Προτασεις σε αρχαριο TannoyHTS200 +denon1508+PS3+???

Reaction score
0
Μόλις αγόρασα τα Tannoy HTS 200 (είναι 5.1) και τα έχω συνδέσει με έναν Denon 1508 και ένα PS3

Όλα καλά αλλά δεν έχω τρελαθεί και με την ποιότητα του ήχου.
Έτσι σκέφτομαι να πάρω δυο καλά ηχεία για μπροστά και να κάνω το σύστημα 7.1

Έχετε καμιά πρόταση που να ταιριάζει με τα παραπάνω (500-700 ευρώ το πολύ)?

Reaction score
4
Απάντηση: Προτασεις σε αρχαριο TannoyHTS200 +denon1508+PS3+???

δεν ξερω ποσο μπορει να ματσαρουν με τα Ταννοϋ αλλα ακουσα καποια Dali (Ikon 5 ή Concept 8 ηταν, δε θυμαμαι) στα λεφτα που ψαχνεις και μου ακουστηκαν αρκετα κινηματογραφικα. Τα ακουσα στο Saturn στην αιθουσα με τα πολλα ηχεια. Εχει σ'αυτα τα λεφτα αρκετα ζευγαρια που ισως σου κανουν βεβαια.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Προτασεις σε αρχαριο TannoyHTS200 +denon1508+PS3+???

Φυσικά θα ψάξεις να βρεις, σε τιμή πιο κάτω κι από αυτά που λες, τα Sensys 2 της Tannoy με ίδιου τύπου super τουίτερ τιτανίου και χάρτινο κώνο 7'' για να ταιριάξει με τα ΗΤS.

http://www.tannoy-speakers.com/s.php?product=126

Τα Sensys 2 (~500 €) ή τα Sensys DC 2 (~700€ ); -Οι τιμές είναι χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο.

Νομίζεις ότι ο 1508 θα ανταπεξέρθει;

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Προτασεις σε αρχαριο TannoyHTS200 +denon1508+PS3+???

Τα Sensys 2 (~500 €) ή τα Sensys DC 2 (~700€ ); -Οι τιμές είναι χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο.

Νομίζεις ότι ο 1508 θα ανταπεξέρθει;
Πολύ άνετα τα πρώτα και αρκετά άνετα τα δεύτερα.
Τα αλέθουν όλα, μη φοβάσαι.

Στα δεύτερα παίρνεις και γεύση από Dual Concentric.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτασεις σε αρχαριο TannoyHTS200 +denon1508+PS3+???

Πολύ άνετα τα πρώτα και αρκετά άνετα τα δεύτερα.
Τα αλέθουν όλα, μη φοβάσαι.

Στα δεύτερα παίρνεις και γεύση από Dual Concentric.
Μετά από λίγο ψάξιμο τα Sensys 2 είναι στα 480€ και τα
Sensys DC2 το φτηνότερο ήταν στα 750€. Αξίζει να δώσεις 270€ ακόμα για το DC2;

Αν έπρεπε να δω και από άλλες εταιρίες έχεις καμία πρόταση;

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτασεις σε αρχαριο TannoyHTS200 +denon1508+PS3+???

Μετά από λίγο ψάξιμο τα Sensys 2 είναι στα 480€ και τα
Sensys DC2 το φτηνότερο ήταν στα 750€. Αξίζει να δώσεις 270€ ακόμα για το DC2;

Αν έπρεπε να δω και από άλλες εταιρίες έχεις καμία πρόταση;
Αξίζει αν σκεφτείς ότι παίρνεις Dual Concentric.

