Πρόβλημα με ένταση ήχου από Denon 3805.

Reaction score
0
Χθες το βράδυ πήγα να βοηθήσω ένα φίλο που άντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με το σύστημα του. Έχει στημένο ένα σύστημα με ενισχυτή τον Denon 3805 και DVD player το Pioneer 868. Δυστυχώς δεν τα κατάφερα και χρειάζομαι τη βοήθεια σας και τις ιδέες σας.

Το πρόβλημα είναι ότι όταν βλέπει ταινίες η ένταση από τα ηχεία δεν είναι ικανοποιητική σε σχέση με την ένταση που δίνει ο ενισχυτής σε στερεοφωνική ακρόαση. Τι έννοώ: Παίζουμε το dvd και έχουμε τον ενισχυτή ρυθμισμένο είτε σε standart surround mode είτε σε DSP surround mode. Έχουμε τον ενισχυτή στο -5. H ένταση που ακούγεται από τον ενισχυτή δεν είναι δυνατή. Έαν αλλάξουμε το surround mode σε 5ch/7ch stereo τότε η ένταση αυτόματα δυναμώνει σημαντικά χωρίς να πειράξουμε το ποτενσιομετρο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σύστημα: Ηχεία L-R: TDL electronics (Studio 3) by the way τα ξέρει κανείς; Center: Audio Spectrum Estia, SW: BW σειρά 6, Surround ηχεία τα KEF Reference 104/2. To dvd player είναι συνδεδεμένο με coaxial καλώδιο (ψηφιακή σύνδεση) με τον ενισχυτή για τον ήχο. Ο χώρος είναι περίπου 60 τετραγωνικά.

Προσοχή ο φίλος δεν ακούει σε υπερβολικές εντάσεις, άκουσα και εγώ και φαίνεται κάτι να μην πηγαίνει καλά. Όταν εγώ στο δικό μου σύστημα έχω τον ενισχυτή στο -5 σείεται το δωμάτιο (yamaha 1600, 40 τετραγωνικά).

spylab

Shalom
Moderator
Reaction score
34.548
Εχει κανει auto calibration με το μικροφωνο?

παντως εγω εργα βλεπω με -10 -15 και σπανια για λιγο -5 γιατι ειναι πολυ δυνατα.....

Ας ξανακανει calibration με τον θορυβο απο τον ενισχυτη σε χαμηλοτερη ενταση

Reaction score
1
Αυτό συμβαίνει σε όλα τα συστήματα. Το soundtrack των ταινιών γράφεται σε -10db ώστε το διαθέσιμο bandwidth να χωρέσει τις εντάσεις που απαιτούν τα εφφέ (πυροβολισμοί, εκρήξεις, κλπ). Κάτι παρόμοιο με το LFE.

Αυτό λειτουργεί και ανάποδα. Αν ο AV και τα ηχεία είναι ήδη κορεσμένα από τους διαλόγους και το soundtrack, τότε όταν έρθει η στιγμή των εφφέ δεν θα υπάρχει η απαιτούμενη δυναμική απόκριση.

Στο 5/7ch stereo, τα surround παίζουν στην ίδια περίπου ένταση με τα μπροστινά γι αυτό και ο χώρος γεμίζει. Στις ταινίες, αυτό δεν συμβαίνει γιατί ο ρόλος των surround είναι να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση του περιβάλλοντος χώρου και όχι να κάνουν αισθητή την παρουσία τους (αποσπώντας την προσοχή του θεατή).

Τέλος, είναι απαραίτητη η διαδικασία του equalization τουλάχιστον μια φορά, γιατί είναι ο μόνος τρόπος ώστε ο ενισχυτής να γνωρίσει το χώρο και τα ηχεία σου.

Reaction score
0
To auto calibration το δοκίμασα μία φορά και έβγαζε πρόβλημα φάσης στα surround ηχεία. Έτσι δεν μπόρεσα να φτάσω ως το τέλος και να αποθηκεύσω το αποτέλεσμα του calibration. Με μιά ματιά που έριξα στα καλώδια όμως δεν διαπίστωσα λάθος. Τέλος πάντων θα το ξανακοιτάξω και θα σας πώ.

Reaction score
0
Τον 3805 τον έχω και εγώ και όντως συμβαίνει αυτό.

Θέλω όμως να σας πω κάτι πολύ σημαντικό που ίσως να μην έχετε προσέξει:
Έχοντας τον ενισχυτή να παίζει, και χωρίς να μπούμε σε ρυθμίσεις, πατάμε στο Remote: AMP για να χρησιμοποιηθεί ως remote του ενισχυτή και μετά το πλήκτρο "CH SEL ENTER", οπότε για λίγο διάστημα στην οθόνη του ενισχυτή εμφανίζεται η ένταση του κάθε καναλιού.
Κάθε φορά που το πατάμε αλλάζει κανάλι και γενικά κρατάει για λίγο μόνο.
Τη στιγμή που εμφανίζεται η ένταση του συγκεκριμένου καναλιού, με το < , >, την μεταβάλουμε.
Οι ρυθμίσεις αυτές αποθηκεύονται χωριστά για το κάθε είδος του ήχου (Dolby, Stereo, DTS, κτλ).
Εμένα είναι στο +12db

Ελπίζω να βοήθησα.

Reaction score
5
iannos said:
To auto calibration το δοκίμασα μία φορά και έβγαζε πρόβλημα φάσης στα surround ηχεία.
Το λαθος φασης ειναι απο τα πιο συχνα προβληματα του auto calibration.
Δοκιμασε να αλλαξεις λιγο τη θεση ή το που κοιτανε τα ηχεια και ξαναδοκιμασε.
Αν ο χωρος δεν ειναι "καταλληλος" ή τα ηχει απολυ κοντα στη θεση ακροασης (και του μικροφωνου) το αυτοματο μπορει να μη γινει σωστα.

Επισης ελεγξε χειροκινητα αν ειναι δηλωμενες σωστα οι αποστασεις των ηχειων.
Σε ενα δωματιο με ιδια ηχεια ή με παρομοια χαρακτηριστικα αν η ρυθμιση του καθε ηχειου ειναι στο +12 ή εχει διαφορα +-12 (παραδειγμα αριθμου) τοτε το πιο πιθανο ειναι οτι κατι δεν εχει γινει καλα.

Δες και   http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=10610.0   για κατι παρομοιο.... ή ιδιο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.963
Members
38.270
Νεότερο μέλος
Nice_kid