Ποτε χρειαζομαστε Hi Speed HDMI?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Ποτε χρειαζομαστε Hi Speed HDMI?

Εγωιστικα παντα, το δικο μου pioneer 91 αναφερει στο μενου του για ενεργοποιηση λειτουργιας σε περιπτωση που το καλωδιο(hdmi)ειναι High speed να ενεργοποιηθει, αλλιως οχι.Αναφερει οτι αν το καλωδιο δεν ειναι(high speed) και ειναι ενεργοποιημενη η λειτουργια θα εχουμε προβληματα.....

Reaction score
10
Κατι που δεν γνωριζουν ολοι : Συμφωνα με τισ προδιαγραφες του πρωτοκολου HDMI, το audio bandwidth ειναι αμεσα εξαρτωμενο απο το video bandwidth.
Με απλα λογια τα νεα φορματ ηχου, Dolby TrueHD, DTS Master Audio, αλλα και τα SACD , DVD-A ) απαιτουν αναλυση απο 720p και πανω, για να δωσουν και στο audio το αναλογο μεγαλο bandwidth που χρειαζονται αυτα τα φορματ.
Σχεδον σε ολα τα manual των συσκευων αναφερεται.

Οσον αφορα τα καλωδια, σχεδον ολα αναφερουν οτι ειναι high-speed. Μερικες εταιριες εχουν η παιρνουν πιστοποιησεις ακομα και για παλαιοτερα καλωδια που ομως πληρουν κατασκευαστικα τις προδιαγραφες.
Εχω ξαναπει, σας εχω δειξει και φωτο, οτι κατασκευαστικα ενα καλωδιο HDMI εχει 19 αγωγους και τις εξωτερικες θωρακισεις.
Το παχος του αγωγου καθως και οι επιμερους θωρακισεις ανα ζευγος αγωγων, δινουν το αποτελεσμα.
Δεν ειναι μονο το 0-1,0-1 σημα που μεταφερεται μεσα απο το καλωδιο. Ειναι η ποιοτητα και το παχος του χαλκου και κυριως το ποσο καλα τον θωρακιζει.
Η θωρακιση ειναι αυτη που θα δωσει και οπτικα καλυτερη εικονα, γιατι το σημα δεν θα δεχεται εξωτερικες παρενοχλησεις. Αυτες ειναι υπευθυνες για τους σπινθιρισμους και τη μη καλη συγκλιση.

Reaction score
1

Δεν έχω δει τις φώτο που λες, οπότε το λέω τώρα:

Επιτέλους μια ολοκληρωμένη απάντηση και μάλιστα από άνθρωπο του χώρου, για να καλύψουμε την ερώτηση: Γιατί ένα καλώδιο έχει πχ €30 και ένα άλλο αντίστοιχό του έχει πχ €90!
Σε γενικές γραμμές ισχύει ότι και στα υπόλοιπα καλώδια δηλαδή, μόνο που εδώ εστιάζει στα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά του HDMI.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

να τραβηξω ενα ασσο απο το μανικι?
ή να τον αφησω για αργοτερα?

Reaction score
11.438
Δηλαδή ο αδερφός μου που έδωσε 4,5 ολόκληρα ευρώ και πήρε από το e-shop αυτό το καλώδιο HDMI για σύνδεση του PC με την TV δεν έκανε καλά; Μια χαρά παίζει σε ανάλυση 1920x1080x32 bits per color 60 Hz.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

και βεβαια εκανε καλα, απο την στιγμη που ειναι ευχαριστημενος why not?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.292
Members
38.294
Νεότερο μέλος
Desmios1924