Θα γίνω πιο συγκεκριμένος γιατί αυτά τα δύο μοντέλα τα έχω ακούσει άπειρες φορές με ενισχυτές όπως ο δικός σου.
Ο Denon σου βλέπω ότι λέει 75Watt/Κανάλι στα 8ohm και 110 στα 6ohm.
Κατά τη γνώμη μου με το sensys2 θα έχεις ένα ιδανικό "γέμισμα" του ηχείου σε όλες τις εντάσεις και γενικά πολύ καλό ταίριασμα με τα HTS λόγω ίδιας σχεδίασης όπως έχω πει και πιο πριν.
Με το DC2 θα έχεις μεν την ίδια ένταση αλλά ως μεγαλύτερο ηχείο, για να "γεμίσει" ιδανικά θα ήθελε ένα λίγο μεγαλύτερο ενισχυτή. Το DC2 κατεβαίνει πιο χαμηλά από το 2 αλλά εκεί κάτω μην περιμένεις και το σφιχτότερο μπάσσο του κόσμου. Έτσι κι αλλιώς το subwoofer των ΗΤS έχει τρομερό δέσιμο με τους δορυφόρους και όπως το έχω δοκιμάσει και με άλλα ηχεία, δένει εξ' ίσου καλά.
TIP : με το σφουγαράκι στην οπή είναι ακόμα καλύτερο.
Το DC2 έχει Dual Concentric όπως έχω πει και υπό αυτή την έννοια είναι καλύτερο ως ηχείο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα είχα το εξής δίλλημα: To 2 για τέλειο ταίριασμα που αντέχει και σε μελλοντικό upgrade ενισχυτή ή το DC2 με λιγότερο ιδανικό ταίριασμα και καμμία σκοτούρα σε όποιο μελλοντικό upgrade + ήχος Dual Concentric;

Μου αρέσει να εξηγώ τέτοια παζλ.:144:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτασεις σε αρχαριο TannoyHTS200 +denon150

Αξίζει αν σκεφτείς ότι παίρνεις Dual Concentric.

Θα γίνω πιο συγκεκριμένος γιατί αυτά τα δύο μοντέλα τα έχω ακούσει άπειρες φορές με ενισχυτές όπως ο δικός σου.
Ο Denon σου βλέπω ότι λέει 75Watt/Κανάλι στα 8ohm και 110 στα 6ohm.
Κατά τη γνώμη μου με το sensys2 θα έχεις ένα ιδανικό "γέμισμα" του ηχείου σε όλες τις εντάσεις και γενικά πολύ καλό ταίριασμα με τα HTS λόγω ίδιας σχεδίασης όπως έχω πει και πιο πριν.
Με το DC2 θα έχεις μεν την ίδια ένταση αλλά ως μεγαλύτερο ηχείο, για να "γεμίσει" ιδανικά θα ήθελε ένα λίγο μεγαλύτερο ενισχυτή. Το DC2 κατεβαίνει πιο χαμηλά από το 2 αλλά εκεί κάτω μην περιμένεις και το σφιχτότερο μπάσσο του κόσμου. Έτσι κι αλλιώς το subwoofer των ΗΤS έχει τρομερό δέσιμο με τους δορυφόρους και όπως το έχω δοκιμάσει και με άλλα ηχεία, δένει εξ' ίσου καλά.
TIP : με το σφουγαράκι στην οπή είναι ακόμα καλύτερο.
Το DC2 έχει Dual Concentric όπως έχω πει και υπό αυτή την έννοια είναι καλύτερο ως ηχείο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα είχα το εξής δίλλημα: To 2 για τέλειο ταίριασμα που αντέχει και σε μελλοντικό upgrade ενισχυτή ή το DC2 με λιγότερο ιδανικό ταίριασμα και καμμία σκοτούρα σε όποιο μελλοντικό upgrade + ήχος Dual Concentric;

Μου αρέσει να εξηγώ τέτοια παζλ.:144:
Σε ευχαριστώ παρά πολύ, θα προσπαθήσω να ακούσω τα δυο ηχεία και ελπίζω να με τραβήξουν ώστε να κάνω την αναβάθμιση.

Τα Tannoy HTS 200 φαίνονται να έχουν ακρίβεια στον ήχο αλλά δεν έχουν το βάθος και τη ζωντάνια που περίμενα. Σαν να έχουν πολύ μικρό εύρος, σαν να είναι το λαρύγγι τους κλειστό.

Δηλαδή υπάρχει μεγάλη ακρίβεια, αλλά έχει περιορισθεί σε ένα μικρό εύρος - δεν βγάζει μεγάλο ήχο.

