Προβλημα με καθαρισμο δισκων Blu Ray

Reaction score
64
Εχω βαλει λογω χωρου εδω και χρονια αρκετα blu ray σε μια θηκη απο αυτες που παλια εβαζες cd/dvd
και εχει εφησει σε ολα τα δισκακια σημαδι
Εβαλα πανω οινοπνευμα , βενζινη , υγρο πιατων
η κατασταση βελτιωθηκε αλλα απο ενα μερος και μετα τα κολληματα ειναι ασταματητα ...
Φταει και το blu ray player που ειναι ακριβειας και πιανει τα παντα (panasonic bdp 700)
και ψαχνω να βρω λυση γιατι οπως καταλαβαινετε ειναι κριμα τοσα δισκακια πρακτικα για μενα αχρηστα ...

Reaction score
64
Κσλα ειπαμε για κατι πιο απλο ψαχνω .
Δεν ειμαι επιχειρηση .
Μηπως εχει καποιος να προτεινει καποιο δυνατο καθαριστικο γιατι εμενα εχει κολλησει η θηκη που επρεπε να τα προστατεψει ....
Ευχαριστω φιλε : )

Reaction score
64
Έχω ένα black n decker. Να αγοράσω κανένα εξάρτημα για μύτη και καμιά αλοιφή?
Ποια αλοιφή κάνει για τέτοια χρήση?

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.530
Τα σημάδια είναι εξογκώματα ή λακούβες;

Έχει κολλήσει δηλαδή κάτι πάνω στον δίσκο ή έχει φαγωθεί το υλικό του δίσκου;

Αν είναι το πρώτο, θα δοκίμαζα πρώτα μια πλαστική ξύστρα ή μια πιστωτική κάρτα, πριν πάω σε λύσεις τύπου αλειφαδόρου. Πρέπει πρώτα να αφαιρεθεί το ξένο σώμα και μετά να γίνει το "γυάλισμα" αν χρειάζεται.

Reaction score
64
Τα σημάδια είναι εξογκώματα ή λακούβες;

Έχει κολλήσει δηλαδή κάτι πάνω στον δίσκο ή έχει φαγωθεί το υλικό του δίσκου;

Αν είναι το πρώτο, θα δοκίμαζα πρώτα μια πλαστική ξύστρα ή μια πιστωτική κάρτα, πριν πάω σε λύσεις τύπου αλειφαδόρου. Πρέπει πρώτα να αφαιρεθεί το ξένο σώμα και μετά να γίνει το "γυάλισμα" αν χρειάζεται.

Γι'αυτο ανεβασα στην αρχη φωτογραφιες για να δειτε να μου πειτε και εσεις τι ειδους σημαδια ειναι ...
Η τελευταια φωτο ειναι απο μη προβληματικο δισκο .
Εχουν πανω τους ενα pattern που φαινετε υπο γωνια . Το πατερν της θηκης των cd
Εδω φταιει οτι το blu ray ειναι γενικα ευαισθητο φορμα στις αλλοιωσεις και το plαyer μου που ειναι επισης αρκετα ευαισθητο να πιανει το παραμικρο

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.530
Γι'αυτο ανεβασα στην αρχη φωτογραφιες για να δειτε να μου πειτε και εσεις τι ειδους σημαδια ειναι ...
Δεν είναι τόσο εύκολο να διακρίνεις από τις φωτογραφίες αν τα σημάδια είναι κάτι που έχει κολλήσει πάνω στον δίσκο ή για κάποιον λόγο έχει φαγωθεί.

Εσύ που πιάνεις τον δίσκο με την αφή ή με το νύχι μπορείς να καταλάβεις αν είναι κάτι που έχει κολλήσει επάνω.

Reaction score
64
σιγουρα εχει κολλησει κατι πανω , με την αφη δεν πιανεις κατι αλλα φαινετε το patern της θηκης υπο γωνια

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.800
Members
38.373
Νεότερο μέλος
Pankal5