Πολυκάναλος τηλεχειρ/νος με pre-out με ??? ευρώ;

cbk

Reaction score
5
Ψάχνω το παραπάνω 5.1 μηχάνημα για να το χρησιμοποιήσω χωρίς απαιτήσεις ποιότητας ήχου και χωρίς ανάγκη για HDMI :
α) ως απλό πολυκάναλο για τη surround αίσθηση και
β) ως προενισχυτή με έναν τελικό όποτε χρειαστώ λίγη παραπάνω ένταση σε δικάναλο πρόγραμμα.

Αν κάποιος ξέρει σίγουρα θα με βοηθήσει, γιατί από το ψάξιμο που έκανα νομίζω πως δεν μπορώ να εμπιστευτώ τα χαρακτηριστικά των ιστοσελίδων ούτε ίσως και κάποιους πωλητές από το τηλέφωνο... Ούτε δυστυχώς να γυρίσω τα μαγαζιά...

cbk

Reaction score
5
Κοιτάζω για μια φτηνή λύση καινούριου μέχρι 200 ευρώ (πχ yamaha RX-V363) ας μην έχει καθόλου ευκολίες ή προγράμματα αλλά με τηλεχειρισμό, tone control και pre-out στα 2 εμπρός κανάλια οπωσδήποτε.

cbk

Reaction score
5
YAMAHA 363-SONY 520-PIONEER 417 ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΛΟΓΩ HDMI.
φίλε tigergreg σε ευχαριστώ πολύ!!!

Εγώ δεν έβλεπα πουθενά (θα το κοιτάξω πιο προσεκτικά τώρα) την ύπαρξη pre-out!

cbk

Reaction score
5
καπου 340ε θα βρεις τον 661 στην στοα φεξη...
Από τους πιο φθινούς με pre-out είναι ο Yamaha RX-V661 κάτω από 400 ευρώ.
sapphire και vadergr σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Τον 661 τον έχω ήδη και μου αρέσει, όμως ψάχνω για κάτι πολύ φτηνότερο για δεύτερο συστηματάκι.

Μάλλον όμως δεν υπάρχει (ούτε σε KODA)!

Πόσο άραγε να πέσει ακόμη ο 661;:109:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Πολυκάναλος τηλεχειρ/νος με pre-out με ??? ευρώ;

Τον συγκεκριμένο ενισχυτή τον "ζαχάρωνα" πολύ καιρό (έχω αγοράσει και το universal player της Luxman), αλλά κόλλησα στο ότι δεν έχει HDMI εισόδους...

cbk

Reaction score
5
όταν χαλάσει πού τον πάμε; (αν δεν έρθει ήδη σπασμένος από τη μεταφορά!)

cbk

Reaction score
5
μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως DAC για να "ζωντανέψει" κάποιο παλιό CD player σε δικάναλο πρόγραμμα?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Πολυκάναλος τηλεχειρ/νος με pre-out με ??? ευρώ;

όταν χαλάσει πού τον πάμε; (αν δεν έρθει ήδη σπασμένος από τη μεταφορά!)
Με την Luxman υπάρχει μία περίεργη περίπτωση. Για τα προϊόντα Home cinema έχει δώσει άδεια και κατασκευάζονται στο Hong Kong από μία τοπική εταιρία και ουσιαστικά η μαμά εταιρία παίρνει μόνο ποσοστά από τα κέρδη και ασχολείται μόνο με τα καθαρά audio μηχανήματα.

Η τιμή που τον βρήκες είναι super (κάτω από το κόστος). θα σε συμβούλευα αν κάνεις τελικά την αγορά να πας για τον "μεγάλο" LR-8500. Η διαφορά τιμής με τον 6500 είναι πολύ μικρή και ανάξια λόγου. O 8500 πριν 3 ακριβώς χρόνια κόστιζε 1300€ και "χτυπούσε" στα ίσια μηχανήματα της Marantz της Yamaha, της Pioneer κλπ κλπ.