Ίσως έχω κάνει λάθος στην εγκατάσταση (είναι η πρώτη μου φορά) αλλά αυτό που φοβάμαι είναι μήπως απλά τα Tannoy έχουν γενικά μια χροιά που δεν μου ταιριάζει.

Για αυτό και ρώτησα μήπως θα έπρεπε να τα ταιριάξω με ηχεία ποιο ζωντανά (πχ κάποια Klipsch) μια και φαίνεται να ξέρεις τα Tannoy βλέπεις κάποια αλήθεια σε αυτά που λέω;

Reaction score
4

κατι klipsch που ακουσα για μουσικη, εβγαζαν εναν ηχο συναυλιακο, οποτε δεν ειναι κακη περιπτωση να τα τσεκαρεις, κατι θα βγαζουν σιγουρα στο μπατζετ που ψαχνεις.

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτασεις σε αρχαριο TannoyHTS200 +deno

Σε ευχαριστώ παρά πολύ, θα προσπαθήσω να ακούσω τα δυο ηχεία και ελπίζω να με τραβήξουν ώστε να κάνω την αναβάθμιση.

Τα Tannoy HTS 200 φαίνονται να έχουν ακρίβεια στον ήχο αλλά δεν έχουν το βάθος και τη ζωντάνια που περίμενα. Σαν να έχουν πολύ μικρό εύρος, σαν να είναι το λαρύγγι τους κλειστό.

Δηλαδή υπάρχει μεγάλη ακρίβεια, αλλά έχει περιορισθεί σε ένα μικρό εύρος - δεν βγάζει μεγάλο ήχο.

Ίσως έχω κάνει λάθος στην εγκατάσταση (είναι η πρώτη μου φορά) αλλά αυτό που φοβάμαι είναι μήπως απλά τα Tannoy έχουν γενικά μια χροιά που δεν μου ταιριάζει.

Για αυτό και ρώτησα μήπως θα έπρεπε να τα ταιριάξω με ηχεία ποιο ζωντανά (πχ κάποια Klipsch) μια και φαίνεται να ξέρεις τα Tannoy βλέπεις κάποια αλήθεια σε αυτά που λέω;
Τα έχεις στρώσει καθόλου; Αλλάζει ο ήχος μετά από λίγο καιρό και ανοίγει, όπως σε όλα τα ηχεία.

Μην ξεχνάς ότι ένα floorstander κανονικό ηχείο και όχι δορυφόρος όπως τα HTS, δίνει πάντοτε μεγαλύτερο (πιο ευρύ) ήχο. Αυτό στο υπογράφω διότι εδώ και δύο εβδομάδες αξιώθηκα να αλλάξω τους μπροστινούς δορυφόρους με κανονικά floorstander και αισθάνθηκα ότι κάποιος μου έβγαλε τις ωτοασπίδες που τόσο καιρό φορούσα!:116:

Στο θέμα των χροιών, τα Klipsch έχουν θέμα με την κόρνα. Υποθέτω πως αναφέρεσαι σε χροιές φωνών και πνευστών για παράδειγμα. Από την άλλη παίζουν δυνατά λόγω μεγάλης ευαισθησίας και σε κάποιους αρέσει αυτή η χροιά. Σε εμένα όχι.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ξεκινήσεις να ακούσεις τα sensys και sensys DC και μετά να προχωρήσεις σε άλλο ηχείο εάν και εφ' όσον δεν σε ικανοποιήσουν. Εγώ πιστεύω ότι θα σου αρέσουν.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτασεις σε αρχαριο TannoyHT

Τα έχεις στρώσει καθόλου; Αλλάζει ο ήχος μετά από λίγο καιρό και ανοίγει, όπως σε όλα τα ηχεία.

