Προβλημα με καινουρια ηχεια Vibe

Reaction score
0
Γεια σας. Πριν 2 μηνες περιπου αποφασισα να βαλω στο αυτοκινητο μου (TOYOTA STARLET 99) καινουρια ηχεια με την προηποθεση να εχω καλο ηχο σε νορμαλ επιπεδα... Στο αυτοκινητο μου εχω την πηγη της JVC KD-R611. Απο τοπικο καταστημα της Vibe στην -#-#-# που βρισκομαι εβαλα στο πισω μερος του αυτοκινητου τα ηχεια VIBE Slick 69.3 και στο μπροστινο τα ηχεια VIBE Slick 4 . Ο αντιπροσωπος μου υποσχεθηκε πως θα εχω πολλυ καλο ηχο στο αυτοκινητο και πως τα ηχεια αυτα ειναι απο τα καλητερα του ειδους. Στον πρωτο μηνα αρχισαν να τριζουν εντονα τα μπροστινα ηχεια. Του τα εβαλα να τα ακουσει και προσπαθουσε να με πεισει πως δεν τριζουν απλα ειναι ευαισθητο το tweeter απο τα συγκεκριμενα ηχεια. Μου εκανε κατι ρυθμισεις στην πηγη, στα μεσαια και στα πριμα και καλα διωρθωσε το προβλημα. Μετα απο μια εβδομαδα, ξαναπηγα και του ειπα πως το τριξιμο εξακολουθει και μετα απο πολυ ζωρι μου αλαξε το ενα καθως λεει πως αυτο ειχε το κυριος προβλημα και πωσ το αλλο ειναι οκ. Αυτη την στιγμη αυτο που μου αλλαξε παιζει καλα και το αλλο ενωειται πωσ τριζει απελπιστικα... Χθες αρχισε να κανει ενα τρομερο τριξιμο στο μπασο του το πισω αριστερο ηχειο. Του το πηγα να το δει και μου πε πως φταιει πως ακουω πολλυ ¨μπασατα" κοματια και πως εχω το μπασο παρα πολυ ψυλα (2/6), και οτι μαλλον το τσιτωνω πολλυ. Δεν το τσιτωνω πολυ καθως παιζω στα 22/50 και ειναι πολυ νορμαλ σε σχεσει με εντασεις που εχω δει να παιζουν αλλοι. Μου πε να βαλω το μπασο στο 0 η και ακομα στο -2 γιατι αυτα βγαζουν μπασο απο μονα τους. Εγω δεν ακουω να βγαζουν μπασο απο μονα τους αν δεν τα βαλω στο 2 το μπασο που το επαιζα, και στο κατω κατω πληρωσα 200 euro για να εχω ποιοτικο ηχο. Ακομα μου λεει πως ολα αυτα οφειλονται στο οτι δεν εχω βαλει ενυσχητη, κατι που δεν μου ειπε στην αρχη, αντιθετως ελεγε πως τα ηχεια θα παιζουν μια χαρα και χωρισ ενυσχητη. Πειτε μου τη γνωμη σας για το προβλημα μου. Δικαιολογουνται ηχεια που πληρωσα 200 euro μεσα σε 3 μηνες να εχουν σχεδον χαλασει...???

Reaction score
41
Απάντηση: Προβλημα με καινουρια ηχεια Vibe

Καλώς ήρθες στο AVsite!
Καλή συνέχεια

Τι εγγύηση σου δίνει η Vibe? Ή μάλλον η Ελληνική αντιπροσωπεία?
Του απαιτείς αντικατάσταση και αν αρχίσει τις ιστορίες και τα παραμύθια στείλε ένα email στην κατασκευάστρια εταιρία και εξήγησέ τους το σκηνικό.
Ξεκίνησε όμως πρώτα με ένα τηλέφωνο στην DiSTA Α.Ε. που τα εισάγει στην Ελλάδα:

DiSTA AE
Αγ. Βασιλείου 16, Χαριλάου
Τηλ: 2310 326667
Fax: 2310 326195
E-Mail: [email protected]

