροσωπεία.........

(μήπως στο κρυφό υπομενού υπάρχει κάποια επιλογή reset ρυθμίσεων για επαναφορά? Κάτι αντίστοιχο με τα κινητά δηλαδή?)

Reaction score
41
Ποιά έκδοση υπάρχει στην τηλεόρασή σου fly2high?

Η MG7.1E ?????

Aν είναι αυτή διάβασε τα παρακάτω!!
(δεν μπορώ βέβαια να ξέρω αν είναι όλα σωστά διαδικαστικά........Κινήσου με δική σου ευθύνη!!! :roll: :wink: )

TV: MG7.1E Service default mode

Note: Most of this information also applies to other chassis' (eg. MG3.1E / MG3.2E / EM3E)

The service default mode (SDM) is used to set the TV in a predefined state. This predefined state is used to service the TV (making adjustments and such).

Activating service default mode
There are a number of ways for activating the service default mode:
Entering the following code with the standard remote control:
062596 and press [MENU]
Using the Dealer Service Tool (DST), activating the GFL Default mode (see Service mode remote control codes)
Using ComPair (an extensive service tool)
Shorting pin 2 and 3 of connector 0356 for a short duration
Important note: shorting these pins will get you into service default mode with all security features switched off!

When service default mode is activated the following presets are set:
Channel frequency set to 475.25 MHz (some settings require an external applied testsignal: this testsignal should be set to this frequency)
All picture settings set to 50% (contrast / brightness / colour / tint)
All audio settings set to 50% (graphic equalizer / balance)
Volume set to 25%
Sleep timer / Child lock / Blue mute are disabled

When service default mode is activate the message ‘Service Default’ appears and channel ‘SER T’ is shown.

Deactivating service default mode
The only way to exit the service default mode is placing the TV into standby. Using the mains switch will not exit the service default mode.

Reaction score
0
Η ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ Η MG3.1E.
ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΓΙΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΞΗΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΞΗΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ........Using ComPair (an extensive service tool)..... ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΒΡΩ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙΣ BYPASS ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΚΕΤΑΣ) ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ 2 ΠΗΝΙΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ RESET KAI ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ service default mode.
Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ RESET ΣΕ VIRGIN MODE ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΟΛΑ........ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕ 4:3 ΠΑΡΑΒΟΛΙΚΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΔΡΟ ΦΑΙΡΝΕΙΣ ΤΗΝ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΕΩΣ 16:9.
ΑΣΤΑ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΗ ΣΤΕΛΝΩ PHILIPS!
ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ SITE ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥΠΛΟΚΕΣ ΚΑΘΟΤΙ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΗΛΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ. ΕΧΩ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ SERVIS MANUAL ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΜΟΥ ΜΕ ΕΚΔΟΣΗ MG3.1E ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΙΔΑ!!! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥΣ!!!

Reaction score
41
Ουσιαστικά ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να επικοινωνήσεις με το service της Philips και να ρωτήσεις κατ' αρχήν τηλεφωνηκά περιγράφοντας το πρόβλημα που έχει προκύψει (ενημερώνοντάς τους για την επέμβαση στο service menu)
Ζήτησέ τους να σου πουν πόσο θα κοστίσει η επαναφορά στην αρχική μορφή ΠΡΙΝ την πας (μην σου έρθει κανένα περίεργο νούμερο........)

Τα λάθη δυστυχώς είναι ανθρώπινα και στην συγκεκριμένη περίπτωση το έζησες μέσω του hard way......... :(

Θα ήθελα να μας ενημερώσεις για το τι σου είπαν και για το κόστος "επαναφοράς" (θέλω να πιστεύω ότι δεν θα είναι ιδιαίτερα ακριβό.....)

(δυστυχώς δεν έχω κάποια "άκρη" στην Philips για να βοήθήσω πιο άμεσα...... :( )

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.971
Members
38.274
Νεότερο μέλος
spani1