Ποια ηχεία?

Reaction score
22
Ποια ηχεία προτείνεται? με ενισχυτή Marantz PM-11S1 και Cd player πάλι Marantz SA7001 . Ο χώρος είναι 35-40τμ . Θα ήθελα τα ηχεία να μπορούν να τοποθετηθούν σχετικά κοντά από τον πίσω τοίχο ,όχι πάνω απο 50cm..Τι λέτε?Με budget τα 3500Ε maximum. Σε τι τύπο ηχείου να κατευθυνθώ ?

Reaction score
10
Καταρχας εχεις ξεκινησει λαθος.

Το ηχειο ειναι αυτο που καθοριζει σε μεγαλυτερο βαθμο τον ηχο και οχι ο ενισχυτης και το Player.

Εγω σε αυτα τα λεφτα και απο αυτα που εχω ακουσει θα επαιρνα το ΑΤC το 40αρι. Ποσα βατ ειναι ο Marantz? Γιατι ειναι 84 db ηχειο.

Reaction score
22
Καταρχας εχεις ξεκινησει λαθος.

Το ηχειο ειναι αυτο που καθοριζει σε μεγαλυτερο βαθμο τον ηχο και οχι ο ενισχυτης και το Player.

Εγω σε αυτα τα λεφτα και απο αυτα που εχω ακουσει θα επαιρνα το ΑΤC το 40αρι. Ποσα βατ ειναι ο Marantz? Γιατι ειναι 84 db ηχειο.
το ξέρω..αναγκάστηκα. ο marantz είναι 100watt στα 8 ohm και 200watt στα 4 ohm.

Reaction score
10
Aν δεν ακους σε υπερβολικες εντασεις δεν θα εχεις προβλημα με τα ACT40. Mια δοκιμη βεβαια επιβαλλεται!!!! Σιγουρα με αυτο το ηχειο θα εισαι πολυ ικανοποιημενος οποιες και αν ειναι οι προτιμησεις σου. Απλα μπορει να υπαρχει και κατι αλλο που να ταιριαζει λιγο παραπανω στα γουστα σου.

Reaction score
22
H δοκιμή τώρα είναι το πρόβλημα ..Μένω Θεσσαλονίκη..Γνωρίζει κάποιος που μπορώ να τα ακούσω?

Reaction score
61
Αφού είσαι Θεσσαλονίκη γιατί δε ρίχνεις και μια ματιά στα Mythos? Ο κατασκευαστής τους είναι εκεί στη Θεσσαλονίκη οπότε μπορείς να τα ακούσεις ακόμη και με το συστημά σου. Τα ηχεία που φτιάχνει είναι φανταστικά. Εγώ πάντως από τα Ivory έχω μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένος και όταν έρθει η ώρα να ξαναπάρω ηχεία πάλι Mythos θα ξαναπάρω (αν βέβαια μου το επιτρέπουν τότε τα οικονομικά μου). Αν θέλεις τηλ επικοινωνίας στείλε pm ή κοίτα στο:
http://www.mythosaudio.com/

Reaction score
0
Έχει λέει;

Ένα σωρό, παλιότερες και καινούριες υλοποιήσεις.

Ο Πάρης είναι εξυπηρετικότατος, θα σε βοηθήσει αρκετά.

Reaction score
6
Γεια χαρά και από 'μένα.

Επειδή ο PM11S1 μπορεί να διπλασιάζει την ισχύ του από τα 8 στα 4, θα σου πρότεινα άφοβα το Source της Martin Logan, ή και το Purity (εφικτή η τιμή που έθεσες).

Θεωρώ πως ο λαμπρός ηχητικός του χαρακτήρας θα δέσει τέλεια με το πάνελ.