Πιστεύω πως τα 200€ είναι μεγάλο ποσό για τα ηχεία που σου έδωσαν. Και αρχίζω να έχω αμφιβολίες για το πόσο σωστή είναι η εγκατάσταση που έκαναν (απλή δουλειά αλλά πιθανότατα λάθος: πχ λάθος πολικότητες, κακή στερέωση των ηχείω με αποτέλεσμα να πετσικάρουν κοκ)

Στην περιοχή σου μόνο αυτός υπάρχει?
Αντί να αγοράσεις ό,τι σε έβαλαν να επιλέξεις, θα μπορούσες να φτιάξεις μια απλή βάση πόρτας, να βάλεις ένα συμπαθητικό 16.5άρι διαιρούμενο, χωρίς να βάλεις πίσω ηχεία, και να έπαιζες πολύ καλύτερα.....

Reaction score
0

Καλημερα φιλε μου ολα αυτα που μου ειπες ειναι πολλυ χρησιμα και σε ευχαριστω. Ο Κυριος -#-#- -#-#-#-#-, αντιπροσωπος της Vibe εδω στην -#-#- με διαβεβαιωσε πως κανενα ηχειο της Vibe δεν εχει εγγυηση, και γενικοτερα το 90 % των κατασκευαστριων ηχειων δεν δινουν εγγυηση. Τα 200 Ευρο ειναι σχετικα καλη τιμη για τα ηχεια αυτα. Δυστυχως υπαρχει μονο αυτος στην περιοχη μου. Τι ακριβως πρεπει να κανω με την κατασκευαστρια εταιρια κ τι πρεπει να τους πω...??? Με την DiSTA θα επικοινωνησω την Δευτερα καθως λειτουργει Δευτερα - Παρασκευη. Παντως δεν το βρισκω λογικο να εχω δωσει 200 Euro για να παιζω σχετικα καλα, και να εχω φτασει μετα απο 3 μηνες και να ακουω εναν ηχο γελειο.

*Των ρωτησα αν η πολικοτητα ειναι καλη και γενικοτερα τα καλωδια και δεν εδωσε καθολου σημασια, απλα ειπε πως ειναι μια χαρα και να μην ανχονομαι.

Reaction score
41

Ο Κυριος -#-#- -#-#-#-#-, αντιπροσωπος της Vibe εδω στην -#-#- με διαβεβαιωσε πως κανενα ηχειο της Vibe δεν εχει εγγυηση, και γενικοτερα το 90 % των κατασκευαστριων ηχειων δεν δινουν εγγυηση.

Ψέμα και μάλιστα μεγάλο.
Λόγω Ευρωπαϊκής ένωσης είναι υποχρεωμένη η κάθε εταιρία να παρέχει εγγύηση η οποία είναι 2 έτη. Τέλος!

Αν ο πελάτης τσιτώσει τα ηχεία και τα κάψει (πχ μεγάλες εντάσεις με την πηγή να παραμορφώνει ή με κακογραμμένα mp3 ή λόγω ακραίων ρυθμίσεων σε πηγή ή ενισχυτή κοκ), ναι δεν ισχύει η εγγύηση.
Άλλα, άλλο το δεν σε καλύπτει η εγγύηση και άλλο το δεν υπάρχει εγγύηση.

Μίλα με τον αντιπρόσωπο Ελλάδας (DiSTA) ώστε να σου ξεκαθαρίσουν τα περί εγγύησης κοκ.

Έχω υπ' όψην σου πως τα ηχεία σου δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο και μάλλον είσαι πολύ άτυχος που στην περιοχή σου δεν υπάρχει εναλλακτική περίπτωση εγκαταστάτη.
Και έχω μεγάλες αμφιβολίες για το πόσο καλή εγκατάσταση έκανε (πολικότητες, καλώδια και βίδωμα ηχείων στη θέση τους )

Μα καλά...Σε ολόκληρη την -#-#- μόνο αυτός υπάρχει?

Reaction score
0

Και καλα, αυτος ειναι ο πιο ειδικος και ποιο αξιοποιστος εδω στη -#-#-.... Μουφες... Θα επικοινωνησω με την DiSTA και μετα θα επισκευτω τον πωλητη να μηλισουμε.

