Παιδιά χρειάζομαι τα φώτα σας

Reaction score
0
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΕΧΩ ΕΝΑ MAZDA TRIBTUTE V6 3L ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΩ ΕΞΩΠΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ
1) PHGH KENWOOD DDX 6029
2)ENISXUTHS EARTHQUAKE PH2200/W4
3)PUKNOTHS EARTHQUAKE 2.5FARAD
4) ENERGO SUB THS EARTHQUAKE TO BP112
5)HXEIA BROSTA PIONEER TS-E170CI DIAIROUMENA
6)HXEIA PISW PIONEER A17OCI DIAIROUMENA
KAI TOUS EXW PERASEI TOPIKA MONOTIKA PISW APO TA HXEIA WSTE NA KLEINEI K NA APOFEUGETE NA PESEI NERO SKONH KTL STA HXEIA

TO PROVLIMA MOU EINAI OTI PEZOUN POLI PRIMA,NA EVGAZA TA PISW TWEETER EKTOS?TI PROTEINE?EINAI KALI H EPILOGH M?
EPEISHS H8ELA NA RWTHSW AN 8A PREPEI NA ALLAKSW MPATARIA STO AUTOKINHTO GT OTAN EINAI ANOIXTA OLA PATAW PX. G PARATHURA NA KATEVOUN K PSILO PEZOUN TA FWTA MESA STHN KAMPINA K AN NAI TI PROTEINETAI??

SAS EUXARISTW EK TWN PROTERWN

Reaction score
41
Απάντηση: ΠΑΙΔΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ

Καλώς ήρθες στο Avsite.
Καλή συνέχεια!

Θα σε παρακαλούσα να γράφεις με Ελληνικά (και όχι Greeklish) και το κυριότερο όχι με κεφαλαία γιατί από την μία είναι κουραστικά στο διάβασμα και από την άλλη φαίνεται σα να φωνάζεις.....:126:

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΕΧΩ ΕΝΑ MAZDA TRIBTUTE V6 3L ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΩ ΕΞΩΠΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ
1) PHGH KENWOOD DDX 6029
2)ENISXUTHS EARTHQUAKE PH2200/W4
3)PUKNOTHS EARTHQUAKE 2.5FARAD
4) ENERGO SUB THS EARTHQUAKE TO BP112
5)HXEIA BROSTA PIONEER TS-E170CI DIAIROUMENA
6)HXEIA PISW PIONEER A17OCI DIAIROUMENA
KAI TOUS EXW PERASEI TOPIKA MONOTIKA PISW APO TA HXEIA WSTE NA KLEINEI K NA APOFEUGETE NA PESEI NERO SKONH KTL STA HXEIA
Η πηγή σου είναι καλή. Λίγο σκληρή ηχητικά αλλά ΟΚ.
Για τον ενισχυτή επιφυλάσσομαι αλλά θέλω να πιστεύω πως θα παίζει ικανοποιητικά.
Ενεργό sub προσωπικά δεν θα έβαζα, αφού δεν υπάρχει και πρόβλημα χώρου. Πιστεύω πως θα έχεις λίγο χαμηλό σε σχέση με τον όγκο του οχήματός σου.....
Γιατί δεν έπαιξες με παθητικό sub? Αφού ο ενισχυτής σου άφηνε το περιθώριο....

Τον πυκνωτή που τον έχετε συνδέσει?

Ηχεία μια χαρά. Οικονομικά αλλά παίζουν πολύ καλά.....

Μονωτικά δεν έχω καταλάβει που βάλατε.....
Αλλά κατά 99% νερά και σκόνες θα έχουν. Αλλά δεν ανησυχούμε για αυτά....

TO PROVLIMA MOU EINAI OTI PEZOUN POLI PRIMA,NA EVGAZA TA PISW TWEETER EKTOS?TI PROTEINE?EINAI KALI H EPILOGH M?
Τι ρυθμίσεις έχετε κάνει στο crossover του ενισχυτή και της πηγής? Παίζεις full range εμπρός ή HiPass? Δες τα ρυθμιστικά και στον ενισχυτή και στην πηγή....
Manual του ενισχυτή μπορείς να βρεις εδώ!

Τα πρίμα στην πηγή μήπως είναι τέρμα?
Τα tweeter που έχουν μπει. Που κοιτούν?