Μην ξεχνάς ότι ένα floorstander κανονικό ηχείο και όχι δορυφόρος όπως τα HTS, δίνει πάντοτε μεγαλύτερο (πιο ευρύ) ήχο. Αυτό στο υπογράφω διότι εδώ και δύο εβδομάδες αξιώθηκα να αλλάξω τους μπροστινούς δορυφόρους με κανονικά floorstander και αισθάνθηκα ότι κάποιος μου έβγαλε τις ωτοασπίδες που τόσο καιρό φορούσα!:116:

Στο θέμα των χροιών, τα Klipsch έχουν θέμα με την κόρνα. Υποθέτω πως αναφέρεσαι σε χροιές φωνών και πνευστών για παράδειγμα. Από την άλλη παίζουν δυνατά λόγω μεγάλης ευαισθησίας και σε κάποιους αρέσει αυτή η χροιά. Σε εμένα όχι.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ξεκινήσεις να ακούσεις τα sensys και sensys DC και μετά να προχωρήσεις σε άλλο ηχείο εάν και εφ' όσον δεν σε ικανοποιήσουν. Εγώ πιστεύω ότι θα σου αρέσουν.

Τα ηχεία είναι εντελώς καινούργια και μάλλον έχεις δίκιο σταδιακά βελτιώνονται (ή εγώ τα συνηθίζω). Ακόμα μου φαίνεται πως όταν τα παίζω δυνατά τα πράγματα είναι καλυτέρα.

Φοβάμαι επίσης ότι το set up μου (αυτόματο) δεν είναι καλό και θα πρέπει να αφιερώσω πολύ χρόνο (που δεν έχω) για να μάθω ενισχυτή και ηχεία.

Τα μπροστά στα HTS 200 δεν είναι ακριβώς δορυφόροι και για αυτό τα προτίμησα από τα 100 και την μικρότερη σειρά (FX5.1) που ήταν οκ όταν την άκουσα. Έτσι για τα HTS 200 έχω μεγαλύτερες απαιτήσεις (ίσως λανθασμένα).

Reaction score
6
Κάνε ένα κόπο και ξεκίνα με manual ρυθμίσεις.
Εγώ το αυτόματο Audyssey του SR8002 μου το έχω απενεργοποιήσει εδώ και καιρό και έχω κρατήσει μόνο τις αποστάσεις. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το αποτέλεσμα που σου έχει προκύψει είναι κάπως... πριμάτο και στεγνό.
Τα HTS200 φτάνουν μεγαλύτερες εντάσεις από τα HTS100 (και πολύ μεγαλύτερες από τα μικρότερα SFX) ακριβώς γιατί τα μπροστινά ηχεία είναι μεγαλύτερα. Δεν είναι όμως κανονικά ηχεία. Κατεβαίνουν μέχρι 80 κύκλους και από κει και πέρα αναλαμβάνει το Sub.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Προτασεις σε αρχαριο TannoyHTS200 +denon1508+PS3+???

Κάνε ένα κόπο και ξεκίνα με manual ρυθμίσεις.
Εγώ το αυτόματο Audyssey του SR8002 μου το έχω απενεργοποιήσει εδώ και καιρό και έχω κρατήσει μόνο τις αποστάσεις. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το αποτέλεσμα που σου έχει προκύψει είναι κάπως... πριμάτο και στεγνό.
Τα HTS200 φτάνουν μεγαλύτερες εντάσεις από τα HTS100 (και πολύ μεγαλύτερες από τα μικρότερα SFX) ακριβώς γιατί τα μπροστινά ηχεία είναι μεγαλύτερα. Δεν είναι όμως κανονικά ηχεία. Κατεβαίνουν μέχρι 80 κύκλους και από κει και πέρα αναλαμβάνει το Sub.
Θα δοκιμάσω τα διαφορετικά settings και θα δω πως πάει πριν πάρω καινούργια για μπροστά

Ευχαριστώ πολύ

Reaction score
0

Καλησπέρα σε όλους..
καταρχάς να ρωτήσω αν αυτό το thread είναι ακόμα active..

ελπίζω πως ναί γιατί πραγματικά έχω ανάγκη τις γνώμες σας.

Ενδιαφέρομαι για την απόκτηση ενός 5.1 σετ ηχείων για σύνδεση
με μια 40αρα BRAVIA.. και ενα HTPC.
έχω καταλήξει σε δύο (άντε 3) επιλογές.. με πρώτη την πρόταση της TANNOY με τα HTS-200.