Reaction score
24.767

χμμμ
4αρακι στο ταμπλω και χαμηλα.
σιγα μην επαιζε. οσες φορες και να τα αλλαξεις μια ζωη προβλημα θα εχεις. μικρος κωνος , καθολου καμπινα , χαλια θεση. αν δεν το προσεξεις και πολυ θα το στειλεις για βρουβες χωρις μεγαλη προσπαθεια.
το οτι εχεις θεμα με τα οβαλ πισω παλι τι να πω. για να παρεις στα χερια οβαλ 6χ9 πρεπει η να εισαι καφρος και να μην τα σεβεσαι η να εινια πολυ πατατα το μεγαφωνο.
δυστυχως για περισσοτερα θα πρεπε να ειχα την ευκαιρια να τα ακουσω.

Reaction score
0

Eποικοινωνησα με την DiSTA AE. Tα ηχεια της Vibe εχουνε εγγυηση. Η εγγυηση σε καλυπτει σε περιπτωση που ανοιχτει απο το κουτι του το ηχειο, εγκατασταθει και διαπιστωθει πως εχει καποιο προβλημα εκεινη την ωρα μετα την εγκατασταση. Σε αλλη περιπτωση εξακολουθει να σε καλυπτει, αλλα οχι σε περιπτωση που εχει καει απο υπερβολικη ενταση η ακραιες ρυθμισεις. Και οταν λεω πως "ανοιχτει απο το κουτι του το ηχειο, εγκατασταθει και διαπιστωθει πως εχει καποιο προβλημα εκεινη την ωρα μετα την εγκατασταση", απο κει και περα ειναι θεμα του αντιπροσωπου για το αν κρινει πως θα μου το αντικαταστισει η οχι... Τις ρυθμισεις λοιπων μου τις εκανε ο ιδιος απο την στιγμη που εγκατεστησε τα ηχεια. Τοτε τον ρωτησα μεχρι ποια ενταση να τα παιζω τα ηχεια, και μου απαντησε πωσ μεχρι 25 ειναι καλα. εγω συνηθως παιζω 20 -25. Τωρα μου λεει ειναι πολλα κ καλα για να δικαιολογιθει... :( Τι να κανω ρε παιδια?? :118:

:106: Ακομα, στα μπροστινα ηχεια πριν βαλω αυτα που ειχω, ειχα διαιρουμενα της Pionner. Διλαδι το tweeter βρισκεται καπου πανω στο ταμπλο. Αυτος, εβαλε το καινουριο το ηχειο, στο +- του εκαστοτε ηχειου, εξακολουθοντας να υπαρχει και να παιζει ακομα το tweeter της pionner που υπαρχει. Λετε να φταιει αυτο που τα μπροστινα ηχεια χαλανε και τριζουν...???

Reaction score
245

σπαστικη κατασταση αυτη,Να βαζεις καινουργια ηχεια και μετα απο λιγες ημερες να τα παιρνεις στο χερι.κουραγιο φιλε και καλο ξεμπερδεμα.

Reaction score
24.767

τα tweeter που υπαρχουν δεν κανουν κατι κακο.
τα περι εγγυησης δυστυχως ειναι οπως σου τα περιγραφουν και μεταξυ μας ειναι αδυνατον να γινει διαφορετικα ειδικα για μεγαφωνα αυτοκινητου.
κακος χειρισμος η κακη εγκατασταση ειναι τα μονα που αρκουν για να τα παρεις στο χερι.
ωστοσο τα οβαλ παραδοσιακα αντεχανε γιατι σχεδιαζονται για να παιζουν χωρις καμπινα στο χωρο αποσκευων οποτε δεν τερματιζουν ευκολα και δεν καταστρεφονται τοσο απλα.
τωρα το 20 και 25 ειναι σχετικα για το ποσο δυνατα επαιζες η οχι (και τι κομματια διοτι αλλο 25 ροκιες και αλλο 22 εκκλησιαστικα οργανα , rnb κλπ με πολυ βαθυ χαμηλο)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.098
Members
38.407
Νεότερο μέλος
kalelakos