Τα ηχεία έχουν συνδεθεί σωστά? (πολικότητες). Έχεις καθόλου μπάσο στις μπροστινές πόρτες? Ή είναι κούφιο εντελώς? Οπότε ακούς κυρίως τα πρίμα?

Να ξέρεις πως πρακτικά είναι πολύ δύσκολο να βρούμε τι φταίει μέσω του forum. Γιατί υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να φταίνε......Σου έδωσα μερικές κατευθύνσεις. Αλλά μάλλον σε κάποιον εγκαταστάτη (ή σε αυτόν που στα εγκατέστησε) θα βρεις (πιθανότατα) λύση.....

EPEISHS H8ELA NA RWTHSW AN 8A PREPEI NA ALLAKSW MPATARIA STO AUTOKINHTO GT OTAN EINAI ANOIXTA OLA PATAW PX. G PARATHURA NA KATEVOUN K PSILO PEZOUN TA FWTA MESA STHN KAMPINA K AN NAI TI PROTEINETAI??
Δεν χρειάζεται να αλλάξεις μπαταρία (εκτός κι αν είναι παραπάνω από 3 ετών και σου έχει μείνει 1-2 φορές από μπαταρία -νεκρό- το αυτοκίνητο οπότε έχεις καταστρέψει την μπαταρία που έχεις).
Εκτός κι αν όλη τη μέρα ακούς μουσική τέρμα, οπότε θα πρέπει να κοιτάξεις μπαταρία εξειδικευμένη για ηχοσυστήματα (αλλά με μεγάλο κόστος που πιθανότατα να υπερβαίνει τα 300€)

SAS EUXARISTW EK TWN PROTERWN
Παρακαλώ!
Περιμένουμε τις απαντήσεις σου!

Reaction score
0

ειμαι καινουριος εδω και δεν τα ξερω πολυ καλα πως λειτουργει το site ευτηχως μεσα στην περιπλανηση μου σε ολη την αθηνα βρεθηκα στην βουλιαγμενης στο μαγαζι alfa sound η εξυπηρετηση ηταν αψογη κατ'εμε.ο ανθρωπος βρηκε κατευθειαν μετα απο ελεγχο οτι υπηρχε λαθος πολικοτητα σε ηχεια.κατα την εγκατασταση.μετα τις απαραιτητες ρυθμισεις το συστημα ηταν απαιχτο για τα χρηματα τα οποια επενδυσα.

1)μονοτικα πισω απο τα ηχεια ακριβως και δεν αφηνει πλεον να περνανε νερα και σκονη.τα οποια τα τοποθετησα μονος μου μιας και
εχω καποιες γνωσεις.
2)οσο αναφορα τα ηχεια παιζουν πλεον πολι καλα κ πεντακαθαρα σε ολο το φασμα.ηταν λαθος του τεχνικου στο μαγαζι που ειχα κανει εγκατασταση( γι αυτο θα αναφερθω παρακατω)
3) η μπαταρια ειναι πανω απο τα 3 ετη δεν εχει αλλαχτει οποτε παει γι φουντο η τωρινη

επιπροσθετα ηθελα να πω για το μαγαζι(extreme audio) που μου εκαναν εγκατασταση οτι ειναι απαραδεχτο και το λιγοτερο κοροιδεια
την οποια πληρωσα 240ευρο μαζι με αντιπαρασιτικα!!!ωστε να εχω καλωδια γυμνα με μονοτικη ταινια και ουτε καν να εχω ασφαλειωθηκη κ διανομεα αν το λεω και σωστα

Υ.Γ.
πως γινετε να σας ανεβασω φωτογραφια για να δειτε για τι πραγμα σας γραφω.??

επισης ηθελα να πω μετα απ ολη αυτη την αγανακτηση κ χασιμο χρονου κ χρηματων καταλαβα πως να τα μαγαζια στην αττικη που ειναι πραγματικοι επαγγελματιες και το εχουν σπουδασει κ ειναι γνωστες ειναι μετριμενοι στα δαχτυλα της μιας παλαμης!!

ευχαριστω Giovanni Dimitropoulos για τις πληροφορεις σου.

