Προταση πηγης Ηχου usb/mp3/ipod...

Reaction score
0
Καλησπερα, ειμαι νεος στο forum και θα ηθελα την πολυτιμη βοηθεια σας για αγορα πηγης ηχου αρχικα...διαθετω μεχρι 150ευρω και ψαχνω κατι (αν υπαρχει στα λεφτα αυτα) με δυνατοτητα στο μελλον για ενισχυτη κλπ για ενα νορμαλ ηχοσυστηματακι ηχου...οχι τρελλα πραγματα...

αρχικα να σας πω οτι αγορασα ενα saxo vts και εχει πηγη (cd μονο) pioneer deh-1310r http://img.cifrovik.ru/images/catalog/pioneer/deh-r/deh-1310r/pioneer_deh-1310r_1_extra.jpg
με αυτα τα ηχεια πισω http://soundstrike.skroutzstore.gr/p.Phonocar-Speaker-Alpha-3-way-120-Watt-6x9.404539.html και καλα ηχεια μπροστα αλλα δεν μπορω να δω μαρκα και watt επειδη βρισκονται στα κουτια στις πορτες...
για αργοτερα εχω σκοπο να βαλω εναν ενισχυτη για πιο καθαρο ηχο και ενα woofer μικρο και αν χρειαζονται αντικατασταση και τα ηχεια τα μπροστα για ποιοτικοτερο ηχο. Τωρα απο μαρκα πηγης ακουω διαφορα...μακρυα απο sony, αλλος μακρυα απο pioneer γιατι εχει ξερο ηχο...και τετοια...δεν βγαζω ακρη....
περιμενω τις προτασεις σας...ευχαριστω εκ των προτερων....

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Απάντηση: Προταση πηγης Ηχου usb/mp3/ipod...

Κατανοώ ότι ακούς διάφορα και πίστεψέ με δεν είσαι ο μόνος.
Αυτοί που σχολιάζουν τις πηγές αιτιολογούν με κάποιο τρόπο το γιατί μακρυά από αυτό και το άλλο? θα ήθελα να ακούσω την τεκμηρίωσή τους.

Για καλό ήχο (ποιοτικό) στο αυτοκίνητο χρήζουν καλά ηχεία εμπρός, τα πίσω είναι για τους πίσω (αδιάφορο). Επειδή όμως οι θέσεις ηχείων μερικών αυτοκινήτων είναι για μικρού μεγέθους μεγάφωνα, ενδείκνυται η τοποθέτηση ενός woofer στο χώρο αποσκευών. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι θα χρειαστείς κι έναν 4κάναλο ενισχυτή για να τα οδηγήσει. Τα πίσω ηχεία θα μπορούν να δουλεύουν με την πηγή, συνήθως τα οβάλ 6x9 έχουν υψηλότερη ευαισθησία από τα υπόλοιπα μεγάφωνα κατα 2-3dB παραπάνω.
Στα 150Ε περίπου για πηγή θα σου έλεγα να κοιτάξεις το pioneer 6300, το sony 650, το jvc 721, όλα αυτά έχουν 3 preout rca που θα τα χρειαστείς μελλοντικά.

Δεν χρειάζονται όπως λες τρελά πράγματα (χρήματα) για να έχουμε αξιόλογο ήχο. Περισσότερη σημασία έχει τα προιόντα να δένουν μεταξύ τους βάσει της δικής σου επιθυμίας όσον αφορά το τι και πως θέλεις ν' ακούς.

Και όπως έχω ξαναπεί, η τσιπούρα δεν τρώγεται μαζί με κρέας, ενώ είναι εξίσου καλά αμφότερα.

Reaction score
0

Ευχαριστω πολυ για την αμμεση απαντηση...θα με διευκολυνε αν μου ελεγες καλα κ τα 3 αλλα παρε αυτο γιατι εχει περισσοτερες ρυθμισεις για παραδειγμα...σημερα που ασχοληθηκα λιγο παρατηρησα οτι τα ηχεια τα πισω που ειναι 3 δρομων παιζουν μονο σαν woofer...υπαρχει περιπτωση να μην τα σηκωνει η πηγη ή μπορει και να εχουν καει τα ψηλα κ μεσσαια; Αν εχετε κατι οικονομικο για ηχεια μπροστα της προκοπης γραψτε κανενα λινκ...ευχαριστω! Sorry αν σας ζαλιζω...