Εγώ το dvd player ρίσκαρα και το πήρα απευθείας από Hong Kong (σε πάρα πολύ χαμηλή τιμή) και ήρθε μέσα σε μία φοβερή συσκευασία (διπλό κουτί κλπ κλπ). Φυσικά το ρίσκαρα γιατί σε περίπτωση που χαλούσε δεν άξιζε τον κόπο να το στείλω για επισκευή.

Τώρα για λεπτομέρειες που αφορούν την εγγύηση μπορείς να συννενοηθείς με τον πωλητή στο E-bay.

μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως DAC για να "ζωντανέψει" κάποιο παλιό CD player σε δικάναλο πρόγραμμα?
Φυσικά ναι. Κάθε A/V ενισχυτής μπορεί να το κάνει αυτό...

cbk

Reaction score
5
Σπύρο σε ευχαριστώ! (αν και με σπρώχνεις σε έξοδα:128:!)

1) Δεν βλέπω πουθενά τηλεχειριστήριο.... μήπως δεν υπάρχει...;;;;;

2) Γιατί άραγε έχει 2 διαφορετικές τιμές για τον 6500; (αυτά που λήγουν σύντομα είναι φτηνότερα. Είδε ζήτηση και ανέβασε τιμή?)
http://search.stores.ebay.de/Elektr...sooZ1QQfsopZ1QQfsubZ4QQsaselZ66534586QQsofpZ0

3) (ακόμη δεν έχω καταλάβει τη διαφορά του 6.1 από το 7.1: το 6.1 έχει μόνο ένα rear surround κανάλι;)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Πολυκάναλος τηλεχειρ/νος με pre-out με ??? ευρώ;

1) Δεν βλέπω πουθενά τηλεχειριστήριο.... μήπως δεν υπάρχει...;;;;;
Υπάρχει και είναι και heavy duty...

2) Γιατί άραγε έχει 2 διαφορετικές τιμές για τον 6500; (αυτά που λήγουν σύντομα είναι φτηνότερα. Είδε ζήτηση και ανέβασε τιμή?)
http://search.stores.ebay.de/Elektr...sooZ1QQfsopZ1QQfsubZ4QQsaselZ66534586QQsofpZ0
Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει...

3) (ακόμη δεν έχω καταλάβει τη διαφορά του 6.1 από το 7.1: το 6.1 έχει μόνο ένα rear surround κανάλι;)
Η διαφορά δεν είναι μόνο στο ένα επιπλέον κανάλι. Ο 8500 έχει πολύ μεγαλύτερο τροφοδοτικό, πολύ καλύτερα τελικά στάδια, μεγαλύτερη ισχύ ανά κανάλι κλπ κλπ.

cbk

Reaction score
5
Μέχρι να ψηθώ :107: καλά από τον Σπύρο,

πείτε μου σας παρακαλώ, αυτό : http://bilder.elektronik-star.de/images/l/935_anschluesse_2.jpg

έχει pre-out για κάθε κανάλι;

edit: μάλλον είναι οι 5.1 είσοδοι rca από το DVD player, έτσι; (πρέπει να ανοίξω θέμα: "Έξοδοι, Είσοδοι και πως τις διακρίνουμε"):120:.

Reaction score
1
Αφού γράφει Input, πρόκειται για εισόδους 5.1 σήματος, το οποίο μάλιστα έχει σταθερή ένταση, δηλ. είναι ακριβώς το σήμα line όπως 'βγαίνει' από μια πολυκάναλη πηγή (π.χ. dvd-player) για να το ενισχύσει ο ενισχυτής.

Δίπλα ακριβώς υπάρχει η out έξοδος για subwoofer, αυτή είναι ουσιαστικά μια pre-out έξοδος, επειδή ενώ 'βγάζει' σήμα line, το σήμα μπορεί να το ελέγξει (χαμηλώσει/δυναμώσει) ανάλογα με τη ρύθμιση από τον ενισχυτή.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.326
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent