Ποιο κολλαει και ποιο δεν κολλαει

Reaction score
0
Κατι που πολυ λιγο αναφερεται στα review ειναι ποσο καλο ειναι ενα dvd player στα δυσκολα dvd με γδαρσιματα, ταλαιπωρημενα στα παιδικα χερια, στα εγγραφομενα dvds αλλα και στα πιο δυσκολα επανεγγραφομενα. Α και τα dual layer. Δηλαδη αν παρουσιαζει με το παραμικρο γδαρσιμο κολλημα ή αν διαβαζει οτιδηποτε. Νομιζω καταλαβατε τι θελω να πω. Ισως θα ηταν καλο να γραφουμε καπου μαζεμενα τις εμπειριες μας απο τα διαφορα μηχανηματα που διαθετουμε. Ακομα και να μην γραψουμε για ενα συγκεκριμενο μοντελο, μπορει ολα τα players μιας εταιρειας να εχουν παρομοια συμπεριφορα σε αυτον τον τομεα. Νομιζω ειναι πολυσημαντικος αυτος ο τομεας. Φανταστειτε δηλαδη ενα μηχανημα απο το σουπερμαρκετ να παιζει ανετα τα παιδικα dvd απο τα βιντεοκλαμπ και ενα μηχανημα των χιλιων ευρω να σου βγαζει την πιστη και να κολλαει και να προσπερνα chapter συνεχεια. Αν μπορουμε, να προστατεψουμε τον κοσμο απο τετοιες αγορες.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Βαιε , πολυ ωραιο θεμα.
Και φυσικα ολα αυτα εχουν να κανουν με την ευαισθησια laser του καθε μοντελου.

Δυστυχως και τα δυο Toshiba που διαθετω(2109 & 320) μας βγαζουν την πιστη μεχρι να δουμε μια ταινια(συνηθως νοικιασμενη) σε σημειο που να εχω εγκαταλειψει πολλες φορες τις θεασεις επειδη εσπασαν τα νευρα μου απο τα συχνα κολληματα.

Για να δουμε το Kiss... :wink:

Reaction score
313
Δυστυχως και τα δυο Toshiba που διαθετω(2109 & 320) μας βγαζουν την πιστη μεχρι να δουμε μια ταινια(συνηθως νοικιασμενη) σε σημειο που να εχω εγκαταλειψει πολλες φορες τις θεασεις επειδη εσπασαν τα νευρα μου απο τα συχνα κολληματα.
Κι εγώ, έπειτα από 4,5 χρόνια, αναγκάστηκα να καταργήσω το SD 2109, λόγω συνεχών κολλημάτων...
Υπάρχει γιατρειά; Είναι κρίμα να το πετάξω... :cry:

Reaction score
5
Φανταστειτε δηλαδη ενα μηχανημα απο το σουπερμαρκετ να παιζει ανετα τα παιδικα dvd απο τα βιντεοκλαμπ και ενα μηχανημα των χιλιων ευρω να σου βγαζει την πιστη και να κολλαει και να προσπερνα chapter συνεχεια. Αν μπορουμε, να προστατεψουμε τον κοσμο απο τετοιες αγορες.

Λοιπον, οντως ωραιο θεμα, αλλα και λιγο "επικινδυνο" για παρανόηση...

Να εχουμε ενα στο μυαλο μας...

Οι ακριβες συσκευες (και οσο ανεβαινουμε σε κοστος) κατασκευαζονται με ΑΥΣΤΗΡΕΣ και πολυ στενες προδιαγραφες ποιοτητας και συμβατοτητας.

Εχουν πολυ ακριβεστερα κυκλωματα ελεγχου/αναγνωσης/διορθωσης λαθων και "συμπληρωσης" των χαμενων απο το μηχανισμο αναγνωσης data...

Τα φτηνα CD-DVDp δεν εχουν τετοιες προδιαγραφες (ουτε ποιοτητα) και γι αυτο ΔΕΝ παιζουν ευκολα ή καθολου ΚΑΚΟΓΡΑΜΜΕΝΑ-ΚΑΚΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ δισκακια. Η κεφαλη τους ειναι αλλου για αλλου στις μετρησεις. Επισης οταν το κυκλωμα τους λαβει καποιο data stream απο το οποιο λειπουν αρκετα data, τοτε το ΑΠΟΡΙΠΤΟΥΝ-χανεται εντελως η πληροφορια αυτη (τα ακριβα υπολογιζουν με βαση το μεσο ορο και τα προηγουμενα data και συμλπηρωνουν-ανακατασκευαζουν καπως την πληροφορια.... οσο πιο απλα μπορω να το πω, γιατι ο Reed-Solomon Code δεν ειναι απλος...)

Αρα, αν ενα δισκακι δεν παιζει στο πανακριβο player αλλα παιζει στου κιλου, ΔΕΝ εχει βλαβη το player αλλα το προβλημα οφειλεται στο δισκακι...
Αναλογα το ΤΙ ζηταμε παντα..... ΔΕΝ υπαρχει καποιος τυφλοσουρτης στην "κολληματική" ή μη αγορα...

Ειναι απαραδεκτο σαν καταναλωτης να αγορασεις ενα SA-CDp της ταξης των 3000Ε για να ακους "ποιοτικα" ή επειδη το εχει σαν reference το Χ περιοδικο και να εχεις απαιτηση να παιζει τα CD που αγοραζεις απο τους μαυρους... (αληθινο περιστατικο αυτο...).

Προσωπικα, προτεινω ενα φτηνο για να παιζει τα δυσκολα δισκακια, χωρις να εχει region ή macrovision (ΚΑΙ αυτα πληρωνονται και ανεβαζουν την τιμη), χωρης απαιτηση ποιοτητας και ενα αλλο για να ειναι συνδεμενο με το προβολι....

Εξαιρουντα οι περιπτωσεις βλαβης! ΜΗ δοκιμαζετε ενα Player αν εχει βλαβη ή οχι σε σχεση με το "αλλο το παιζει το δισκακι". Και παντα δοκιμη με αυθεντικα δισκακια, αγορασμενα....

Reaction score
0
Επειδη ολοι μας νοικιαζουμε dvd απο τα videoclub και επειδη δεν προσεχουν ολοι τα δισκακια οπως εμεις , νομιζω οτι η ικανοτητα του player να παιζει "ρυακι", παρα τις γρατσουνιες , σε καποια φαση αναγκαστικα θα εκτιμηθει απο ολους μας. Τα dvd μενουν τα ιδια και οσο περνα ο καιρος , οι ζημιες τους αυξανονται.
Εγω εχω το Τoshiba 220 το οποιο κολλαει σε ολες τις γρατσουνιες, τοσο χαλια οπως και τα πρωτα τουλαχιστον μοντελα του Playstation. Eνα Hundai που η εικονα του ηταν για πεταμα (και εκει καταληξε) κολλουσε πολυ λιγοτερο. Το Philips 630 κολλαει αλλα οχι χωρις σοβαρο λογο. Εχω και το NeuNeo208 το οποιο δεν κολλαει στις γρατσουνιες αλλα κολλαει παντα για λιγα δευτερολεπτα τουλαχιστον μια φορα σε καθε δισκακι ακομα και στα ολοκαινουρια. Δοκιμαζω τις ιδιες σκηνες σε αλλο player - κανενα προβλημα . Αν καταφερω τελικα και το αλλαξω με το Denon 1920 (ελπιζω αυτο να ειναι το τελευταιο) , θα γραψω και για εκεινο.

V

VIDEOMIX

Guest
Πολύ καλό θέμα. Ναι, έχω πρόβλημα. Είμαι κάτοχος του πολύ καλού DENON3910. Πολλά ειναι τα δισκάκια που δεν τα παίζει εαν έχουν κάποιο γδάρσιμο και ενώ τα ίδια δισκάκια παίζουν σε players της οκάς που πωλούνται τελευταία. Και να έχεις τους φίλους που έρχωνται σπίτι (και ως άσχετοι) να σου λένε.... <<πήγαινε πέτατο ρεεεε, εμένα το δικό μου τα παίζει όλα>>. Γκρρρρ....

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
To προβλημα ειναι πιο αισθητο με τις ενοικιαζομενες ταινιες οι οποιες προφανως και εχουν υποστει κακη μεταχειρηση η μεγαλη χρηση.
Δεν εχω παρατηρησει "κολληματα" σε δικα μου δισκακια.

Και σε αυτο το σημειο μηπως πρεπει να γυρισουμε το ρολοι πισω , τοτε που το DVD ξεκινουσε και διαφημιζοταν ως "αφθαρτο αποθηκευτικο μεσο"?

Reaction score
0
To δικό μου, παραδόξως, δεν έχει κολήσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!! Ένα χρόνο τώρα, παίζει καθημερινά, όλη τη μέρα cd, και 2-3 ταινίες τη βδομάδα!! Τίποτα! Κανένα πρόβλημα!! Είναι το DVP-720SA, της Philips! Και δεν ήταν και ακριβό ιδιαίτερα! Γύρω στα 200 ευρώ έκανε!

Reaction score
5
Κανένα καθάρισμα στο laser κάναμε καμιά φορά? Εμένα ακόμα και το παλιό καλό dv-717 παίζει όλα τα δισκάκια αλλά κολλά μόνο όπου πράγματι υπάρχει πρόβλημα, μπορεί να παρουσιάζει πρόβλημα σε πιο συχνά διαστήματα από τα νεότερα αλλά αυτό γίνεται όπου πράγματι υπάρχει πρόβλημα. Επίσης παίζει όλα τα αντίγραφα ακόμα και DVD-RW αλλά αν η εγγραφή γίνει με ISO files τότε υπάρχει κάποια ασυμβατότητα και σίγουρα σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο πάντα θα κολλήσει, οπόταν δεν χρησιμοποιώ την τελευταία έκδοση του DVDshrink αλλά την παλαιότερη που γράφει VIDEO_TS files.

Θεωρητικά μπορεί να είναι άφθαρτο και να αντέχει στον χρόνο αν δεν υποστεί ζημία, αλλά στην πράξει συμβαίνει το αντίθετο τουλάχιστον στην αναπαραγωγή γιατί στην αντιγραφή αν δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα καταστροφής δεδομένων υπάρχει δυνατότητα να σωθεί.

Reaction score
6
Οτι εχει περασει απο τα χερια μου και ειχε πανω του την σταμπα της pioneer .
Διαβαζουν τα παντα και αντέχουν να τα διαβάζουν τουλάχιστον για 3 - 4 χρονια ( μετα το laser αρχιζει και εξασθενεί).
Τουλάχιστον στα πιο ακριβα τους μοντέλα .Το λεω αυτο γιατι φιλος που ειχε ενα οικονομικό της ιδιας εταιριας αντιμετώπισε τέτοιου είδους προβλήματα.
Εγω εχω εδω και 4 χρονια το 646 και ειχα καποια προβληματάκια μολις πριν απο 2 μηνες σε Dvd-r dl δισκάκια (και μονο σε αυτα). Αλλάζοντας κεφαλή ξαναήρθε στα συγκαλά του.
Επισης εδω και εναμιση χρονο εχω το pioneer R 320 που δεν καταλαβαινει τιποτα.
Απο φθηνα player (οταν δεν χαλανε) εντύπωση μου εκαναν τα Comet.
Για panasonic αν μιλησω θα γινω πολυ κακος.
Κατοχος το 350Α ( πριν από χρονια) εβγαλα κερατα τα 2 χρονια που το κρατησα.
Απο τοτε η λεξη dvd και panasonic μου προκαλουν πανικο.
Για vcr δεν το σηζητω ( δεν παιζονται)

Reaction score
5
Και σε αυτο το σημειο μηπως πρεπει να γυρισουμε το ρολοι πισω , τοτε που το DVD ξεκινουσε και διαφημιζοταν ως "αφθαρτο αποθηκευτικο μεσο"?

ΔΕΝ εχει φυσικη φθορα που να οφειλεται στον προορισμο του.... δηλαδη στην αναπαραγωγη...
Οσο και να παιξει δε χαλαει...