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Προσωπικά μου αρέσει το 6300 χωρίς να υποβιβάζω τα άλλα δυο, αντιθέτως. Υπάρχει και το υποκειμενικό, αυτό που θα βλέπεις κάθε μέρα αν σου αρέσει η όχι. Το 721 μου αρέσει εξίσου αλλά με ενοχλεί που δεν έχει τους αριθμούς μνήμης του ραδιοφώνου, από 1-6 και πρέπει να τους χειριστείς από το μενού.

Reaction score
41

Ψήφος εμπιστοσύνης στην πηγή της Pioneer!
Στα αυτιά μου ακούγονται καλύτερα, η αξιοπιστία τους είναι καλύτερη.
Προχώρα άφοβα!

Reaction score
0

το μονο πραγμα που με χαλαει στο συγκεκριμενο μοντελο της pioneer που προτεινε ο φιλος ειναι το κοκκινο χρωμα...αμα αλλαζε χρωματισμους να το φερω στα χρωματα του αυτοκινητου θα το επαιρνα σημερα...ευχαριστω παντως...

επειδη εχω ριξει αρκετο ψαξιμο... κοιταω εννοειται να εχει 3 εξοδους και εχω μια ερωτηση....μου λενε ολοι να εχει 4volt στις εξοδους rca ειναι τοσο τραγικο αμα ειναι 2νolt και ειδικα για εμενα που δεν χρειαζομαι να φτιαξω κανενα ακριβο ηχοσυστημα...??? θα ειναι τοσο αισθητη η διαφορα στην ποιοτητα???

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

το μονο πραγμα που με χαλαει στο συγκεκριμενο μοντελο της pioneer που προτεινε ο φιλος ειναι το κοκκινο χρωμα...αμα αλλαζε χρωματισμους να το φερω στα χρωματα του αυτοκινητου θα το επαιρνα σημερα...ευχαριστω παντως...

επειδη εχω ριξει αρκετο ψαξιμο... κοιταω εννοειται να εχει 3 εξοδους και εχω μια ερωτηση....μου λενε ολοι να εχει 4volt στις εξοδους rca ειναι τοσο τραγικο αμα ειναι 2νolt και ειδικα για εμενα που δεν χρειαζομαι να φτιαξω κανενα ακριβο ηχοσυστημα...??? θα ειναι τοσο αισθητη η διαφορα στην ποιοτητα???
Γι αυτό αναφέρθηκα στο υποκειμενικό. Δες και το jvc 821bt

Δεν είναι τόσο τραγικό να έχει 4 η 2V.

Reaction score
0

εχεις δικιο...ειναι και πως βαραει στο ματι σαν εικονα...
ας πουμε οτι ειμαι αναμεσα σε SONY MEX-BT3800U και CDX-GT650UI
ποιο απο τα 2 να τελειωνουμε...λες και θα παρω σπιτι...

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Είναι παραπλήσια μηχανήματα. Το ένα έχει BT, μπλε φωτισμό και μικρότερη οθόνη και γύρω στα 180.
Το 650 έχει μεγαλύτερη οθόνη και μεταβλητό φωτισμό γύρω στα 150.
Ηχητικά δεν απέχουν μεταξύ τους.

Ουσιαστικά θα ""κερδίσει"" το υποκειμενικά πιο ωραίο στα γούστα σου. :111:

Reaction score
0

το κολλημα ουσιαστικα ηταν το 2v και το 4v...και με εκανε να ψαξω κι αλλα...εχω φαει το κοσμο...αλλα αφου μου λες με σιγουρια οτι δεν παιζει ρολο ουσιαστικο (στα δικα μου κυβικα παντα)...σε ακριβα ηχοσυστηματα σιγουρα θα εχει διαφορα...θα παρω το 650...σε ευχαριστω για ολα....

Reaction score
245
Re: Απάντηση: Προταση πηγης Ηχου usb/mp3/ipod...

το κολλημα ουσιαστικα ηταν το 2v και το 4v...και με εκανε να ψαξω κι αλλα...εχω φαει το κοσμο...αλλα αφου μου λες με σιγουρια οτι δεν παιζει ρολο ουσιαστικο (στα δικα μου κυβικα παντα)...σε ακριβα ηχοσυστηματα σιγουρα θα εχει διαφορα...θα παρω το 650...σε ευχαριστω για ολα....
Γιατι δεν πας απο το μαγαζι του Νικου,που θα ξερεις οτι στο εβαλε και σωστα στο αμαξι,χωρις παρατραγουδα????

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.089
Members
38.409
Νεότερο μέλος
Lp's21