Reaction score
24.800
αποψη μου μιας και εχω παρομοιο χωρο , για να μη σου λειψει χαμηλο και σταθμες (μη φανταστεις κατι υπερβολικο μιλαω για εισαι κοντα στα 110db) δε θα κοιταγα τιποτα λιγοτερο απο κατι με 2 8αρια η ενα 10αρι woofer ανα ηχειο.
εγω με 2 7αρια σε 45 τετραγωνικα δεν τα καταφερνω ιδιαιτερα καλα
τωρα αν δε σε ενδιαφερει καθολου το χαμηλο (απιθανο το θεωρω αλλα εστω) και δεν ακους πανω απο 105dB (επισης απιθανο το θεωρω, πολυ λιγοι το καταφερνουν με ευχαριστηση χωρις να του λειπει) διαλεγεις οτι θελεις.
διαφορετικα η επιφανεια των woofers ειναι κατι που θα παιξει πολυ σημαντικο ρολο στο πως θα φορτισει το ηχειο τον μεγαλο χωρο σου.
σε mythos εχω ακουσει μερικα πολυ ενδιαφεροντα ηχεια κατακαιρους οφειλω να ομολογησω

Reaction score
22
αποψη μου μιας και εχω παρομοιο χωρο , για να μη σου λειψει χαμηλο και σταθμες (μη φανταστεις κατι υπερβολικο μιλαω για εισαι κοντα στα 110db) δε θα κοιταγα τιποτα λιγοτερο απο κατι με 2 8αρια η ενα 10αρι woofer ανα ηχειο.
εγω με 2 7αρια σε 45 τετραγωνικα δεν τα καταφερνω ιδιαιτερα καλα
τωρα αν δε σε ενδιαφερει καθολου το χαμηλο (απιθανο το θεωρω αλλα εστω) και δεν ακους πανω απο 105dB (επισης απιθανο το θεωρω, πολυ λιγοι το καταφερνουν με ευχαριστηση χωρις να του λειπει) διαλεγεις οτι θελεις.
διαφορετικα η επιφανεια των woofers ειναι κατι που θα παιξει πολυ σημαντικο ρολο στο πως θα φορτισει το ηχειο τον μεγαλο χωρο σου.
σε mythos εχω ακουσει μερικα πολυ ενδιαφεροντα ηχεια κατακαιρους οφειλω να ομολογησω
ναι έχεις δίκιο. Κι εγώ 2 6.5αρια ανα ηχείο έχω και τα πράγματα είναι δύσκολα.Έχεις κάποια συγκεκριμένη πρόταση?

Reaction score
61
O Πάρης (Mythos Audio) από ότι έχω καταλάβει έχει ανέβει κατηγορίες στα ηχεία του. Δε γνωρίζω κατά πόσο βγάζει ακόμη προσιτές σειρές. Στο site το φθηνότερο ηχείο έχει 8500 Ε. Πάντως με μια επίσεψη δε χάνεις τίποτε να δεις. Άλλωστε αν σου αρέσει κάποιο από τις παλαιότερες σειρές του, φαντάζομαι ότι μπορεί να σου τα φτιάξει.

Γνώμη μου και εμένα πάντως είναι ότι με το χώρο σου θα χρειαστείς μεγάλο ηχείο. Το καλό με τα Mythos είναι ότι έχουν τρομερά στιβαρές καμπίνες με αποτέλεσμα να έχουν τρομερό μπάσο (και σε έκταση και σε κατέβασμα). Τα δικά μου Ivory με ένα 7'' woofer κατεβαίνουν στα 26Hz με την οπή ρυθμισμένη στα 24Hz, και με πολύ μεγάλη έκταση για τα δεδομένα της καμπίνας και του μεγαφώνου. Στα χρήματα που τα αγόρασα 1500 Ε, τα ηχεία που έχω ακούσει πραγματικά δε μπορώ με τίποτα να τα συγκρίνω με τα Ivory ενώ δε με έχουν συγκινήσει και ηχεία της τάξης των 4000Ε - 4500Ε. Φυσικά εκφράζω προσπωπική άποψη που μπορεί φαντάζομαι μπορεί να βρει αρκετούς αντίθετους.

Πιστεύω όμως ότι αξίζει τον κόπο να τον επισκευτείς. Θα σε βοηθήσει πιστεύω πάρα πολύ.

Reaction score
0
Έχει κάμποσα ex-demo ο Πάρης από τις παλιές του σειρές.

Ανάμεσα στα άλλα κι ένα ζευγάρι Ivory, όπως του φίλου akis76.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.163
Members
38.419
Νεότερο μέλος
JOHNDOULAMIS