Πρόβλημα με λάθος χρεώσεις σταθερής

minas

Πισιά
Reaction score
4.004
Ένας φίλος μου ταλαιπωρείται μερικούς μήνες με λάθος χρεώσεις από πάροχο σταθερής τηλεφωνίας, και είπα να ρωτήσω μήπως έχετε καμιά καλή ιδέα...
Η ιστορία είναι ως εξής:
1. Η εταιρεία κάποια στιγμή πρόσθεσε στο λογαριασμό ένα προαιρετικό πρόγραμμα με χρέωση (χωρίς να προηγηθεί αίτημα του συνδρομητή).
2. Ήδη από τον πρώτο λογαριασμό, ο συνδρομητής έστειλε γραπτή ένσταση στην εταιρεία και ζήτησε να αφαιρεθεί η λάθος χρέωση.
3. Όταν για περισσότερο από 1 μήνα δεν έλαβε απάντηση, απευθύνθηκε στο συνήγορο του καταναλωτή και στην ΕΕΤΤ.
4. Στο μεταξύ έχει επικοινωνήσει επανειλημμένα προφορικά με διάφορους εκπροσώπους της εταιρείας, που όλοι "καταλαβαίνουν" το πρόβλημα, αλλά κανείς δεν είναι εξουσιοδοτημένος να αφαιρέσει τις λάθς χρεώσεις, ούτε να τον φέρει σε επαφή με κάποιον προϊστάμενο.

Χωρίς πολλές λεπτομέρειες, η κατάληξη είναι ότι έχει στείλει αλλεπάλληλες επιστολές στην εταιρεία, και κάποια στιγμή του χάρισαν το κόστος 3 παγίων, αλλά χωρίς να αφαιρέσουν το προαιρετικό πρόγραμμα ή τις χρεώσεις που του αντιστοιχούν -που είναι περισσότερες. Επιπλέον, έχουν βάλει και εισπρακτική εταιρεία να ζητάει την αμφισβητούμενη διαφορά.
Οι δικηγόροι με τους οποίους μίλησε τον διαβεβαιώνουν ότι με τα έγγραφα που έχει θα δικαιωθεί σε οποιοδήποτε δικαστήριο, αλλά το ζήτημα είναι ότι η υπόθεση μπορεί να πάρει μέχρι και 3 χρόνια, και η εταιρεία προφανώς δεν αποδεσμεύει τη γραμμή - επιπλέον, το ποσό για το οποίο συζητάμε είναι της τάξης των 100€, αλλά δεν θέλει να το πληρώσει για λόγους αρχής...

Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη.

minas

Πισιά
Reaction score
4.004
Απάντηση: Πρόβλημα με λάθος χρεώσεις σταθερής

Όχι, εγώ έχω hol και είμαι αρκετά ευχαριστημένος... Επιστρέφοντας στο θέμα όμως, πλέον ο φίλος προσανατολίζεται στο να κάνει αγωγή και να περιμένει.
Είναι πολύ απογοητευτικό να έχεις δίκιο και να χρειάζεται να τρέχεις στα δικαστήρια επειδή κουτουλάς τοίχο στην επικοινωνία με την εταιρεία που τόσο καιρό δίνεις τα λεφτά σου...

Reaction score
4

Kαλά πήγε σε δικηγόρο και δεν του πρότειναν ούτε ενα εξώδικο να στείλει?
Πριν τις αγωγές ας στείλει ένα...

minas

Πισιά
Reaction score
4.004

Το κόστος του εξώδικου είναι συγκρίσιμο με τα κερατιάτικα που ζητάει ο πάροχος και επιπλέον δεν το παίρνεις ποτέ πίσω, ακόμη κι αν πάρουν πίσω τις λάθος χρεώσεις... Είναι lose-lose οι επιλογές...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.303
Members
38.295
Νεότερο μέλος
Desmios1924