Προβλημα εγκαταστασης

Reaction score
1
Καλημερα,

Χθες πηρα μια 42pv60eh. Αν και μου αρεσει παρα πολυ μου φαινεται οτι εκανα λαθος επιλογη. Η εγκατασταση εγινε στο υπνοδωματιο μου. Η αποσταση θεασης ειναι 2,5-2,7μ. την εβαλα σε υψος 1,70μ (αρα φτανει μεχρι τα 2,40) και η βαση στηριξης μου δινει 12 μοιρες κλιση. Το προβλημα μου ειναι οτι οταν βλεπω περιεχομενο με υποτιτλους πιανω τον εαυτο μου να χανω την εικονα προσπαθωντας να τους διαβασω (στο τελευταιο check up με οφθαλμιατρο δεν βρεθηκε κατι... :cool_10: ). Λετε να εκανα βλακεια στο υψος που την εβαλα ή τελειως λαθος επιλογη για τον χωρο?

Reaction score
0
Καλημέρα,

Ίδια απόσταση (2.5-2.7) έχω το πανί του προβολέα (92") και έχω καταλάβει ότι όσο πιο χαμηλά ξεκινάει τόσο πιο καλά βλέπεις. Τώρα είναι στους 90 πόντους από το πάτωμα. Αν και το μέγεθος της οθόνης νομίζω είναι υποκειμενικό και εν πολλοίς θέμα συνήθειας, πριν βγάλεις το συμπέρασμα ότι είναι λάθος για το χώρο σου προσπάθησε να τη μετακινήσεις πολύ πιο κοντά προς το πάτωμα. Επίσης σημασία έχει (κυρίως) η σχετική θέση του ακροατή/θεατή με την τηλεόραση/οθόνη.

Reaction score
164
Από απόσταση θέασης είσαι εντάξει, μιας και από τα 2.5m παρακολουθείς 92" χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Όσο αφορά το ύψος, όλα είναι σχετικά. Κάθισε άνετα, χωρίς να στραβολαιμιάζεις και κοίταξε πού πέφτει το μάτι σου. Αυτό είναι το ιδανικό ύψος για σένα. Μην προσπαθείς να το βρεις με τη θεωρία. Άλλο να κάθεσαι σε μια καρέκλα πχ κουζίνας, οπότε κοιτάς κατ' ευθείαν μπροστά, άλλο σε μια πολυθρόνα που βουλιάζεις, οπότε κοιτάζεις πιο πάνω...
Κατά 90% πιστεύω ότι είναι θέμα συνήθειας και μόνο. Κάτι μου λέει ότι έχεις συνηθίσει σε μικρές οθόνες και σου φαίνεται κάπως.

Reaction score
1
@NPER: Οταν λες σχετικη θεση? Το κρεβατι ειναι 40εκ. αριστερα απο τον καθετο αξονα της τηλεορασης. Ακομη υποθετω οτι πρεπει να ειμαι στο 1.20μ υψος οταν βλεπω απο το κρεβατι.

@unforgiven: Οταν καθομαι χωρις να σηκωσω το κεφαλι μου βλεπω πιο κατω απο την TV. Αλλα εκει δεν μπορει να μπει. Οσο για το προαισθημα σου ειναι η πρωτη μου μεγαλη. Η ακριβως προηγουμενη ηταν μια CRT philips 29".:oops:

Reaction score
164
Φίλτατε (καλωσήλθες κι' όλας :) ) αν είχες 29ρα, χαλάρωσε και απόλαυσέ το. Σε 2-3 μέρες θα είσαι μια χαρά! :cool_4:

Reaction score
0
@NPER: Οταν λες σχετικη θεση? Το κρεβατι ειναι 40εκ. αριστερα απο τον καθετο αξονα της τηλεορασης. Ακομη υποθετω οτι πρεπει να ειμαι στο 1.20μ υψος οταν βλεπω απο το κρεβατι.
Σχετική θέση εννοώ πόσο ψηλά ή χαμηλά κάθεσαι σε σχέση με την οθόνη. Αν λες ότι είσαι 1.2 και η οθόνη ξεκινά στο 1.7, για τα δικά μου γούστα είναι λίγο ψηλά. Εγώ έχω βρει *για μένα* ότι η ιδανική θέση είναι το κεφάλι μου να είναι στο ύψος των υποτίτλων. Τα καλωσορίσματα και από εμένα.

Reaction score
1
καλως σας βρηκα κυριοι.. Μακαρι απλα να πρεπει να την συνηθισω.. Αλλα αν ειναι τετοια η διαφορα δεν με βλεπω να μπορω να ξανακατσω μπροστα απο μικρη CRT.. :happy_5: οχι οτι με πειραζει! :cool_4:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.489