Προενισχυτής

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους,

μπορεί να φανεί χαζή η ερώτηση εγώ όμως θα την κάνω. Ποιά η χρηστικότητα των προενισχυτών και ποιά η τοπολογία στην εγκατάσταση τους.
Χρειάζεται κάποιες προϋποθέσεις απο τον ενισχυτή ή μπορώ με όλους τους ενισχυτές να το ίδιο αποτέλεσμα (αναφέρομαι στην ενίσχυση και όχι στην ποιότητα).

Εγώ π.χ. έχω ένα AV Ενισχυτή (ας πούμε τον Denon AVR 3311) και θέλω αντί για 7.1 που βγάζει να βγάλω 9.2 αυτό θα το κάνω με προενισχυτή ή πως αλλιώς ?

Ίσως και να είναι διαφορετικά ερωτήματα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437
Απάντηση: Προενισχυτής

Η χρηστικότητα των προενισχυτών είναι:
1)Αποκωδικοποιήση σήματος
2)Ελεγχος της έντασης
3)Μια μικρή ενίσχυση του σήματος ώστε αυτό να φτάσει σε επίπεδα line(για να οδηγηθούν πιό εύκολα οι τελικοί ενισχυτές)

Τι εννοείς τποπολογία στην εγκατασταση τους;
Πάλι δεν καταλαβαίνω και το 2ο ερώτημα σου:
Χρειάζεται κάποιες προϋποθέσεις απο τον ενισχυτή ή μπορώ με όλους τους ενισχυτές να το ίδιο αποτέλεσμα (αναφέρομαι στην ενίσχυση και όχι στην ποιότητα).
Εγώ π.χ. έχω ένα AV Ενισχυτή (ας πούμε τον Denon AVR 3311) και θέλω αντί για 7.1 που βγάζει να βγάλω 9.2 αυτό θα το κάνω με προενισχυτή ή πως αλλιώς ?
Μα ο ενισχυτής αυτός έχει ήδη προενισχυτικά στάδια επάνω του.Το 9.2 βγαίνει με κάποιους ηχητικούς αλγόριθμους είτε των εταιριών,είτε των DOLBY και DTS είτε της THX.Εφόσον ο ολοκληρωμενος έχει επάνω υποδοχές για 9.2 ηχεία δεν χρειάζεται κάποια αυτόνομη συσκευή.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Προενισχυτής

οκ
μάλλον έθεσα εγω το ερώτημα λάθος.

Αναφορικά με τον προενισχυτή το κατάλαβα.

Αναφορικά με την 9.2 θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: έχω ενισχυτή που απο default υποστηρίζει 7.1 (με αντίστοιχες υποδοχές) μπορώ να οδηγήσω 9.2 ηχεία. Δηλαδή να βάλω 2 sub woofer και 2 παραπάνω surround ?. Η ακόμα και δύο κεντρικά.

Αυτό μπορεί να γίνει και πως, θα πρέπει να έχω συγκεκριμένο ενισχυτή (που εννοείται να μην 9.2 αλλιώς δεν το συζητάω) που να μπορέι να το υποστηρίξει ?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

To 9.2 δεν είναι ήχος που υπάρχει σε ταινίες.Τα μαξιμουμ κανάλια που μπορεί να περιέχει μια ταινία είναι 7,πέραν του .1(Το .1 είναι μονοφωνικό κανάλι οπότε δεν μας ενδιαφέρει ο αριθμός των υπογούφερ που μπορεί να οδηγήσει ένας ενισχυτής).
Οπότε οτιδήποτε παραπάνω βλέπεις απο 7 κανάλια σε κάποιον audio-video ενισχυτή είναι με επιπλέον επεξεργασία που εφαρμόζει ο ίδιος ο ΑV.
Παίρνει πληροφορία απο κάποια κανάλια και την μιξάρει για να βγούν σε επιπλέον ηχεία(συνήθως περιφεριακά ή κανάλια εμπρόσθιου ύψους) και όχι σε 2 κεντρικά.Ειδικά αυτό με τα 2 κεντρικά πλεόν είναι τελείως ηλίθια προσέγγιση και κατάλοιπα απο κάποια παλαιά αμερικάνικα home cinema που είχαν μεγάλο χώρο και ανεμικά ηχεία οπότε ο ήχος χανόταν.Το κεντρικό είναι 1 κανάλι ήχου και λόγω της κρισιμότητας του πρέπει να βγαίνει απο 1 ηχείο και μάλιστα όσο το δυνατόν πιο καλό.
Τα 2 επιπλέον περιφεριακά(δλδ 6 έναντι των 4 του 7.1) θα παίζουν μόνο αν είναι ενεργοποιημένη η αντίστοιχη επεξεργασία απο τον AV ενισχυτή.
Για να μπούν 2 σαμπ δεν είναι αναγκη να έχει ο ενισχυτής 2 εξόδους για αυτά.Μπορεί και με 1 έξοδο να γίνει με ένα απλό splitter.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437
Απάντηση: Re: Απάντηση: Προενισχυτής

ποιόν ενισχυτή έχεις και γιατί θες επιπλέον κανάλια;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

θα ελεγα :
1 τι ηχεια εχεις ?
σε τι χωρο ?
αν θες μπορεις να συνδεσεις παραλληλα ή σε σειρα 2 κεντρικα , ή καμποσα πλαινα.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Προενισχυτής

Αντιληπτές οι παρατηρήσεις.

Αναφορικά με ενισχυτή δεν έχω θέλω να πάρω, μαζί με ηχεία για να καλύψω ένα δωμάτιο περίπου 30 τετραγωνικά (το οποίο όμως είναι μακρόστενο, γι’ αυτό ρωτούσα για 9 ηχεία, προκειμένου να μοιραστεί ο ήχος ποιο ομοιόμορφα).

Σκεφτόμουν τον Denon 3311 και για ηχεία τα Monitor Audio και συγκεκριμένα είτε αυτά που είναι στην διεύθυνση http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=2039

είτε να τα συνθέσω μόνος μου, που θα μου έρθει λίγο ποιο φθηνά και θα είναι και λίγο καλύτερα αλλά χωρίς το δώρο του ενισχυτή.
Αν έχει κάποιος κάτι καλύτερο να προτείνει είμαι όλος αυτιά
:)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Re: Απάντηση: Προενισχυτής

εντασεις ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.670