Παράξενα Artifacts στην εικόνα !!

Reaction score
1
Καλημέρα,

Μέρες τώρα παρατηρώ περίεργα artifacts στην εικόνα σχεδόν στις πιο πολλές ταινίες.

Συγκεκριμένα όταν οι σκηνές εχουν χαμηλό φωτισμό αλλά κάποιες φορές και σε σκηνές με ικανοποιητικό φωτισμό παρατηρώ, πως να το περιγράψω, μια αλλίωση χρωμάτων στα πρόσωπα και στο δέρμα των σωμάτων.

Να σημειώσω ότι παίζω με το Denon 1920 σε progressive mode, με σύνδεση component στον infocus 4805. Εχω δοκιμάσει από το μενού του denon όλα τα modes auto1, auto2, video1-3 αλλά δεν εξαλείφεται.

Δοκίμασα μια φορά να δώσω interlace σήμα από την component στον infocus και νομίζω ότι το φαινόμενο μειώθηκε δραματικά. Το κακό σε αυτή την περίπτωση είναι το σήμα είναι πολύ πιο σκοτεινό από αυτό που δίνει το denon σε progressive.

Reaction score
417
Εγώ με το 1910 με dvi δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα στον 4805.
Παλαιότερα με ένα pioneer με σύνδεση svideo είχα παρατηρήσει αυτό το φαινόμενο και είχα χρησιμοποιήσει την επιλογή noise reduction από τον 4805, όπου και βελτιώθηκε αρκετά.
Τώρα με progressive δεν ξέρω αν δίνει αυτήν την επιλογή ο pj.
Μήπως όμως τελικά αυτό που βλέπεις είναι macroblocking;
Γιατί τα denon έχουν μία προϊστορία πάνω σ αυτό.

Reaction score
0
Παιξε λιγο με το sharpness μηπως ειναι αυτο που φταιει. Εγω μολις πηρα το 1920 το εβαλα στο 2+ sharpness και ηταν σαν τα προσωπα να ειχαν φακιδες αλλα και ολες οι επιφανειες δεν ηταν λειες και ομοιογενεις. Τωρα το εχω στο -2 και ειναι μια χαρα τα προσωπα αλλα και τα πραγματικα σημαδια (ελιες κλπ) διακρινονται μια χαρα.
Παντως και το color και το gamma correction θελει διορθωση. Νομιζω δεν ειναι καλα ρυθμισμενο "out of the box". Το γκριζο του καφεκοκκινιζε πολυ. (Τωρα αν θυμαμαι καλα τα εχω και τα δυο στο +2)

Reaction score
1
Εχω προσπαθήσει να κάνω κάποιες ρυθμίσεις. Θα τις κοιτάξω το βράδυ και θα σας πω μάλλον αυριο.

Πάντως προσωπικά πιστεύω ότι φταίει η υλοποίηση το DCDI στο Denon σε σχέση με αυτό του infocus.

Me HDMI δεν εχω δοκιμάσει καθόλου γιατί δεν εχω καλώδιο ούτε τον adaptora απο hdmi σε M1-DA

Θα προσπαθήσω να βγάλω και φώτο την ώρα που θα εντοπίσω το προβλημα και το ανεβάσω στο site.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.210
Members
38.307
Νεότερο μέλος
lntalis75