Πρόβλημα Τοποθέτησης Ηχείων

Reaction score
14
Πρόσφατα μετακόμισα σε καινούριο σπίτι!! Αναγκαστικά στον νέο χώρο πρέπει να βάλω τα ηχεία(tannoy sensys dc2) σε γωνίες με αποτέλεσμα λιγο άκομψο παίξιμο στα χαμηλά!

Μια λύση ειναι να βουλώσω τις τρύπες του bass reflex κάτι που δεν χαροποιει ιδιαιτέρος ούτε εμένα ούτε τον σχεδιαστή του ηχείου :D
Νομίζετε οτι θα βοηθούσε αν έντυνα την γωνία με ηχοαποροφητικό (αυγοθήκη) καλυμένο με ηχόπανο??
Μια σκέψη έκανα...

Reaction score
5
Για δοκιμασε να βαλεις κανενα αφροδες υλικο για αρχη... Ισως αν δεν εχεις, κατι προχειρο ειναι να βαλεις κανενα ...μαξιλαρι για να ακουσεις αν εχει καποια διαφορα.... προς το καλυτερο.

Η αυγοθηκη δε νομιζω να κανει κατι... κατι σε ρικοφον θα χρειαστεις....

Reaction score
14
Μπορώ να έχω μια περιγραφή του υλικού που λες? Μήπως ξέρεις που θα το βρώ στην Θεσσαλονίκη?

Reaction score
383
Dilose ta ixeia sou mikra, kai vale to crossover sta 80-90Hz.Toulaxiston etsi, apo 20-80,90Hz, to provlima metatopizetai sto subwoofer.

Ean de mporeis na kouniseis ta ixeia me tipota, agorase ena EQ.

Oson afora to aporrofitiko uliko, den kaneis tipota. To paxos tou einai polu mikro, se sxesi me to mikos kummatos ton suxnotiton pou prospatheis na diorthoseis.
To uliko tha voithouse se apostasi apo ton toixo, oson afora tis xamiles suxnotites. Xoro omos den exeis.
To mono pou tha katafereis einai na allaxeis to RT60 tou domatiou.

Dimitris

Reaction score
383
Esu exeis provlima me tin topothetisi, oxi me to RT60 tou domatiou.
Esto oti kapoios sou pei pos to domatio sou exei RT60 1 msec. Ti na sou kanei auto?

Reaction score
14
Ερώτηση: Όσο μικρότερο τόσο καλύτερο!??!!
ΔΛΔ αν το ξέρω μπορώ να το κάνω μικρύνω?

Ξέρω μπορεί να είναι χαζές αλλά δεν ξέρω τις σωστές απαντήσεις

Reaction score
383
Στο home cinema θελεις 0,3-0,5 msec.
Δεν πιστευω να αξιζει να χαραμισεις την ενεργεια σου στο θεμα αυτο,οταν εχεις βασικα προβληματα με τα κυρια ηχεια σου.

Reaction score
14
Αυτό που μου είπες για τα ηχεία το σκεύτικα και εγώ αλλά...το sub μου ειναι αρκετά μικρότερο σε ισχύ απο τα υχεία μου και φαντάστικα οτι αν το βαρύνω και με τα μπροστινά (ήδη το κάνω με τα πίσω) θα του πέσει πολύ!!

Πάντως δεν βλέπω καμιά άλλη λύση! Μήπως νομίζεις καλύτερο να βουλώσω τις τρύπες του bass reflex μα τα σφουγγαράκια που έρχονται μαζί με τα ηχεία?

Reaction score
383
Δοκιμασε τα σφουγγαρια, αλλα παντως δεν ειναι η λυση.
Δηλωσε τα "μικρα" και να δεις πως θα καθαρισει ο ηχος.

Για δοκιμη, τραβα τα και 1 μετρο απο τον τοιχο, και πες μας τι ακουσες :) (Παπαδες? :shock:)

Reaction score
14
Τελικά βρήκα τρόπο να ηχεία να βρίσκονται ένα m απο τον τοίχο αν και δεν δίχνει και πολύ όμορφο. Πάντως τώρα το μπουμάρισμα έχει σχεδόν εξαφανιστεί! Ωραία αν και τώρα πρέπει να ξαναρυθμίσω όλο το eq χαλάλι όμως!

Reaction score
14
ώς τώρα δεν χρησιμοποιούσα το audesay στον denon γιατί στο καλιμπράρισμα που έκανε χαμήλωνε εντελώς να μπάσα των ηχείων...μετά την αλλάγη και το auto calibrate σήκωσε κανονικα στα 63 120 και 250 HTz! Πολύ καλό!Τώρα κατάλαβα οτι πραγματικά κάνει δουλειά αυτό το σήστημα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.484
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134