Οπως και τα κινητα... αν ΔΕ σου πεσουν απο το χερι ΔΕ σπανε οι οθονες.... :wink:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.167
Εγώ θα μιλήσω για την δική μου διαπίστωση αποκλειστηκά για τα CD-R, δισκάκια ποιοτικά
TDK και άλλοων κατασκευαστών, γραμμένα με ταχύτητες χ2 ή χ4 με χάρτινη ή κα χωρίς
ετικέτα κολλάνε καί στο PIONEER καί στο CRYPTO, τώρα τα αλλάζω με PRINTABLE σε ταχύτητα χ1 καί δεν κολλάνε καθόλου.
Όμως θα επανέλθω αργότερα αφού τα ταλαιπωρήσω.

Reaction score
0
εγω ειμαι κατοχος ενος yamakawa και δυστηχως εχει αρχισει και κολαει αρκετα στα dvd απο το βιντοκλαμπ.
Αντιθετα το panasonic s97 ειναι ΑΨΟΓΟ.

GTX

Reaction score
39
Οτι εχει περασει απο τα χερια μου και ειχε πανω του την σταμπα της pioneer .
Διαβαζουν τα παντα και αντέχουν να τα διαβάζουν τουλάχιστον για 3 - 4 χρονια ( μετα το laser αρχιζει και εξασθενεί).
Συμφωνώ το 757 μου παίζει τα πάντα εκτός και αν το δικσάκι είναι κατεστραμένο τελείως, το laser ακόμα είναι οκ... φτου φτου

V

VIDEOMIX

Guest
To δικό μου, παραδόξως, δεν έχει κολήσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!! Ένα χρόνο τώρα, παίζει καθημερινά, όλη τη μέρα cd, και 2-3 ταινίες τη βδομάδα!! Τίποτα! Κανένα πρόβλημα!! Είναι το DVP-720SA, της Philips! Και δεν ήταν και ακριβό ιδιαίτερα! Γύρω στα 200 ευρώ έκανε!
Ε μα αυτό λέμε. Οτι τα φθηνά δεν κολλάνε. οπότε, δεν είναι παράδοξο αυτό που λές.

Reaction score
2
Από τη δική μου εμπειρία με το Philips 963sa παίζει ρόλο και η επιφάνεια, όπου βρίσκεται το μηχάνημα. 'Οταν ήταν τοποθετημένο σε απλό τραπεζάκι τηλεόρασης ελαφρώς κεκλιμένο λόγω βάρους, είχα αρκετά προβλήματα ανάγνωσης ακόμα και με σχεδόν άθικτα δισκάκια. Πρόσφατη μετακόμιση του σε στιβαρή και απολύτως ευθυγραμισμένη βάση(μάρμαρο) συν τακτικό καθάρισμα της κεφαλής ανάγνωσης άλλαξαν θεαματικά την συμπεριφορά του. Τώρα πλέον διαβάζει ακόμα και δισκάκια που αρνείτο πεισματικά στο παρελθόν. Επίσης, οτιδήποτε αλλοιώνει το πάχος του δίσκου(χάρτινες ετικέτες κ.τ.λ) απαγορεύονται δια ροπάλου με το συγκεκριμένο μηχάνημα.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
343
Και μια ακόμη εμπειρία στα όρια του αστείου:
Δισκάκι με 2 ταινίες, όχι διπλής όψης, από εφημερίδα της περασμένης Κυριακής.
Το παλιό Thomson DTH 250 δεν έπαιζε καμία από τις ταινίες.
Το LG RC69227 (recorder) έπαιζε μόνο τη μία.
Έδωσα το δισκάκι αλλού για να το δοκιμάσουν, κι ένα Yamaha (δεν ξέρω το μοντέλο) έπαιζε μόνο την άλλη :roll:

Στο Kiss δεν το έβαλα γιατί είναι φρέσκο-φρέσκο και δεν ήθελα να παιδέψω την κεφαλή του..

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Πολλές φορές Μαρία σε αυτά τα δισκάκια παίζει ρόλο και το πως έχει δημιουργηθεί το dvd δηλ. το navigation του... Αν δεν είναι σωστό τα dvd players δεν μπορούν να το διαβάσουν...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.095