Πρόβλημα εγγραφής Dvd

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
343
Μήπως μπορεί κανείς να με βοηθήσει; Την πάτησα :cry: :cry:

Χτες έγραψα τη συναυλία των Scorpions σε DVD+R 4.7, αλλά μετά το τέλος της εγγραφής η συσκευή αρνήθηκε να κάνει finalize. Πιθανολογώ ότι αυτό οφείλεται στη μεγάλη διάρκεια της εγγραφής (1.56) που ίσως δεν άφησε χώρο για τις απαραίτητες πληροφορίες ολοκλήρωσης, γιατί άλλη φορά δεν μου έχει ξανασυμβεί. Το αποτέλεσμα είναι ότι το δισκάκι δεν παίζει σε κανένα player εκτός από αυτό στο οποίο γράφτηκε, ούτε βέβαια και στον υπολογιστή.
Επειδή δεν έχω άλλο recorder για να κάνω αντιγραφή, υπάρχει καμιά λύση; Σκέφτηκα α) να περάσω το DVD σε βιντεοκασέτα και μετά πάλι πίσω σε DVD (στην ίδια συσκευή, το LG RC69227 είναι DVD recorder/VCR) αλλά η ποιότητα φαντάζομαι ότι θα χειροτερέψει πολύ, ή β) να συνδέσω τη βιντεοκάμερα και να το γράψω σε DV και μετά, όπως και παραπάνω, πάλι πίσω. Εκτός αν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος που δεν τον ξέρω.. Any help appreciated.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Ή λύση του dv είναι η καλύτερη, αλλά πριν κάνεις τίποτα δες αν μπορεί το δισκάκι να διαβαστεί από υπολογιστή. Ένα πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων (π.χ. Easy recovery pro ή bad copy pro) θα βοηθούσε την όλη προσπάθεια.

V

VIDEOMIX

Guest
Επειδή έχω πολλά χρόνια dvdr, ξέρω πως χωρίς final..... το δισκάκι δεν διαβάζετε ούτε απο pc ούτε απο κάτι άλλο. Μου έχει τύχει και εμένα κάτι τέτοιο συνήθως με ανώνυμα δισκάκια. Η λύση του dv ειναι η καλύτερη δυνατή, όμως μικρή απώλεια ακόμη και εκεί, θα έχεις.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
343
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Μάλλον στο DV θα καταφύγω, γιατί ο υπολογιστής δεν διαβάζει τίποτα. DVD+R χρησιμοποιώ πάντα Sony και δεν ξαναείχα ποτέ πρόβλημα, οπότε βασίστηκα στο όνομά τους (η συγκεκριμένη παρτίδα είναι MCC-003-00). Φαίνεται ότι η NET και το δισκάκι συνωμότησαν εναντίον μου..

Reaction score
5
Μαρία,

αν το δισκάκι διαβάζεται από το recorder, γιατί δεν δοκιμάζεις να φτιάξεις ένα Image του δίσκου με ένα πρόγραμμα όπως το alcohol ή το dvddecrpyter και μετά να γράψεις πάλι το Image?

Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις με το dvddecrpyter ή imageburn να κάνεις force finalise ξανά τον δίσκο.

V

VIDEOMIX

Guest
Μαρία,

αν το δισκάκι διαβάζεται από το recorder, γιατί δεν δοκιμάζεις να φτιάξεις ένα Image του δίσκου με ένα πρόγραμμα όπως το alcohol ή το dvddecrpyter και μετά να γράψεις πάλι το Image?

Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις με το dvddecrpyter ή imageburn να κάνεις force finalise ξανά τον δίσκο.
Στέλιο, μιλάει για ατυτόνομη συσκευή εγγραφής, επιτραπέζιο DVDR και οχι για recorder σε υπολογιστή.

Reaction score
5
:oops: sorry ξαναδιαβάζοντας το μήνυμα το κατάλαβα.....

Πάντως, ίσως κάποια συσκευή recorder σε pc να το διαβάζει...... αν δεν το έχεις δοκιμάσει ήδη

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Μήπως μπορεί κανείς να με βοηθήσει; Την πάτησα :cry: :cry:

Χτες έγραψα τη συναυλία των Scorpions σε DVD+R 4.7, αλλά μετά το τέλος της εγγραφής η συσκευή αρνήθηκε να κάνει finalize. Πιθανολογώ ότι αυτό οφείλεται στη μεγάλη διάρκεια της εγγραφής (1.56) που ίσως δεν άφησε χώρο για τις απαραίτητες πληροφορίες ολοκλήρωσης, γιατί άλλη φορά δεν μου έχει ξανασυμβεί. Το αποτέλεσμα είναι ότι το δισκάκι δεν παίζει σε κανένα player εκτός από αυτό στο οποίο γράφτηκε, ούτε βέβαια και στον υπολογιστή.
Επειδή δεν έχω άλλο recorder για να κάνω αντιγραφή, υπάρχει καμιά λύση; Σκέφτηκα α) να περάσω το DVD σε βιντεοκασέτα και μετά πάλι πίσω σε DVD (στην ίδια συσκευή, το LG RC69227 είναι DVD recorder/VCR) αλλά η ποιότητα φαντάζομαι ότι θα χειροτερέψει πολύ, ή β) να συνδέσω τη βιντεοκάμερα και να το γράψω σε DV και μετά, όπως και παραπάνω, πάλι πίσω. Εκτός αν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος που δεν τον ξέρω.. Any help appreciated.
Μια υποψήφια λύση είναι η εξής:

Βάλε το δισκάκι στο pc... Άνοιξέ το ώστε να δεις όλα τα αρχεία του... μετά πέρασε στον σκληρό σου δίσκο όλα τα αρχεία που έχουν κατάληξη .vob είναι στην σειρά με το πρώτο (VTS....01.VOB) να είναι 1 GB. Λογικά πρέπει να είναι 5 αυτά τα αρχεία.

Μετά βάλτα όλα στον ίδιο φάκελο με το dvd rebuild δημιούργησε νέο dvd. Το καινούργιο θα το διαβάζουν όλα τα player...

V

VIDEOMIX

Guest
Παιδιά, απ'ότι θυμάμαι, τα δισκάκια που δεν ειναι ολοκληρωμένα στο επιτραπέζιο dvd, το pc τα βλέπει ως άδεια η κατεστραμένα.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
οχι πάντα...

αλλά ακόμη και αν τα βλέπει ως κατεστραμμένα μπορεί με κάποιο πρόγραμμα να τα διαβάσει (είχα γράψει 2 προηγουμένως)

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
343
Σας ευχαριστώ όλους! Το δισκάκι περιφερόταν όλη μέρα σε διάφορους υπολογιστές, αλλά δεν μπόρεσε να το δεί ούτε καν ο explorer για να φανούν τα αρχεία. Θα καταφύγω στο DV.
Πάντως αυτό που με πειράζει πιο πολύ είναι ότι είχα πει μήπως εξυπηρετήσω κι άλλους..

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.095