Ποιες οι εφαρμογές του HDMI 1.3;

cbk

Reaction score
5
Ποιες οι εφαρμογές του HDMI 1.3 σήμερα και ποιές (πιθανόν) στο μέλλον;

Πόσο σημαντικό είναι τελικά αυτό το πρότυπο; (και πόσο συχνά θα το χρησιμοποιούμε;) (μόνο σε ταινίες DVD ή και κάποτε στην απλή TV;)

Ρωτάω επειδή ενδιαφέρομαι για AV Receiver και θέλω να προσδιορίσω την αξιοποίησή του αλλά και τα χρονικά όρια της ζωής του.

Θα μου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη και μια επιγραμματική αναφορά στις απαραίτητες πηγές ήχου/εικόνας αλλά και στις κατάλληλες οθόνες/TV που το εκμεταλλεύονται/αξιοποιούν.

Αν θέλετε παραπέμψτε με κάπου να διαβάσω περισσότερα...

cbk

Reaction score
5
Αυτό ήθελα!
Ευχαριστώ πολύ!

Αν κάποιος έχει να προσθέσει κάτι που πρέπει να προσέξει ο νεοεισερχόμενος στο χώρο (και που δεν αναφέρεται ή μπορεί να περνάει απαρατήρητο), είναι ευπρόσδεκτο!

Reaction score
3.085
Το HDMI και οι σημερινές συσκευές

Αυτό ήθελα!
Ευχαριστώ πολύ!

Αν κάποιος έχει να προσθέσει κάτι που πρέπει να προσέξει ο νεοεισερχόμενος στο χώρο (και που δεν αναφέρεται ή μπορεί να περνάει απαρατήρητο), είναι ευπρόσδεκτο!
Εκείνο που πρέπει να προσθέσει κανείς, ειδικά σε ότι αφορά τα καλώδια προδιαγραφής 1.3, είναι ότι αυτά είναι (πρέπει να είναι) χοντρά και βαριά, διότι αποτελούνται από χονδρύτερους αγωγούς από αυτά της πρώτης γενιάς. Αυτό είναι απαραίτητο για να μπορούν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των μεγάλων ταχυτήτων (ουσιαστικά είναι απαιτήσεις ροής μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων).

Ταυτόχρονα, αυτό τα κάνει δύσχρηστα και - το κυριώτερο - τα καθιστά επικίνδυνα για την "υγεία" των υποδοχών HDMI των συσκευών, μιας και αν δεν προσέξει ο χρήστης, το βάρος του καλωδίου πέφτει πάνω στην υποδοχή, η οποία δεν είναι σχεδιασμένη να αντέχει τέτοιες καταπονήσεις.

Περί αυτού έχω ανοίξει μια συζήτηση στο αμερικάνικο AVSForum, στην οποία έχουν κατατεθεί αρκετά ενδιαφέροντες απόψεις, με καλύτερη την τελευταία, η οποία φαίνεται να παρέχει και λύση.

Το θέμα είναι στο ακόλουθο link:

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1041937

Αυτό, λοιπόν, που θα πρέπει να προσέξεις είναι, εκτός από αυτές καθεαυτές τις συσκευές σου, που πρέπει να υπακούουν σε αυτή την προδιαγραφή (θεωρώ αδιανόητο σήμερα να αγοράζει κάποιος συσκευή με HDMI, η οποία να έχει προδιαγραφή παλαιότερης vesrion, εκτός και αν η χρηματική διαφορά είναι σοβαρή και φυσικά όλες οι υπόλοιπες συσκευές στη αλυσίδα δεν φέρουν προδιαγραφή 1.3), να είναι και τα καλώδια σύνδεσης 1.3.

Το πώς θα τα στηρίξεις, ώστε να μην προξενήσουν βλάβη στις υποδοχές, είναι μια άλλη ιστορία.

Επ' αυτού, όμως πρέπει να ανοίξουμε μια άλλη συζήτηση.

cbk

Reaction score
5
Re: Το HDMI και οι σημερινές συσκευές

Αυτό, λοιπόν, που θα πρέπει να προσέξεις είναι, εκτός από αυτές καθεαυτές τις συσκευές σου, που πρέπει να υπακούουν σε αυτή την προδιαγραφή (θεωρώ αδιανόητο σήμερα να αγοράζει κάποιος συσκευή με HDMI, η οποία να έχει προδιαγραφή παλαιότερης vesrion, εκτός και αν η χρηματική διαφορά είναι σοβαρή και φυσικά όλες οι υπόλοιπες συσκευές στη αλυσίδα δεν φέρουν προδιαγραφή 1.3), να είναι και τα καλώδια σύνδεσης 1.3.
Δηλ. τον Yamaha 661 με HDMI 1.2 καλύτερα να τον ξεχάσω; (θεωρώ σοβαρή τη χρηματική διαφορά που έχει από έναν ΟΝΚΥΟ πχ.705).
Δεν έχω ακόμη δελεαστεί από (ίσως δεν έχω αντιληφθεί σωστά) την αναγκαιότητα ύπαρξης αυτής της προδιαγραφής...
Εξ'ού και το : http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=53234

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.893
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan