Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματατα της ξηράς δόμησης

Reaction score
1.213
Θα ήθελα πληροφορίες για δόμηση νέας κατοικίας. Η κατασκευή θα είναι σε παραθαλάσσια περιοχή (αλμύρα, υγρασία). Επίσης υπόψιν, αν όλα πάνε καλά με τον γνωστό συνεταίρο (τράπεζα), το επόμενο θέμα θα είναι "Dedicated χώρος ακρόασης για μουσική-ΗΤ"!

Reaction score
1.213
Έβαλα δύσκολα μάλλον...
Κανένας μηχανικός να μου λύσει τις απορίες;
Καλημέρα

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
υπαρχουν μπετα που ζουν μεσα στο αλατονερο (πεδιλα σε γέφυρες)
αλλα αυτου του ειδους μπετο κοστιζει
Περα απο αυτο..................... αλουμινια παντου.....οτι βρει το αλατι πλην αλουμινιου - ανοξείδωτου...θα το φαει

Reaction score
1.213
Άρα η σιδηροκατασκευή κτιρίου (ξηρά δόμηση) δε συστήνεται σε παραθαλάσσια περιοχή;

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
104.979
Πιστεύω θα κρατήσει παραπάνω από μη γαλβανισμένο, αλλά θα σκουριάσει κάποια στιγμή.

Για παράδειγμα έχω τις γαλβανιζέ σωλήνες νερού.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.713
Εγώ έχω παράδειγμα τα trailers σκαφών. Μετά απο πολλά χρόνια ψευτοσκουριάζουν, αλλά δε σαπίζουν.
Ο σκελετός μιας οικοδομής είναι επίσης προστατευμένος απο το αλάτι.

Reaction score
2.457
Σαν ξηρά δόμηση δεν ορίζεται η σιδηροκατασκευή του φέροντος σκελετού του κτιρίου.

Ξηρά δόμηση είναι η μη χρήση τοίχων από τούβλα (συνδεδεμένα με οικοδομική λάσπη κλπ) . Στην θέση τους δημιουργούνται χωρίσματα με γυψοσανίδες και τσμεντοσανίδες /ψευδοροφές - οροφές κλπ. (που παράλληλα μπορεί να έχουν θερμομονωτικές - ηχομονωτικές ιδιότητες)

Θεωρητικά η ξηρά δόμηση προσφέρει αρχιτεκτονική ελευθερία και μικρότερο όγκο (και βάρος) τοίχου. Επομένως υπάρχει περισσότερη επιφάνεια οικοδομής γιά εκμετάλλευση.

Κάθε σύστημα δόμησης έχει τα υπέρ και τα κατά του.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα της ξηράς δόμησης δεν είναι τεχνικό κατά την γνώμη μου είναι εμπορικό. . Η «αγορά» δεν το πολυθέλει όταν πρόκειται να πουλήσεις ή να νοικιάσεις το σπίτι – το θεωρεί ότι είναι κατώτερης ποιότητας από τους παραδοσιακούς τοίχους και είναι «ψευτοκατασκευή»-

Η σιδηροκατασκευή του φέροντα οργανισμού του κτιρίου είναι άλλη υπόθεση και υπάρχουν αρκετά θέματα που πρέπει να ενημερωθείς για τέτοιο κτίριο. Δεν το συνιστώ για κοντά σε θάλασσα .

Ειδικά κοντά στην θάλασσα ακόμα και για κατασκευή από beton , ο νέος κανονισμός σκυροδέματος (που ισχύει από το 2017) βάζει αυστηρότατες προδιαγραφές για το την ποιότητα . Ολες οι ποιότητας ορίζονται με την σήμανση XS ως κατηγορία έκθεσης (το S από το salt) - απαιτείται πολύ τσιμέντο βάσει προδιαγραφών - και η ελάχιστη ποιότητα είναι C25/30 XS1 – ιδανική είναι η ποιότητα C30/37 ΧS2 που είναι ακόμη ανώτερη και παράλληλα ισχύουν και αρκετά μεγάλες επικαλύψεις για τον οικοδομικό οπλισμό του beton.

Last edited:

Reaction score
1.213
Έχω πολλά να μάθω ή μάλλον να ρωτήσω τον μηχανικό:lolsign:. Το να φτιάξεις το σπίτι που θα μείνεις για πολλά πολλά χρόνια είναι ένα άγχος αλλά είναι και πρέπει να είναι μία πολύ δημιουργική και ευχάριστη "κίνηση".

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.075
Members
38.407
Νεότερο μέλος
wolf23