Πρόβλημα Μαγικό

Reaction score
1.529
Χθες (26.7) έκανα αίτηση στον ΟΤΕ για το connxtv μιας και όντας κάτοχος 24ας adsl & πακέτου ομιλίας το connxtv μου ερχεται 5.70 το μήνα επιπλέον. Αφού έκανα λοιπόν την αίτηση με ενημέρωσαν οτι θα λάβω τον εξοπλισμό εντός 5 εργάσιμων ημερών.

Επιστρέφοντας σπίτι, διαπίστωσα οτι δεν είχα ούτε δίκτυο (έχω ενσύρματο δίκτυο σε όλο το σπίτι) ούτε Ιnternet φυσικά, ενω τέλος δεν μπορούσα να "δω" ούτε καν το router. Τυχαίο ? Δε νομίζω...

Παίρνω τηλεφωνο τον ΟΤΕ οπου μετά συνολικά απο 50' στο τηλέφωνο και αφού μίλησα με όλα τα τμήματα τεχνικής υποστήριξης/εμπορικό/πωλήσεις/ κλπ κλπ έκλεισα το τηλέφωνο έχοντας ακούσει τα παρακάτω:

1. Είναι λογικό να μην έχετε internet μιας και πρεπει να ρυθμισετε τον καινούργιο σας εξοπλισμό (αυτόν που ΘΑ μου στείλουν σε 5 εργάσιμες :140:)

2. Η συνδεσή σας ειναι ενεργή και δεν βλέπουμε κανένα πρόβλημα

3. Το connextv δεν έχει καμμία σχέση με το Internet access (adsl)

4. Το router σας ενδέχεται να έχει πρόβλημα λόγω των κεραυνών που είχαμε σήμερα. (να σημειώσω εδω οτι το πρωι φεύγοντας για τη δουλεία τα άφησα όλα σε πλήρη λειτουργία να "κατεβάζουν" κλπ οπότε δεν μπορώ να γνωρίζω να όντως έπεσαν κεραυνοί στην περιοχή).

Εχει συναντήσει κανείς το συγκεκριμένο πρόβλημα ?

Reaction score
176
Απάντηση: Πρόβλημα Μαγικό

Ναι, εχει καει το modem μου, (dial up) με το που επεσε ο κεραυνος στη περιοχη.
Επισης ειναι γνωστη η αποψη οτι τα modem, (και προφανως και τα ρουτερ) ειναι εξαιρετικα ευαισθητα στους κεραυνους, και καιγονται με μαγικο τροπο, απλως και μονο αν πεσει κεραυνος κοντα στη περιοχη σου.
Τωρα βεβαια αν τα προβληματα ιnternet που αναφερεις εχουν σχεση με χαλασμενο ρουτερ, αυτο ειναι αλλη ιστορια.

Reaction score
4

Απο την στιγμή που δεν μπορείς να "δεις" τον router άδικα έχασες 50' απο τον χρόνο σου. Πρώτα λύσε αυτό...

Reaction score
1.529

Problem solved (εν μέρει). Με νέα καρτούλα δικτύου (προφανώς την προηγούμενη την ταρακούνησε ο κεραυνός) ειδαμε και τον router. Εκείνο που παραμένει ειναι το δίκτυο. Πάνω στο switch έχω πατσαρισμένα 4 ports για αντίστοιχα πριζάκια μέσα στο σπίτι. Δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να δω κανένα απο αυτά μιας και οποιο και να κουμπώσω στο router τα λαμπάκια παραμένουν σβηστά. Υπάρχει κάποιο utility που μπορείς να κάνεις monitor το δίκτυο μπας και βγάλω άκρη ?

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη

Reaction score
176

Συνδεσες κατι κατ ευθειαν στη καρτα, να δεις αν δουλευει το ιντερνετ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.294
Members
38.294
Νεότερο μέλος
Desmios1924