Που ειναι τα καποτε μεγαλα club?

Μηνύματα
4.364
Reaction score
4.237
πριν μερικα χρονια τετοια εποχη η παραλιακη εσφυζε απο τα καλοκαιρινα μεγαλα club - πλεον σημερα ολα αυτα εχουν χαθει...

ας θυμηθουμε καποια απο τα μεγαλυτερα club της αθηνας που σιγουρα οι 40αρηδες τα ειχαμε επισκεφτει ουκ ολιγες φορες!!!.....

Εργοστάσιο στη Βουλιαγμένης ('80s).
Ο ναός στη χρυσή εποχή του αθηναϊκού clubbing. Ήταν στεγασμένο σε ένα παλιό εργοστάσιο, ενώ τα καλοκαίρια πήγαινε κοντά στο αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Mad Club στην Πλάκα ('80s), και αργότερα στη Συγγρού ('90s)

Highway στην πλατεία Μαβίλη ('80s) και το Faz στον ίδιο χώρο ('90s).

Αυτοκίνηση στην Κηφισίας ('80s)

Club Tessera στην Πειραιώς, με τα πρώτα techno after-parties ('90s) +Soda ('90s)

Amfiteatro στην παραλιακή ('90s)

Factory στην Ομόνοια ('90s), με θρυλικά πάρτι που έχουν αφήσει ιστορία για τον πρωτοποριακό, free loving χαρακτήρα τους. Φάρμα στα Οινόφυτα ('90s)

Babes in Toyland ('90s) Άλσος με τα Sunrise parties ('90s)


Πηγή: www.lifo.gr


+Soda: Για χρόνια συνώνυμο της καινούριας αγάπης του αθηναϊκού κοινού που λεγόταν dance σκηνή, το «Σόντα» (έτσι, σκέτο, χωρίς το Πλας για τους φίλους) είχε φιλοξενήσει στα decks του όλα τα μεγάλα ονόματα της ευρωπαϊκής σκηνής, και στον πριβέ χώρο του (γιατί κάθε club των 90s που σεβόταν τον εαυτό του είχε κι έναν πριβέ χώρο) όλη την εγχώρια show-biz. Η αρχή του τέλους το βρήκε να φιλοξενεί την εν Αθήναις συναυλία των Las Ketchup (!) πριν κλείσει για πάντα τις πόρτες του και αφήσει την αθηναϊκή νύχτα φτωχότερη.

Factory: Το θρυλικό club του Γρηγόρη Βαλλιανάτου στην Πειραιώς, που το περασμένο φθινόπωρο ξανάνοιξε στον χώρο στο Λάμδα, στου Μακρυγιάννη –αλλά δεν είναι το ίδιο– είχε τότε τον DJ Mikee στα decks, τον Lorenzo με τις electrobody φιγούρες του να γίνεται ο πρώτος διάσημος χορευτής της Αθήνας, και τον… χαμό από κάτω. Η ομάδα συνέχισε τα Blend parties της, ως Q-base, στο U-Matic αργότερα, και έκτοτε όλο και κάπου στην Αθήνα θα τους πετύχεις.

Το παλιό Flower στη Μαβίλη: Μην μπερδευτείτε με το σημερινό Flower της πλατείας. Εκείνο δεν ήταν μπαρ, ξεκίνησε ως "καφενείο" που έβγαζε τραπεζάκια στην πλατεία και εν συνεχεία υπήρξε «κατά συνθήκη ποτάδικο». Ο Άκης, ο μπάρμαν, έπαιζε Tom Waits και ίσως να ρωτούσε αν θέλει κανείς να βάλει κανένα CD. Γυαλιστερά, μισοσπασμένα πλακάκια και προθήκες για τις τυρόπιτες του έδιναν τον cult αέρα που λείπει από τα σημερινά «χύμα» μπαράκια, αλλά και από τους σύγχρονούς του Λώρα και Galaxy, που είχαν συνειδητοποιήσει ότι ήταν κλασικοί.

Decadence: Ανέβαινες τα φαγωμένα μαρμάρινα σκαλιά της εισόδου στο Σπίτι του Παλιού Αντιβασιλέα, και βρισκόσουν να χαζεύεις το «χύμα» ντεκόρ του και τις χειροποίητες εκθέσεις του, ακούγοντας βρετανική σκηνή και alternative μουσικές την εποχή που δεν ήταν μόδα οι alternative μουσικές. Τα τελευταία χρόνια ο μέσος όρος ηλικίας είχε χαμηλώσει αισθητά (ή μήπως εμείς είχαμε μεγαλώσει;).

Faz: Όχι το σημερινό Fuzz με τα ωραία του live στην Πειραιώς, αλλά το παλιό Fuzz, του Πέτρου Κοζάκου στη Μαβίλη, που έφερε στην Αθήνα του ’90 για πρώτη φορά έναν guest DJ, σύσσωμη την dance σκηνή και τις acid house αποχρώσεις της, και ξεκίνησε να γράφει την ιστορία μιας ολόκληρης δεκαετίας-κουλτούρας. Θυμηθείτε τα όλα, την αυστηρή πόρτα, τα ντυσίματα, τις μουσικές, τους celebrities, τα πάρτι, κάνοντας κλικ εδώ.

Άλσος: Ήταν στην Ευελπίδων, πίσω από το Πεδίο του Άρεως, και φιλοξενούσε τα φημισμένα sunrise parties (ναι, αυτά που σήμερα αποκαλούμε με τον γενικό όρο “rave parties” είχαν το καθένα το δικό του όνομα) μέχρι το 1997-98. Οι μουσικές ήταν psychedelic στον κυρίως χώρο, drum’n’bass στο dark room του υπογείου και house στον prive χώρο –τι είπαμε για τα 90s και τους prive χώρους;

Camel: Μπορεί να στεγαζόταν στον χώρο του dance Εργοστασίου, με την αυστηρή πόρτα και τις μουσικές της rave σκηνής, ήταν όμως ο… αντίποδάς του. Κεφάτο, rock –το πρώτο που έβγαλε τις ροκ μουσικές από τα σκονισμένα υπόγεια με τις Harley– και ακομπλεξάριστο, διοργάνωνε πάρτι με… σωσίες διασήμων, αναδείκνυε DJ’s και αποδείκνυε ότι η νυχτερινή σκηνή μπορεί (και πρέπει) να έχει χιούμορ.

Club 22: Μιλώντας για χιούμορ, ποιος ξεχνάει τα Kitscherella Parties που άφησαν εποχή στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και στις αρχές των ‘00s; Η αποθέωση του kitsch συναγωνιζόταν τα καταπληκτικά live που φιλοξενούνταν κατά καιρούς στο υπόγειο club (ένα από τα τελευταία ήταν εκείνο των Violent Femmes, το μακρινό 2006) και η Λεωφόρος Βουλιαγμένης αντηχούσε happy μουσικές (80s και νεότερες) ως τα ξημερώματα.

πηγη: http://www.in2life.gr/features/notes/article/261594/7-athhnaika-stekia-poy-theloyme-piso.html
 
Last edited:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Μηνύματα
46.961
Reaction score
23.746
Tώρα πια με τους κλαρινογαμπρούς και τις κλαρινογκόμενες που κυκλοφορούν , αν το μαγαζί δεν παίζει Πάολα και Παντελίδη ανά 2 τραγούδια, δεν έχει τύχη.
 

Μηνύματα
4.364
Reaction score
4.237
αρκετοι υποστηριζουν πως το κακο ξεκινησε οταν στο καθαρα dance stage club σου πεταγε τα ελληνικα και μπορει να γινοταν τζερττζελες αλλα στην ουσια ειχε γινει ο "βιασμος" με αποτελεμα απο εκει που επελεγες που ηθελες να πας ειτε μπουζουκια ειτε club τωρα στον ιδιο χωρο ακουγες και τα δυο και αυτο φανηκε να χαλαει και τον κοσμο διοτι πλεον δεν ειχε τον δικο του χωρο και αρκετοι επελεγαν να φυγουν μολις ξεκινουσαν να παιζουν ελληνικα.
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Μηνύματα
3.025.657
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab
Top