Ποδήλατο

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.185
Το κάνω με τα Thundero... και μετά από καμιά 100στη μέτρα καταλαβαίνω ότι κάτι 'ψαρεύει' στον πίσω τροχό! Σταματώ λίγο μετά και βλέπω ότι έχει snake bite από το χτύπημα στο βραχάκι όπως φαίνεται! Ευτυχώς βέβαια που δεν είχα σαμπρέλα αλλά tubeless έτσι ακόμα και με χαμηλή πίεση (που πρόσθεσα αλλά δεν κρατούσε, θα δω τώρα τι έχει γίνει) έφτασα πίσω σπίτι χωρίς πρόβλημα!
Άρα μάλλον καλά έκανα που πλήρωσα κάτι παραπάνω για τα HD. :)

(ειδικά εγώ που είμαι και με τις σαμπρέλες ακόμα!)

Reaction score
20.921
Ναι, μπορεί, δε νομίζω ότι φταίνε βέβαια τα λάστιχα... γιατί αυτό που εκανα εκεί δεν είναι και το ενδεδειγμένο γι αυτά! Επιπλέον είχα βάλει αρκετή πίεση (κάπου 50-55psi) ίσως έπαιξε κι αυτό ρόλο. Με τις σαμπρέλες πάντως δεν το πάλευα στο ΜΤΒ (γενικώς, με όλα τα λάστιχα), tubeless πρώτη φορά είχα αυτό το θέμα, σχεδόν 2 χρόνια που έχω καταργήσει τις σαμπρέλες.

Από την άλλη όλη αυτή η διαδρομή (και άλλη τόση επιστροφή και περισσότερο, στο χώμα) ήταν με τα Thundero και σαμπρέλες... αλλά μου την έκαναν στην άσφαλτο στην επιστροφή, πέφτοντας σε λακούβα! :lolsign: :roflmao:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.393
@bretsos αλήθεια τώρα; Πιο μικρή διαφορά δεν μπορούσατε να έχετε 😆

View attachment 376763
Τον είδες όλο τον αγώνα?

Ο καριόλης με έφαγε στο κατήφορο, χοροπηδούσα από το στροφάρισμα και χτυπούσα πάνω στη σέλα σαν το χταπόδι αλλά με έφτασε και με πέρασε για μια ανάσα...
Είναι μεγάλο τούμπανο και αυτός, Ισπανός και φίλος στο στράβα, έχει μέχρι στιγμής 35.000χλμ για φέτο, έχουμε ρίξει επικές μάχες στο παρελθόν.
Έφυγα τέρμα γκάζι στη αρχή μήπως καταφέρω και του κάνω διάφορα στα πρώτα δυνατά υψομετρικά με το καλημέρα (μόνο έτσι τον έχω δαγκώσει στο παρελθόν) όταν όμως είδα να μαζεύει τη διαφορά κατάλαβα ότι θα έχουμε δυνατή μάχη στη πορεία, όπως και έγινε!!

1000013535.jpg

Last edited:

Reaction score
98
Μπα όχι, έτυχε να το δω από τον HRDY που βγήκε τρίτος και το ανέβασε σε ένα server.
Και τώρα σκέφτομαι, να μπω rouvy να κάνω κάτι νορμάλ ή να βγω παραλία που έχει και ελάχιστη δροσιά ακόμη; Και στις 2 περιπτώσεις, θα φύγει λίμνη ιδρώτα, απλώς στην δεύτερη δεν θα χρειάζεται να σφουγγαρίσω!

Reaction score
20.921
Βρήκα τι έγινε, από το χτύπημα έκοψε το λάστιχο! Αυτό τώρα επισκευάζεται με κάποιου είδους μπάλωμα εκεί που είναι, ή πάει για πέταμα; Μάλλον το δεύτερο...

IMG_20250906_115423.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.393
Μπα όχι, έτυχε να το δω από τον HRDY που βγήκε τρίτος και το ανέβασε σε ένα server.
Και τώρα σκέφτομαι, να μπω rouvy να κάνω κάτι νορμάλ ή να βγω παραλία που έχει και ελάχιστη δροσιά ακόμη; Και στις 2 περιπτώσεις, θα φύγει λίμνη ιδρώτα, απλώς στην δεύτερη δεν θα χρειάζεται να σφουγγαρίσω!
Όξω να πας, για μέσα πάρε έναν καλό ανεμιστήρα, πάρε σαν τον θκόμ της wahoo και δεν θα το μετανιώσεις.
Για κάνε με φόλοου στο rouvy να σε χαζέψω
Βρήκα τι έγινε, από το χτύπημα έκοψε το λάστιχο! Αυτό τώρα επισκευάζεται με κάποιου είδους μπάλωμα εκεί που είναι, ή πάει για πέταμα; Μάλλον το δεύτερο...

View attachment 376772
Το δεύτερο, δυστυχώς...