Reaction score
41

ειμαι καινουριος εδω και δεν τα ξερω πολυ καλα πως λειτουργει το site
Θα μάθεις σιγά σιγά.
Θέληση και διάθεση να έχεις......
Και ό,τι βοήθεια χρειάζεσαι θα την βρεις :107:

ευτηχως μεσα στην περιπλανηση μου σε ολη την αθηνα βρεθηκα στην βουλιαγμενης στο μαγαζι alfa sound η εξυπηρετηση ηταν αψογη κατ'εμε.ο ανθρωπος βρηκε κατευθειαν μετα απο ελεγχο οτι υπηρχε λαθος πολικοτητα σε ηχεια.κατα την εγκατασταση.μετα τις απαραιτητες ρυθμισεις το συστημα ηταν απαιχτο για τα χρηματα τα οποια επενδυσα.

Είσαι πολύ τυχερός που πέτυχες τον Κωνσταντινίδη.
Πολύπειρος και Top εγκαταστάτης.
Με σοβαρές εγκαταστάσεις και προσεχτική δουλειά :107:

Πάντως το πέτυχα το πρόβλημα. Ήταν τελικά λάθος πολικότητες...

1)μονοτικα πισω απο τα ηχεια ακριβως και δεν αφηνει πλεον να περνανε νερα και σκονη.τα οποια τα τοποθετησα μονος μου μιας και
εχω καποιες γνωσεις.
Ελπίζω τα μονωτικά να αφήνουν κάποια lt για να λειτουργούν σωστά τα ηχεία.......Μια φωτό θα ήταν διαφωτιστική βέβαια!

2)οσο αναφορα τα ηχεια παιζουν πλεον πολι καλα κ πεντακαθαρα σε ολο το φασμα.ηταν λαθος του τεχνικου στο μαγαζι που ειχα κανει εγκατασταση( γι αυτο θα αναφερθω παρακατω)
Προφανέστατα μια λάθος διαδικασία στην εγκατάσταση μπορεί να δώσει κάκιστο αποτέλεσμα.....

3) η μπαταρια ειναι πανω απο τα 3 ετη δεν εχει αλλαχτει οποτε παει γι φουντο η τωρινη

Μην την αλλάξεις.
Όταν σου μείνει, άλλαξέ την.
Πόσα Ah είναι? Αν κάνεις σχετικά μεγάλες διαδρομές βάλε λίγο μεγαλύτερη.

επιπροσθετα ηθελα να πω για το μαγαζι(extreme audio) που μου εκαναν εγκατασταση οτι ειναι απαραδεχτο και το λιγοτερο κοροιδεια
την οποια πληρωσα 240ευρο μαζι με αντιπαρασιτικα!!!ωστε να εχω καλωδια γυμνα με μονοτικη ταινια και ουτε καν να εχω ασφαλειωθηκη κ διανομεα αν το λεω και σωστα

Καλά κάνεις και μας αναφέρεις το πρόβλημα με το κατάστημα για να διαβάζουν και τα υπόλοιπα μέλη.
Θα σε παρακαλούσα όμως (είναι πάγια τακτική του AVsite για την νομική διασφάλισή μας) να μου στείλεις με πμ το ονοματεπώνυμό σου και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, για την περίπτωση που κάποιος κινηθεί εναντίον μας/σου για «δυσφήμιση».
Είναι ο μόνος τρόπος για να παραμείνει η καταγγελία σου στον «αέρα».
Προφανώς, τα στοιχεία σου θα παραμείνουν κρυφά και θα τα έχω μόνο εγώ για την πιθανότητα προβλήματος που σου προανέφερα.
Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι την θέση μου.
Σ' ευχαριστώ προκαταβολικά! :126:

Υ.Γ.
πως γινετε να σας ανεβασω φωτογραφια για να δειτε για τι πραγμα σας γραφω.??
Φωτογραφίες μπορείς να ανεβάσεις ως εξής:
Δημιουργείς έναν λογαριασμό στο www.photobucket.com, κάνεις upload όσες φωτογραφίες θέλεις (επέλεξε 800Χ600 μέγεθος) και κάτω από την αναρτημένη φωτογραφία θα δεις 3 links.
Το ένα από αυτά βρίσκεται εντός των «εντολών» .....[ /img].
Αν κάνεις copy-paste το συγκεκριμένο link εδώ, θα ανοίξει αυτόματα η φωτογραφία σου

