Ποδήλατο

Reaction score
2.354
Ρε man, την προηγούμενη φορά μέτρησες την περιφέρεια του κεφαλιού μου από το διαδίκτυο (!!!) κι αποδείχθηκες σωστός (ακτινολόγος γαρ, όπως έγραψες!), ψώνισα το κράνος μου από το διαδίκτυο και βγήκε μια χαρά! Όμως, ΟΚ, αντιλαμβάνομαι αυτό που λες για τη δοκιμή - παρόμοια σκέψη κάνω κάθε φορά που ψάχνω παπούτσια: δεν αγοράζω εάν δεν δοκιμάσω.

Θα δω τι κυκλοφορεί στην τοπική αγορά για να δοκιμάσω κι αναλόγως τιμής, δω από πού θα αγοράσω.

Υ.Γ.: Την προηγούμενη φορά, το Specialized που πήρα από το bike24, το έβρισκα εδώ €100 ακριβότερο. Ε, νισάφι...
Την προηγούμενη φορά είχα ένα specialized prevail 3 που σου πρότεινα, αγόρασα ακριβώς το ίδιο για 2ο σε άλλο χρώμα ίδιο μέγεθος και έχουν διαφορά!!! Το καινούριο με πιέζει στους κροτάφους, το παλιό έχει τέλεια εφαρμογή στο κεφάλι μου. Οπότε δεν ξαναυπογράφω για κράνη, ούτε καν για τον εαυτό μου.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
23.370
Την προηγούμενη φορά είχα ένα specialized prevail 3 που σου πρότεινα, αγόρασα ακριβώς το ίδιο για 2ο σε άλλο χρώμα ίδιο μέγεθος και έχουν διαφορά!!! Το καινούριο με πιέζει στους κροτάφους, το παλιό έχει τέλεια εφαρμογή στο κεφάλι μου. Οπότε δεν ξαναυπογράφω για κράνη, ούτε καν για τον εαυτό μου.
Α, μάλιστα. Τώρα, ναι, βγάζει νόημα η μεταστροφή. :)

Reaction score
1.463
Υπάρχει πιθανότητα να έχουν μπει λάθος "μαξιλαράκια" από το εργοστάσιο. Για σύγκρινε με το 1ο.

symos

You're not worthy!
Reaction score
10.455
Μάλλον γι'αυτό είναι πιο ακριβά κάποια χρώματα τελικά όπως το λευκό που λέγατε. Τα φτηνά δεν είναι το ίδιο βολικά :biggrin:

wizzy

Reaction score
23.370

Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026 στο Λουτράκι επιστρέφει για 2η συνεχή χρονιά το επίκεντρο της παγκόσμιας ποδηλασίας, φιλοξενώντας τον αγώνα UCI Gran Fondo της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI).

Reaction score
1.463
Γενικά δεν μας πάει καλά το Καλοκαίρι...
Τη μία πνευμονία και με το που συνέρχομαι και πάω να ανακάμψω να μία απρόσεκτη κυρία που στρίβει χωρίς να με προσέξει και πάμε πάλι. Αιτία "με συγχωρείτε αλλά βιαζόμουν" :o. Ευτυχώς εγώ και το ποδήλατο χωρίς τραύματα αλλά με πολύ "πιάσιμο" από το πέσιμο. Ήμουν τυχερός που διασταυρωθήκαμε και έπεσα εγώ επάνω της καθώς περνούσε και όχι αυτή επάνω μου. Επίσης κρανάκι οπωσδήποτε γιατί αν δεν το φορούσα σίγουρα θα είχα χτυπήσει πιο σοβαρά.
Τι να πω... λίγο προσοχή απ' όλους στο δρόμο.

Reaction score
60
Καλησπέρα
Κάποια πρόταση για φωτιστικό κράνους (πιο πολύ για να με βλέπουν και λιγότερο για να βλέπω)

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
44.378
Γενικά δεν μας πάει καλά το Καλοκαίρι...
Τη μία πνευμονία και με το που συνέρχομαι και πάω να ανακάμψω να μία απρόσεκτη κυρία που στρίβει χωρίς να με προσέξει και πάμε πάλι. Αιτία "με συγχωρείτε αλλά βιαζόμουν" :o. Ευτυχώς εγώ και το ποδήλατο χωρίς τραύματα αλλά με πολύ "πιάσιμο" από το πέσιμο. Ήμουν τυχερός που διασταυρωθήκαμε και έπεσα εγώ επάνω της καθώς περνούσε και όχι αυτή επάνω μου. Επίσης κρανάκι οπωσδήποτε γιατί αν δεν το φορούσα σίγουρα θα είχα χτυπήσει πιο σοβαρά.
Τι να πω... λίγο προσοχή απ' όλους στο δρόμο.

Δεν μπορείς να υπολογίζεις σε καμία προσοχή από τους οδηγούς. Πρέπει να οδηγείς σαν να μην έχεις ποτέ προτεραιότητα. Με τα χρόνια μαθαίνεις και την προβλέπεις τη μαλακία του άλλου, σε κάποιο βαθμό.

Reaction score
27.114
Καλησπέρα
Κάποια πρόταση για φωτιστικό κράνους (πιο πολύ για να με βλέπουν και λιγότερο για να βλέπω)
δεν εξυπηρετεί κάτι κατά τη γνώμη μου ακόμα και αυτά που φωτίζουν πολύ (αν υπάρχουν) δεν βοηθούν τον οδηγό να καταλάβει τί είναι αυτό που βλέπει γιατί δεν περιμένει να ει ένα φως στο 1.8 ύψος.
άλλο να δει άλλο να καταλάβει τι είδε.

για μένα ένα πολύ καλό φως ποδηλάτου θα κάνει πολύ καλύτερη δουλειά

πχ sigma aura 100 σετάκι

wizzy

Reaction score
23.370
@Drioannis Περαστικά φίλε και προσοχή. Αυτό που λέει ο @Abessalom, δυστυχώς, είναι η πραγματικότητα. Ποτέ δεν έχουμε προτεραιότητα ακόμα και να έχουμε. Οπότε, ποδηλατείς πάντα και παντού με προσοχή.

Reaction score
200
Πριν 2-3 βδομάδες που έψαχνα για φως, είπα να κάνω την υπέρβαση και πήρα ραντάρ. Όσοι έχουνε, μόνο καλά λόγια λένε, οπότε λέω θα έχω μια κάποια ασφάλεια.
Αντί για ασφάλεια, περισσότερο έχω σιγουριά πως θα δω αυτό που θα με πατήσει 😆

Είσαι στην πόλη, θα σε πατήσουν αυτοκίνητα/μηχανάκια/whatever που πηγαίνουν όπου θέλουν, όπως θέλουν.
Βγαίνεις από την πόλη, κοντεύεις να γίνεις λεκές στον δρόμο με το παραμικρό.
Yay to us.

Reaction score
60
Πριν 2-3 βδομάδες που έψαχνα για φως, είπα να κάνω την υπέρβαση και πήρα ραντάρ. Όσοι έχουνε, μόνο καλά λόγια λένε, οπότε λέω θα έχω μια κάποια ασφάλεια.
Αντί για ασφάλεια, περισσότερο έχω σιγουριά πως θα δω αυτό που θα με πατήσει 😆

Είσαι στην πόλη, θα σε πατήσουν αυτοκίνητα/μηχανάκια/whatever που πηγαίνουν όπου θέλουν, όπως θέλουν.
Βγαίνεις από την πόλη, κοντεύεις να γίνεις λεκές στον δρόμο με το παραμικρό.
Yay to us.
Ποιο πήρες;

Reaction score
4.894
Σπαστό ποδήλατο: μου έχει κολλήσει να πάρω σπαστό ποδήλατο.
Σκέφτομαι για κάποιο κλώνο του Brompton ή για κανένα ηλεκτρικό όπως το Fiido D11.
Το δεύτερο έχει το πλεονέκτημα ότι είναι ηλεκτρικό αλλά καταλαμβάνει μεγαλύτερο χώρο από το πρώτο (τα συγκρίνω αναδιπλωμένα).