Reaction score
98
Όξω να πας, για μέσα πάρε έναν καλό ανεμιστήρα, πάρε σαν τον θκόμ της wahoo και δεν θα το μετανιώσεις.
Για κάνε με φόλοου στο rouvy να σε χαζέψω
Είμαι έξω ήδη. Βολταρω στην παραλία. Ευτυχώς δεν έχει και πολύ κόσμο ούτε πολλή ζέστη.
Τον έχω κατά νου τον ανεμιστήρα και το τι διαφορά μπορεί να κάνει. Είναι κι αυτός στην ολοένα αυξανόμενη λίστα 😆
Θα σε κάνω και στο rouvy κι όπου θες, το τι θα χαζέψεις δεν ξέρω αλλά δεν με πειράζει κιόλας. 2 διαδρομές έχω κάνει όλες κι όλες με τα συνταρακτικά μου ~105-110w! Αλλά "δεσμεύομαι" να μην το αφήσω και να κάνω ό,τι μπορώ.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.393
Πάντα μπαίνει στο μενού και το τι μπορεί να πάρει κάποιος. Λόγω θεμάτων οικογενειακών κλπ, το allroad είναι καλή φάση για μένα, γιατί θα μπορέσω πιο εύκολα να το πάρω σε λίγο καιρό και δεν θα έχει πάνω του εξοπλισμό της πλάκας. Να υπάρχει μια νορμάλ βάση.
Για εσάς λέω πως δεν είναι και τόσο καλή, γιατί όταν το πίσω ντεραγιέ σου έχει όσο το ποδήλατό μου ολόκληρο (να μη πω για τους τροχούς κλπ), δεν θα το κοιτάξεις αυτό. Θα δεις το bianchi sprint που μου είχες προτείνει με την διπλή τιμή, θα δεις αυτό που πρότεινες στον Sotos.
Μπορεί στα διάφορα χόμπι μου να είχα πολλές φορές top of the line πράγματα, αλλά τώρα προτιμώ να χρησιμοποιώ αυτό που μπορώ να πάρω και μου προσφέρει περισσότερη διασκέδαση.
Αυτό θα ήθελα να το σχολιάσω και θα δεις ότι δεν είναι ακριβώς έτσι.
Για αρχή θα ήθελα να ξεκινήσω με ένα παράδειγμα, αν σε δώσω το θκόμ ακριβό ποδήλατο και με δώσεις το θκός για μια ανάβαση παρέα, πχιός νομίζεις θα φτάσει πρώτος στη κορφή απο τους δυό μας?
Τη διαφορά δεν τη κάνει το ποδήλατο, τη βασική διαφορά τη κάνει ο αναβάτης.
Πέραν αυτού τα διάφορα τζιβιτζιλόνια λειτουργούν επικουρικά ως προς τον αναβάτη.
Δλδ οι τροχοί, στους ακριβούς τροχούς η διαφορά ξεκινά να φαίνεται συνήθως πάνω από τα 35-40km/h, σε αυτό το εύρος λειτουργεί η όποια αέρο τεχνολογία, τα ακριβά ρουλεμάν, οι ακτίνες τύπου λεπίδας κλπ. Αν μπορείς βάζοντας τη ανάλογη δύναμη να κρατηθείς σε αυτές τις ταχύτητες, ναι ένα ακριβό σετ τροχών θα κάνει τη διαφορά, το ίδιο ισχύει και στις αναβάσεις, έχοντας λιγότερες τριβές μπορείς να διατηρήσεις για περισσότερη τα αποδοτικά βάτ, αν δεν διαθέτεις στο οπλοστάσιο βάτ, ένα ακριβό σετ τροχών δεν θα κάνει απολύτως καμία διαφορά σε σχέση με ένα φθηνό σετ τροχών.
Για ολα λοιπόν τα περιφερειακά που ανεβάζουν σημαντικά το κόστος αγοράς ενός ποδηλάτου, ισχύει το ίδιο.
Ύστερα πάλι, όλα αυτά τα ακριβά περιφερειακά χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας και συντήρησης που επίσης ανεβάζουν το κόστος σε βάθος χρόνου.
Ένας αρχάριος λοιπόν δεν τα χρειάζεται όλα αυτά τα ακριβά τζιβιτζιλόνια, δεν θα μπορέσει να τα εκμεταλλευτεί, και μέχρι να αρχίσει να δυναμώνει και να γίνονται ανταποδοτικά τα ακριβά τζιβιτζιλόνια θα έχουν παλιώσει και θα χρήζουν αντικατάστασης.
Οπότε που καταλήγουμε, "κατά το γομάρι και το σαμάρι"
Αν το γομάρι είναι γέρικο, τι να το κάνει το φανταχτερό σαμάρι, αν το γομάρι είναι νέο και δυνατό να του βάλουμε ένα γυαλιστερό και φανταχτερό σαμάρι ;)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.043
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Grigoris1966