[quote="pamegeras23, post: 934935"]επισης ηθελα να πω μετα απ ολη αυτη την αγανακτηση κ χασιμο χρονου κ χρηματων καταλαβα πως να τα μαγαζια στην αττικη που ειναι πραγματικοι επαγγελματιες και το εχουν σπουδασει κ ειναι γνωστες ειναι μετριμενοι στα δαχτυλα της μιας παλαμης!![/quote]

Αυτό δυστυχώς είναι αλήθεια......
Πολύ λίγοι στην Αττική και ελάχιστοι στην επαρχία.....
Τραβάω τα μαλλιά μου με όσα ακούω κάθε φορά...

[quote="pamegeras23, post: 934935"]ευχαριστω Giovanni Dimitropoulos για τις πληροφορεις σου.[/quote]

Παρακαλώ.
Περιμένω τις φωτογραφίες σου και ό,τι σου ζήτησα για την καταγγελία. :126:

Reaction score
41

Τα στοιχεία του συνομιλητή μας pamegeras23 έχουν ήδη αποσταλεί στα εισερχόμενα πμ μου, οπότε η καταγγελία παραμένει (ως οφείλει) στον αέρα προς ενημέρωση όλων των αναγνωστών του thread.

Ευχαριστώ τον pamegeras23 για την κατανόηση! :107:

Reaction score
0

σε ευχαριστω για την κατατοπηση αλλα οταν μιλαμε για δυσφημηση τοτε ειναι σαν να βουλωνουν στοματα εφοσον εχουν μαγαζι κ θελουν να λεγονται επαγγελματιες να δεχονται κ τα καλα σχολια κ οταν κανουν λαθοι να εχουν το γνωθι σ΄αυτον και να τα αναγνωριζουν.
γιατι αυτο ειναι το νοημα ενος forum απο οσο ξερω να μπορει ο καθενας να λεει την γνωμη του.ελευθερα και οχι να χρειαζεται δικηγορους για να το πει.αλλιως τοτε παει και μεσω απο εκποιζο αν θυμαμαι καλα??

Reaction score
245

σε ευχαριστω για την κατατοπηση αλλα οταν μιλαμε για δυσφημηση τοτε ειναι σαν να βουλωνουν στοματα εφοσον εχουν μαγαζι κ θελουν να λεγονται επαγγελματιες να δεχονται κ τα καλα σχολια κ οταν κανουν λαθοι να εχουν το γνωθι σ΄αυτον και να τα αναγνωριζουν.
γιατι αυτο ειναι το νοημα ενος forum απο οσο ξερω να μπορει ο καθενας να λεει την γνωμη του.ελευθερα και οχι να χρειαζεται δικηγορους για να το πει.αλλιως τοτε παει και μεσω απο εκποιζο αν θυμαμαι καλα??
Τελος καλα,ολλα καλα.

Reaction score
0
Απάντηση: Παιδιά χρειάζομαι τα φώτα σας

αυτες τις μερες λογικα!!χαχα πρεπει να ξανα βγαλω τα πλαστικα γιατι θα περαστει καινουρια καλωδιοση ρευματως γιατι μου ειχαν βαλει μικροτερο σε γκαουζ

Reaction score
41

αυτες τις μερες λογικα!!χαχα πρεπει να ξανα βγαλω τα πλαστικα γιατι θα περαστει καινουρια καλωδιοση ρευματως γιατι μου ειχαν βαλει μικροτερο σε γκαουζ

Λογικά ήταν μεγαλύτερο σε gauge.
Πχ 8AWG (8άρι όπως λέμε) είναι λεπτότερο (διατομή) ενός 2AWG (ουσιαστικά το 8άρι εχει τη μισή διάμετρο από το 2άρι)

Δες τον μετρητή...

Τι μέγεθος είχαν βάλει?
Να φανταστώ 8αράκι?

