ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ

Reaction score
254
Γεια σας,

Αντιμετωπίζω ένα περίεργο πρόβλημα. Έχω μια Samsung TV την ps51d6900. Την έχω συνδεδεμένη μέ ένα dvd pioneer το dv989avi μέσω HDMI αλλά τον ήχο τον περνούσα μέσω ILINK στον ενισχυτή μου. Μετά από βλάβη στον ενισχυτή και μέχρι να φτιαχτεί πήγα στο menu του dvd προκειμένου να περάσω τον ήχο μέσω της HDMI στην τηλεόραση. Η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι grey, δεν με αφήνει να την αλλάξω και επίσης τη ρύθμιση που είχα για το ILINK την έχω off. Αφού στην τηλεόραση δεν βρήκα τίποτα ρυθμίσεις για τις HDMI πήρα το Player και το έβαλα σε άλλη τηλεόραση με hdmi μία παλιά sony και το hdmi audio είχε ενεργοποιηθεί μόνο του. Το ξανά πήγα στην άλλη tv και πάλι disable η ρύθμιση. Τι μπορεί να παίζει παιδιά? Σημείωση ότι στο test που έκανα χρησιμοποίησα το ίδιο καλώδιο.

Ευχαριστώ.

Reaction score
254
Μόλις μίλησα με τεχνικό της Samsung και αφού του εξήγησα το πρόβλημα μου είπε να δοκιμάσω μήπως παίξει με οπτική ίνα και βλέπουμε!!!!! Του είπα ότι δεν με ενδιαφέρει η οπτική ίνα και μου είπε ότι μερικές φορές η Samsung το έχει ως recomended connection!!!! Και αφού τον ρώτησα....δηλαδή μου λες ότι έχουν πρόβλημα οι HDMI Μου είπε συνέδεσέ το με οπτική και τα ξαναλέμε.
Με το ζόρι μου μιλούσε!!!!!

Reaction score
254
Ωχ δεν θα πει τίποτα. Μήπως να κάνω ένα factory reset στην tv μπας και ισιώσει ή μήπως παίζει καμιά κουφή ασυμβατότητα????

ika

News
Reaction score
15.154
Μήπως στο PIONEER έχει κάποιο menu που ρυθμίζεις που θα στέλνει τον ήχο;

Reaction score
254
Γεια σου IKA, ναι έχει και εκεί είναι το πρόβλημα, όταν είναι συνδεδεμένο το dvd στην tv και πάω στο Menu hdmi audio option on ή off είναι απενεργοποιημένο, δεν με αφήνει να το αλλάξω. Μόλις το συνδέσω σε άλλη tv όλα OK.

ika

News
Reaction score
15.154
Και σε άλλη hdmi της SAMSUNG κάνει το ίδιο;

Reaction score
254
Ναι, δοκίμασα την 1 και 2. Τις 3 και 4 το θεώρησα περιττό. Να το κάνω λές έτσι για δοκιμή? Πολύ περίεργο παίδες.

Reaction score
254
Έτσι για σας πω τα νεότερα, δοκίμασα και τις 4 hdmi, ήχος τίποτα, έκανα factory reset την tv και τίποτα.
Αν πέσει άλλη συσκευή στα χέρια μου θα δοκιμάσω και θα σας πω.

Ευχαριστώ.

ika

News
Reaction score
15.154
Δεν δοκιμάζετε να το συνδέσετε με scart, μήπως και ξεκολλήσει το HDMI;
Επίσης στο www.pioneer.eu, μήπως υπάρχει καμμία στα FAQ κάποια αναφορά σε παρόμοιο θέμα;

Άλλο HDMI καλώδιο δοκιμάσατε;

Reaction score
254
Καλώδια δοκίμασα 2. Επίσης δεν χρειάζεται να <ξεκολλήσει κάτι καθώς σε άλλη τηλεόραση έπαιξε αμέσως και μάλιστα χωρίς να ρυθμίσω την έξοδο στο dvd. Αυτόματα έβγαλε ήχο από την HDMI.

Είναι <κουλό> το όλο πρόβλημα.

nk9

Reaction score
1
Καλησπέρα.
Αν και παλιό το post σου και πιθανόν να έχεις ήδη λύσει το πρόβλημα, να σου πω το εξής:
Ενισχυτής της yamaha του 2007 (rxv-461), δεν έστελνε ήχο στα ηχεία (όντας πάνω το blu-ray player, συνδεδεμένο με hdmi). Ψάξε από εδώ, ψάξε από εκεί και... Το θαύμα!!!
Στο manual αναφέρει ότι πέραν της hdmi, θα πρέπει να συνδεθεί και ξεχωριστό καλώδιο ήχου (coaxial ή optical)!!!!! Και, αν δεν κάνω λάθος, έγραφε ότι αυτό οφείλεται στην έκδοση της θύρας εισόδου hdmi που είχε.
Μήπως παίζει κάτι σχετικό;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.991
Members
38.274
Νεότερο μέλος
Triumph