Πάπλωμα ύπνου...

Reaction score
445
Προκειμένου να "σώσω" μελλοντικά θύματα, ανοίγω το τόπικ και γράφω την ιστορία ...
Ήθελα καινούργιο παπλωμα...όχι πούπουλο, γιατί μαδάνε, στο πλύσιμο γίνονται σιχτίρ, γενικά σκέτη ταλαιπωρία....
κατέληξα λοιπόν σε συνθετικό και αφού με πρήξανε 2-3 φίλες για το πόσο φανταστικά παπλώματα έχει το ΙΚΕΑ, τα έψαξα λίγο και κατέληξα στο STJARNBRACKA. Με 50 % ίνες Lyocell , που αναπνέει, δεν ιδρώνεις κτλ...
Ξεκινάω , πάω ΙΚΕΑ, το βλέπω κρεμασμένο και μου φαίνεται τρελή φλίδα...λέω καλά, σιγά μην ζεσταθώ με αυτό....και παίρνω το "ίδιο" στην έκδοση "πολύ ζεστό" , η οποία ήταν λίγο πιο παχιά από το πρώτο.
Γυρνάω σπίτι χαρούμενος, βγάλε βάλε στην παπλωματοθήκη το καινούργιο και πέφτω, μέσα στην καλή χαρά, για νάνι...

Αποτέλεσμα: 4 τα χαράματα πετάχτηκα σε κατάσταση πανικού, γιατί νόμιζα ότι έβραζα....μιλάμε για σοκ...λες και είχα σόμπα κάτω από το πάπλωμα...όταν λέμε πολύ ζεστό, μιλάμε για καυτό....εννοείται δεν ξανακοιμήθηκα και το πρωί έγινε πάλι τράμπα με το παλιό...
Σήμερα και αφού πρώτα τηλεφωνικά μου εξήγησαν ότι τα λευκά είδη κανονικά δεν αλλάζονται, αλλά "να πάτε στο κατάστημα να σας βοηθήσουν", έφαγα μια πίκρα 3ώρες πήγαινε έλα, για να μου πουν ότι δεν αλλάζεται και θα μιλήσουν με το τηλ.κέντρο , ώστε αν όντως μου είπαν ότι γίνεται, να μου κόψουν εντέλει πιστωτικό. ( που και πάλι θα πρέπει να ξαναπάω και τρέχα γύρευε..)

Συμπέρασμα : Δεν είμαι σίγουρος ότι και το σκέτο ζεστό θα μου κάνει....ίσως ζεσταίνει λίγο, ίσως πολύ....Αλλά είναι μαμακία να παίρνεις κάτι στα τυφλά, αφού δεν μπορείς να το επιστρέψεις...και μιλάμε για προϊον που έχει πάνω από 10 κατηγορίες ζέστης (TOG) ...
ππφφ...τα είπα και ξεθύμανα... :D

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.601
την πάτησα κ εγώ με αντίστοιχο 2πλο μάλιστα πάπλωμα.. :roflmao: .....
ευτυχώς είναι με κούμπωμα κ το χωρίσαμε μπας κ γίνει πιο υποφερτό....αλλά δεν.....

τελικά το παραχώρησα στο γωγουλίνι που έχει τρομερό πρόβλημα στην υποψία κρύου (κρύο = θερμοκρασία χαμηλότερη των 25 βαθμών:headbang:>:().....και ντύνεται σαν τσοπάνης όταν κοιμάται.....κ εγώ πήρα την παραδοσιακή αφρατούλα κουβερτούλα μου :biggrin:

TGD

Reaction score
9.875
Εμεις έχουμε ένα φινλανδικό πάπλωμα από τότε που παντρεύτηκαμε. Πήραμε το πιο ελαφρύ από όλα τα μοντέλα και δεν έχουμε παράπονο. Μετά από τόσα χρόνια έχουν φύγει κάμποσα πούπουλα στο πλύσιμο (μπαίνει και στο πλυντήριο και στο στεγνωτηριο) και φαίνονται κάποια κενά στο γέμισμα. Όταν κάνει πολύ κρύο πρέπει να βάλω και πυτζάμα.

Στην Φινλανδία αποκαλείται "ανοιξιάτικο".

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.654
Ε το σωστό πήρες τότε. Εμείς φοράμε τον χειμώνα ανοιξιάτικα που λέει το τραγούδι.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.901
Τα καλά πουπουλένια, με σκέτο πούπουλο και όχι με φτερά των οποίων τα κοτσάνια περνούν το ύφασμα, είναι ασύγκριτα. Λίγη προσοχή στην επιλογή και πρακτικά δεν απαιτούν συντήρηση ούτε μαδάνε μετά τα πρώτα τινάγματα.
Το πλυντήριο είναι καλό να αποφεύγεται.

Πήραμε πριν 15+ χρόνια ένα και είναι ακόμα τέλειο.

TGD

Reaction score
9.875
Ε το σωστό πήρες τότε. Εμείς φοράμε τον χειμώνα ανοιξιάτικα που λέει το τραγούδι.
Έναν Αύγουστο (τέλη του μήνα) στην Ιρλανδία σχολίαζαν στο ξενοδοχείο τους Έλληνες που ήθελαν να ανάψουν τη θέρμανση. Σε ένα ταξί μου λέει ο οδηγός:
- Πώς είσαι ντυμένος έτσι; Αύγουστο έχουμε.
- Μπορεί για σας να είναι Αύγουστος, αλλά για εμάς είναι Μάρτιος!
Πάντως βρήκα φοβερές εκπτώσεις στα "καλοκαιρινά" στο Δουβλίνο εκείνες τις ημέρες. Γύρισα πίσω με μισή βαλίτσα ανοιξιάτικα/φθινοπωρινά ρούχα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.266
Members
38.438