Το λεπτό καλώδιο είναι ο ευκολότερος τρόπος να κάνεις το αυτοκίνητο ήχο και φως. Έχουν καεί αρκετά οχήματα από κουταμάρες τέτοιας μορφής.
Και συνήθως είναι είτε λάθος επιλογή από βιασύνη του εγκαταστάτη είτε λόγω οικονομίας (που τελικά στοιχίζει περισσότερο αφού θα μπεις στη διαδικασία βάλε βγάλε)

Reaction score
0

νε 8 ρακι ηταν αλλα δεν ημουν σιγουρος για μην πω κοτσανα αχαχα
ευτηχως βρηκα την λυση στο αλφα σαουντ και τα χω παραγγειλει

Reaction score
0

να σκεφτεις οτι στο σαμπ το ενεργο ειχαν βαλει πιο μικρο κ απο 8ρι αν ειναι δυνατον!!!!!
το οποιο ειναι 400rms κ εχει τον ενυσχητη του.

Reaction score
41

Στις 6 Δεκέμβρη :)126:), άναψε και καμιά λαμπάδα..... :138:
Αφού γλύτωσες το κάψιμο, μη μιλάς καθόλου.
Και κράτα κλειστό το σύστημα για μερικές μέρες μέχρι να ολοκληρωθούν οι διορθώσεις :126:

Reaction score
2
το 8αρι δεν είναι τεράστιο για τόσο λίγα μέτρα?
εδώ στο σπίτι με ενα 10-12 awg και για πιο πολλά μέτρα την κανουμε την δουλεια μας και με το παραπανω...

Reaction score
41
Απάντηση: Re: Παιδιά χρειάζομαι τα φώτα σας

το 8αρι δεν είναι τεράστιο για τόσο λίγα μέτρα?
εδώ στο σπίτι με ενα 10-12 awg και για πιο πολλά μέτρα την κανουμε την δουλεια μας και με το παραπανω...
Μιλάμε για καλώδια ρεύματος.

Στο σπίτι έχουμε μεγάλη τάση (220±V), μικρές εντάσεις στο ρεύμα.

Στο αυτοκίνητο έχουμε μικρή τάση (13.7±V) και μεγάλες εντάσεις στο ρεύμα. Μεγάλη ένταση στο ρεύμα απαιτεί «χοντρό» καλώδιο (μικρό AWG) γιατί αλλιώς θα έχουμε μεγάλη αντίσταση-->μεγάλη θερμοκρασία-->καταστροφή μόνωσης-->τσαφ-->με 'γεια το όχημα :126:

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Ρίξτε και μια ματιά στο άρθρο

Έφτιαξα και το πινακάκι για να είναι όμορφο!!!
Κούκλα :107:

Βέβαια, καλό είναι να διαβάσετε όλο το κείμενο που έχει οδηγίες υπολογισμών
ΑΨΟΓΟΣ

Πριν καιρό, είχα γράψει ότι υπάρχουν τεχνικά άρθρα στο avsite με πάρα πολλές σελίδες που όλοι σας-μας, εφόσον ενδιαφερόμαστε οφείλουμε να τα διαβάσουμε.

Reaction score
245

Ρίξτε και μια ματιά στο άρθρο

Έφτιαξα και το πινακάκι για να είναι όμορφο!!!
Κούκλα :107:

Βέβαια, καλό είναι να διαβάσετε όλο το κείμενο που έχει οδηγίες υπολογισμών
Παλι εγραψες.
Χαρα στο κουραγιο σου:605:

Reaction score
0

Στις 6 Δεκέμβρη :)126:), άναψε και καμιά λαμπάδα..... :138:
Αφού γλύτωσες το κάψιμο, μη μιλάς καθόλου.
Και κράτα κλειστό το σύστημα για μερικές μέρες μέχρι να ολοκληρωθούν οι διορθώσεις :126:
δηλαδη πρεπει να λεω και ευχαριστω το θεο!!! για καλο κ για κακο εχω 2 πυροσβεστηρες κ θα παρω κ ενα πιο μεγαλο ετσι να βρησκετε!!τα πινακακια τα εχω διαβασει και εγω προσεκτικα αλλα εχω μια απορια!!! προτωτυποχαχαχα
εγω που εχω τζιπ και ειναι 5 μετρα πρεπει να βαλω μεχρι το διανομεα 2 η 4 γκαουζ??? κ απο το διανομεα για τους ενυσχητες 4ρι λογικα ε???

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.100
Members
38.408
Νεότερο μέλος
nikPIT