αυτό που με ενδιαφέρει ειναι κυρίως να εχει καθαρή διάυγεια ο ηχος, ώστε να ακούγονται λεπτομέρειες σε χαμήλη ένταση.

2ερη επιλογή με ιδια τιμή ειναι η πρόταση της WHARFADALE γνωστή για την DIAMOND σειρά της.
http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductCategory.aspx?ctg=201&pge=1&srt=price&mfc=107

μπορώ να πω πως με προβλημάτισαν λίγο τα σχόλια για το HTS γιαυτό και αποφάσισα να γραυτό σε αυτό το forum.

3η επιλογή ειναι ενα set της PIONEER .. S-V520-W http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?2066

μια επιλογή που πιστεύω θα προσφέρει πιο γεμάτο ήχο.. αλλα παράλληλα θα απαιτήσει περισσότερη ενταση για να αποδώσει.
κατι που το καθιστά λιγότερο εύχρηστο σε day to day use.

Θα μπορούσατε να με φωτήσετε λιγάκι με τα φώτα σας ως έχοντες καπια σχετική εμπειρία?

αναμένω τα σχολιά σας γιατί πραγματικά δεν βαστιέμαι για το basket checkout :134:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.423
Κατ αρχήν καλως ήρθες στο avsite.
Θα εξηπηρετούσε αν μας έλεγες τι ενισχυτής υπάρχει στο σετ σου αυτή τη στιγμη,ώστε να είναι πιο ασφάλεις(για εσένα)οι γνώμες όσων θελήσουν να απαντήσουν.

Reaction score
4.250

Καλως ηρθες κι απο μενα. Επειδη απ οτι γραφεις ενδιαφερεσαι για home cinema 5.1 νομιζω οτι καλυτερα θα ηταν ποσταρεις στην κατηγορια "ηχεια home cinema"

Reaction score
0

για ενισχυτή ειχα επιλέξει τον πιο απλό που βρήκα να καλύπτει τις ανάγκες μου..

PIONEER VSX-818V-K
http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?20460

γενικότερα κοιτάω να μην ξεπεράσω τα 1000Ε σύνολο.
Σαν Home cinema το ΗΤS 200 είναι πολύ καλό. Τα προβλήματα τα οποία σιγά σιγά λύνω είχαν να κάνουν με τη μούσικη. Έκει ανάλογα με α) την ποιότητα πηγή β) τις ρυθμίσεις και γ) το είδος της μουσική τα αποτελέσματα είναι από πολύ καλά ως μέτρια.

Αλλά γενικά είμαι δύσκολος :107: για άλλους ίσως όλα να ήταν μια χαρά

Reaction score
0

όντως το φοβόμουν αυτό το θέμα της μουσικής
ψάχνω να τα ακούσω μιας και η εμπειρία μοθ με τα Indiana ήταν πολύ θετική.. πράγμα που μου με κάνει να κλίνω προς αυτά..

Reaction score
0

όντως το φοβόμουν αυτό το θέμα της μουσικής
ψάχνω να τα ακούσω μιας και η εμπειρία μοθ με τα Indiana ήταν πολύ θετική.. πράγμα που μου με κάνει να κλίνω προς αυτά..
Τα HTS 200 είναι μια χαρά! Καλυτέρα από ότι τα περίμενα !
Το μεγάλο πρόβλημα ήταν οι ρυθμίσεις αναπαραγωγής ήχου του PS3 (συν το στρώσιμο των HTS και το καλύτερο σετάρησμα του Denon)
Η Sony :141: βάζει στις ρυθμίσεις αναπαραγωγής ήχου (από το χειριστήριο όταν παίζει μουσική) την ένταση στο +2.
Μόλις το πήγα στο 0 όλα τα προβλήματα λύθηκαν ως δια μαγείας.
Όσοι χρησιμοποιείτε PS3 για MP3 , CD κοιτάξετε - τεράστια διαφορα :144:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.810
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός