Ο αδερφός μου θέλει να αγοράσει το καλώδιο για το στέρεο του αλλά θα αργήσει τελικά να το πάρει (μετά τα Χριστούγεννα) και θα κοιτάξει και άλλη μάρκα.Θα επανέλθω στο θέμα αν χρειαστεί,ευχαριστώ..
Βέβαια η ερώτηση είναι λάθος,γιατί θα σου πω οτι το θέλω όσο φθηνότερο και όσο γρηγορότερα.
Οταν μπαίνεις σε ένα μαγαζί σου λέει ο πωλητής πχ για μία μπλούζα "πόσο δίνεις;" και "τι θες τώρα αμέσως;";
Η ερώτηση δεν είναι λάθος και θα σου εξηγήσω γιατί.
Ο Van den Hul στο site του, δίνει τιμή €27/μέτρο/καλώδιο (διότι πωλείται ως single lead). Επομένως, εφόσον ο κατασκευαστής προτείνει τιμή για το προϊόν του και εσύ το ζητάς "σε καλή τιμή", είναι αυτονόητο να σε ρωτήσει κάποιος τι εννοείς. Διότι εάν για σένα η "καλή τιμή" είναι €20 τη στιγμή που ο κατασκευαστής προτείνει την τιμη των €27 (που σημαίνει ότι ο αντιπρόσωπος έχει την ευχέρεια να αναπροσαρμόσει την τιμή πώλησης), τότε ψάχνεις άδικα. Εάν η "καλή τιμή" για σένα είναι τα €25 ή τα €27 ή τα €30, τότε ναι, υπάρχει περίπτωση να βρεθεί.
Επίσης, όπως θα γνωρίζεις, οι κατασκευαστές δεν πουλάνε τα καλώδια με το μέτρο αλλά με την κουλούρα. Η κουλούρα του καλωδίου που ζητάς έχει μήκος 50μ. Ξέρεις πολλούς αντιπροσώπους που - σε τέτοιες εποχές - έχουν την ευχέρεια να παραγγείλουν €1350 καλώδιο και να το έχουν να κάθεται στο μαγαζί τους, μήπως βρεθεί κάποιος να θέλει 1-2-5-10 μέτρα; Στην προηγούμενη τιμή δεν συμπεριέλαβα τα μεταφορικά (ο Van den Hul στέλνει μόνο με DHL, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κόστος του αντιπροσώπου και την τελική τιμή πώλησης).
Επομένως, οι αντιπρόσωποι προτιμούν να παίρνουν παραγγελίες για συγκεκριμένα μέτρα, μέρος των χρημάτων ως προκαταβολή και κατόπιν να εισάγουν το καλώδιο - διαδικασία η οποία παίρνει κάποιο χρόνο για να ολοκληρωθεί.
Συμπερασματικά, εάν απαντήσεις στις ερωτήσεις μου με την φράση "όσο το γρηγορότερα και όσο φθηνότερα", δεν μπορώ να σε βοηθήσω - και δεν ξέρω κάποιον που να μπορεί.
Εάν όμως, για παράδειγμα, απαντήσεις με την πρόταση "θέλω να δώσω €25 με €30 και μπορώ να περιμένω 10 εργάσιμες μέρες από την ημέρα της παραγγελίας", τότε κάνεις πιο εύκολα τα πράγματα για όποιον θελήσει να σε βοηθήσει - διότι θα δώσεις καθορισμένα πλαίσια για να κινηθεί.