Τριτη επιλογή Fiido D3, αρκετά μικρότερο, πιστεύω χωράει και στο πορτ μπαγκάζ.

Τι λέτε;

Last edited:

Reaction score
200
Ποιο πήρες;
Varia Rearvue 820 της garmin. Θα μπορούσα να πάω και σε κάποιο άλλο ποιο φθηνό, αλλά με έτρωγε η τσέπη. Γενικά θεωρείται από τα top σαν ραντάρ και είπα να δώσω το κάτι παραπάνω για να πάω στο νέο μοντέλο.

Reaction score
1.463
To radar το έχω περίπου 1 χρόνο τώρα (Garmin 515). Το θεωρώ αναπόσπαστο κομμάτι της παθητικής ασφάλειας για το ποδήλατο. Υπάρχει έγκαιρη παρακολούθηση και προειδοποίηση για "εισερχόμενο" , ειδικά εάν ακούω μουσική και ο ήχος του αυτοκινήτου/μηχανής δεν θα ακουστεί από μακριά. Επίσης σημαντική αξία έχει τώρα που υπάρχουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα/μηχανάκια όπου ο ήχος τους είναι πολύ πολύ λιγότερος. Όταν θα έχουμε τη δυνατότητα για συνδυασμό Radar και καταγραφή εικόνας εμπρός και πίσω, με μία λύση σε λογικό κόστος, θα το εκμεταλλευτώ πλήρως. Προς το παρόν η Garmin έχει λύση για πίσω ( Garmin 715) αλλά με σχετικά περιορισμένο χρόνο μπαταρίας και εξαιρετικά μεγάλο κόστος.

Reaction score
60
Έχω το radar garmin rtl 41129 προ 2ετίας.
Δυστυχώς η γωνία που σκανάρει πίσω είναι αρκετά μεγάλη και ειδοποιεί ακόμη και για οχήματα που δεν έρχονται πίσω μου, αλλά στο διπλανό παράδρομο....

Reaction score
200
To 820 έχει 60 μοίρες, νομίζω είναι η μεγαλύτερη στα ραντάρ προς το παρόν. Τα παλιότερα της garmin και κάποια άλλα έχουν max 45 ή κάτι τέτοιο. Βοηθάει στις στροφές που μπορεί να δει κάποιο όχημα πιο γρήγορα, όπως και το να μην το χάσει. Αλλά στο 820 νομίζω το έκαναν κυρίως για την δυνατότητα που έχει να σου δείχνει και που είναι πίσω σου, αν είναι αριστερά, δεξιά σου κλπ
Μένει να πάρω και κάποιο bike computer, γιατί τώρα είμαι με το fenix και στο ρολόι πόσα να βάλεις να φαίνονται....

Reaction score
1.463
To 820 έχει 60 μοίρες, νομίζω είναι η μεγαλύτερη στα ραντάρ προς το παρόν. Τα παλιότερα της garmin και κάποια άλλα έχουν max 45 ή κάτι τέτοιο. Βοηθάει στις στροφές που μπορεί να δει κάποιο όχημα πιο γρήγορα, όπως και το να μην το χάσει. Αλλά στο 820 νομίζω το έκαναν κυρίως για την δυνατότητα που έχει να σου δείχνει και που είναι πίσω σου, αν είναι αριστερά, δεξιά σου κλπ
Μένει να πάρω και κάποιο bike computer, γιατί τώρα είμαι με το fenix και στο ρολόι πόσα να βάλεις να φαίνονται....
Μία καλή πρόταση είναι το Garmin 1040 απερχόμενο μοντέλο μιας και έχει βγει το 1050. Εξαιρετικό, με μεγάλη ευδιάκριτη οθόνη, συμβατό με το 820 και τις νέες δυνατότητες για το radar, απίστευτη διάρκεια μπαταρίας και σε εξαιρετική τιμή, για Garmin. Δεν θα είναι διαθέσιμα ακόμη για πολύ.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
179.054
Members
38.926
Νεότερο μέλος
karaflino