Ποια είναι η ιδανική απόσταση των ηχείων από τοίχους;

A

amoustakas

Guest
Από όσο έχω διαβάσει-ακούσει τα ηχεία γενικά πρέπει να είναι κατά το δυνατόν μακριά από τοίχους για να παίξουν καλά-σωστά.
Από προσωπική εμπειρία με 5-6 ηχεία που πέρασαν από τα χέρια μου έχω την αίσθηση ότι συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή ότι όσο πιο κοντά στους τοίχους (με όριο αυτό του να μη μπουμάρουν τα μπάσα) πέραν της ενίσχυσης των μπάσων ο ήχος εν γένει αποκτά σώμα και ομοιογένεια, τα πρίμα δεν ενοχλούν και τα όργανα και οι αρμονικές τους ακούγονται πιο κοντά στο αληθινό.
Παίζει ρόλο που η θέση ακρόασης είναι πολύ κοντά στον απέναντι τοίχο; Ή απλά τυχαίνει στον συγκεκριμένο χώρο τα συγκεκριμένα ηχεία να ακούγονται καλύτερα κοντά στον τοίχο (ή νομίζω ότι ακούγονται καλύτερα);
Εν κατακλείδι υπάρχει κάποιος σχετικός κανόνας και ειδικότερα για χώρους οικιακούς χωρίς να είναι καταλήλλως διαμορφωμένοι για την ακρόαση ηχητικών συστημάτων;

Reaction score
12
Aπ οσο γνωριζω πανω απο το 1/2 μετρο εισαι οκ
βεβαια αυτο παιζει αναλογος χωρου και ηχειων

Reaction score
855
Απάντηση: Ποια είναι η ιδανική απόσταση των ηχείων από τοίχους;

...εάν θέλεις καλή στερεοφωνική εικόνα και στις τρεις διαστάσεις και κυρίως το βάθος, η απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρο από τους πίσω τοίχους (και αν είναι εφικτό και από τους πλάγιους) είναι μονόδρομος ...

... αν επικεντρώνεσαι μόνον σε προσλαμβανόμενα από τον εγκέφαλο σου σώματα, όγκο κλπ . ηχητικής πληροφορίας, τότε και κοντύτερα στον τοίχο θα είσαι σχετικά οκ ...

... πάντως εγώ ακολουθώ -κατά το δυνατόν- το στήσιμο κατά Cardas και πάντα βρίσκω ότι πράγματι είναι η καλύτερη λύση ... :http://www.cardas.com/content.php?area=insights&content_id=26&pagestring=Room+Setup

A

amoustakas

Guest

Ο Cardas καλά τα γράφει αλλά σε νορμάλ σαλόνι δύσκολα μπορεί να γίνει αυτό.

Reaction score
855

α μπα, όλα είναι θέματα σχισίματος της γάτας ...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.024

Πώς είναι το καθιστικό; Ανέβασε ένα σχεδιάκι...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.904
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo