Πρόβλημα με περίεργο ήχο..

Reaction score
2
Καλησπέρα..

αντιμετωπίζω ένα περίεργο πρόβλημα το οποίο κάνει την εμφάνισή του ανά ακανόνιστα διαστήματα..
παρατήρησα λοιπόν, κάποια στιγμή που άκουγα μουσική και χαμήλωσα την ένταση, ότι από το δεξί ηχείο (mid - helix) άκουγα ένα μπάσο ήχο, με αρκετά γρήγορη συχνότητα που προκαλούσε συντονισμό σε όλη την πόρτα..και μετά από κάποια ώρα σταματούσε..
για να προσπαθήσω να τον περιγράψω, θα τον παρομοίαζα, είτε με τον ήχο που άκουγε κάποιος στο σεισμό της Αθήνας το 99 ή..χμ..με ήχο που κάνει ένα sub με bass tester, όταν παίζει κάποια χαμηλή συχνότητα με πολύ γρήγορο ρυθμό.. (αν μπορώ να γίνω κατανοητός..)
ξήλωσα πόρτα να δω αν ακουμπάει το ηχείο πουθενά..τίποτα..

οπότε σκέφτηκα να κάνω τράμπα τα καλώδια, ώστε να δω, αν θα το άκουγα πλέον από το αριστερό ηχείο..
δυο μέρες δεν έδειξε κάποιο σημάδι, και σήμερα έκανε πάλι την εμφάνισή του από το αριστερό ηχείο όντως..
αυτό με κάνει να αποκλείσω την περίπτωση του ηχείου..

ωστόσο μου ανοίγει τα εξής θέματα..

rca?? που κουνιέται και μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα..? (τα rca είναι audison)
πηγή? brain unit? (alpine d310)
ενισχυτής?? helix κάτι..δεν θυμάμαι.. :)
καλώδια??

κάτι άλλο..??

έχω ξενερώσει γιατί μου φαίνεται και πολύ δύσκολο το να το εντοπίσω..καθώς δεν μπορώ να το αναπαράγω όποτε θέλω..αλλά περιμένω πότε θα "εμφανιστεί"

Reaction score
41
Απάντηση: Πρόβλημα με περίεργο ήχο..

Νικόλα καλημέρα.
Την τράμπα που την έκανες?
Στις rear εξόδους του ενισχυτή?
Δηλαδή ξεβίδωσες τα καλώδια των ηχείων και έβαλες το πίσω αριστερό στην δεξιά έξοδο του ενισχυτή και το πίσω δεξί ηχείο στην πίσω αριστερή έξοδο του ενισχυτή?

Κάνε άλλη μια δοκιμή.
Βάλε τα ηχεία στη θέση τους και άλλαξε τα rca που φτάνουν από την πηγή στον ενισχυτή.
Βάλε το rca της πίσω αριστερής θέσης, δεξιά και το rca της πίσω δεξιά θέσης, αριστερά (φαντάζομαι πως η πηγή σου έχει 2ζεύγη-τουλάχιστον-εξόδων προενίσχυσης)

Δώσε μας μια απλή περιγραφή του συστήματος (πηγή, πόσες εξόδους προενίσχυσης έχει, ο ενισχυτής 4κάναλος?, έχεις και sub, πως τα έχεις συνδέσει όλα αυτά?)

Reaction score
2

Καλημέρα..

σε ευχαριστώ για την απάντησή σου..

σχετικά με την τράμπα..δεν την έκανα στον ενισχυτή, αλλά ακριβώς στο σημείο που έρχονται τα καλώδια από τον ενισχυτή μπροστά για να συναντήσουν την "μαμά" πλεξούδα του αυτοκινήτου..
οπότε με αυτή την περίπτωση αποκλείω μόνο το ενδεχόμενο των ηχείων, και της "μαμά" πλεξούδας..

θα κάνω και τα rca μια τράμπα να δω αν θα μετατοπιστεί πάλι ο θόρυβος, οπότε να τα αποκλείσω ή όχι, και μία τράμπα τα καλώδια από τον ενισχυτή για να δω και πάλι αν θα μετατοπιστεί ο ήχος/πρόβλημα..
αν μετατοπιστεί, τότε υποθέτω μένει φταίχτης ο ενισχυτής ή "brain unit/media station" όπως λέγεται τέλος πάντων της D310..

σχετικά με τη συνδεσμολογία μου..
έχω την πηγή όπως είπα D310R και δύο ενισχυτές..
έναν 2κάναλο Helix ο οποίος παίζει τα μπροστά διαιρούμενα στο ένα εκ των οποίων εμφανίζεται το πρόβλημα..και έχω και έναν τετρακάναλο Phase RS4 γεφυρωμένο ο οποίος παίζει μόνο το sub..
Σήμα παίρνουν από rca (audison)

η πηγή βγάζει 4 εξόδους προενίσχυσης front left/right rear left/right και sub τα rear left/right δεν χρησιμοποιούνται προφανώς..

Reaction score
2

όταν γύρισα όχι, σήμερα δεν πήρα το αυτοκίνητο, αλλά πήρα δύο ανταπτοράκια θηλυκά rca to rca και θα βάλω το άλλο το καλώδιο που λέγαμε, για να χρησιμοποιώ και το ύποπτο rca ώστε να δούμε τι παίζει..

Reaction score
2

τελικά όντως είναι του ενισχυτή το "πρόβλημα", ο Νίκος (Car_Audio_Test) αποδείχθηκε σωστός στη διάγνωση :)
happy face για την διάγνωση :)
sad face για το πρόβλημα.. :(

fingers crossed αυτή τη φορά, ώστε να βρεθεί ο ένοχος εντός του ενισχυτή..

Reaction score
245
Re: Απάντηση: Πρόβλημα με περίεργο ήχο..

τελικά όντως είναι του ενισχυτή το "πρόβλημα", ο Νίκος (Car_Audio_Test) αποδείχθηκε σωστός στη διάγνωση :)
happy face για την διάγνωση :)
sad face για το πρόβλημα.. :(

fingers crossed αυτή τη φορά, ώστε να βρεθεί ο ένοχος εντός του ενισχυτή..
Τι επαθε ο ενισχυτης??

Reaction score
245
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα με περίεργο ήχο..

Και έντονο βήχα.. :) αν λάβουμε υπόψιν και το σύμπτωμά του.. :)
Αφου δεν αρπαξε και καμια δυνατη πνευμονια,παλι καλα να λεμε ε????????
Αντε περαστικα του και το βραδι,βαζε τον διπλα στο τζακι.:105:

Reaction score
24.765

αυτοι δεν εχουν εγγυηση εφ ορου ζωης?
η μονο για τους brax ισχυει?

Reaction score
1

Μόνο για BRAX το lebenslang, τα μικρά αν σου πάθουν τα "πλερώνεις"...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.089
Members
38.409
Νεότερο μέλος
Lp's21