Πρόβλημα με Denon AVR-4308

Reaction score
11
Εδω και κανένα τρίμηνο δεν είχα χρησιμοποιήσει το homecinema και σήμερα όταν το άνοιξα διαπίστωσα οτι δεν έχω ούτε ήχο ούτε εικόνα.Μετά από κάποιο έλεγχο φαίνεται οτι το πρόβλημα είναι στον ενισχυτή.Δεν στέλνει στην τηλεόραση αλλά ούτε στον προβολέα καθόλου σήμα εικόνας ούτε ήχου. Ούτε καν για να δω το μενού του.Προσπάθησα να βάλω ραδιόφωνο μήπως παίξει τίποτα αλλά άκρα του τάφου σιωπή.
Εκ πρώτης όψεως μάλλον είναι για σερβις αλλά επειδή πάτησα ότι κουμπί βρήκα μήπως φταίει κάποια ρύθμιση γιατί τα έκανα όλα ανω κάτω στο μενού.Έχετε κάποια ιδέα να κοιτάξω κάτι πριν το στείλω για σερβις;
Οι ενδείξεις πάνω στην οθόνη του ενισχυτή λειτουργούν κανονικά

Reaction score
30.045
Απάντηση: Πρόβλημα με Denon AVR-4308

Δεν έχει jog dial o 4308, ιδίως στο πίσω μέρος.Τα έχει πίσω απο το πορτάκι στην πρόσοψη.

Reaction score
11

Βρήκα τον τρόπο και έκανα reset.
O ενισχυτής πήγε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.
Αυτό που κατάφερα να βρω είναι να έχω ήχο από το ραδιόφωνο.
Τίποτα άλλο.
Δεν θα έπρεπε κανονικά να έχω στην τηλεόραση έστω το σήμα του denon;
Έχω τσεκάρει στην είσοδο hdmi της tv δίνοντας απευθείας σήμα από την πηγή και παίζει κανονικά.
Έχω ρυθμίσει την έξοδο hdmi του ενισχυτή για να στέλνει στην τηλεόραση αλλά τίποτα.
Ποιά άλλη ρύθμιση μπορεί να φταίει και δεν δινει σήμα από την HDMI έξοδο;

Reaction score
30.045

Πολλές , αυτά τα μηχανάκια , έχουν αρκετά πολύπλοκα μενου, και ως εκ τούτου θέλουν και πολλές ρυθμίσεις.
Το κυριώτερο είναι οτι αυτός που ρυθμίζει και πειράζει κάτι πρέπει να ξέρει τι κάνει.
Πολύτιμος βοηθός φυσικά είναι το owners manual. Αρα θέλει και διάβασμα. Πάντως ετσι ξαφνικά να χάλασε μετά απο απραγία 3 μηνών είναι λίγο δύσκολο. Για πιάσε τα ολα ενα προς ενα απο την αρχή μαζί με το μανιουάλι.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.214
Factory Reset σημαίνει πολύ απλά ότι θα έπρεπε να λειτουργεί τώρα.
Αν το ίδιο το καλώδιο ή τα βύσματα εξόδου HDMI στον ενισχυτή είναι εντάξει (υποθέτω ότι δοκιμάσατε άλλη είσοδο και έξοδο HDMI), υπάρχει βλάβη.

Reaction score
30.045

Ναι καλά ..
Αν έχει αλλάξει ρυθμίσεις η tv, σιγά μην δει σήμα.

Reaction score
171

Βρήκα τον τρόπο και έκανα reset.
O ενισχυτής πήγε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.
Αυτό που κατάφερα να βρω είναι να έχω ήχο από το ραδιόφωνο.
Τίποτα άλλο.
Δεν θα έπρεπε κανονικά να έχω στην τηλεόραση έστω το σήμα του denon;
Έχω τσεκάρει στην είσοδο hdmi της tv δίνοντας απευθείας σήμα από την πηγή και παίζει κανονικά.
Έχω ρυθμίσει την έξοδο hdmi του ενισχυτή για να στέλνει στην τηλεόραση αλλά τίποτα.
Ποιά άλλη ρύθμιση μπορεί να φταίει και δεν δινει σήμα από την HDMI έξοδο;
Απο το βασικό μενου ρυθμίσεων του ενισχυτή επιλέγεις source select. Βρίσκεις την πηγή που σε ενδιαφέρει και από το επιλογή video ενεργοποιείς το video convert. Λογικά θα πρέπει να είσαι ο.κ. τώρα. Μετά την επιλογή του video convert σε on θα εμφανιστούν και άλλα υπομενου. Επέλεξε ανάλυση εξόδου στα 1080p εφόσον την υποστηρίζουν TV & projector.

Δοκίμασε τα παραπάνω και πες μας το αποτέλεσμα..

Reaction score
171

Πολλές , αυτά τα μηχανάκια , έχουν αρκετά πολύπλοκα μενου, και ως εκ τούτου θέλουν και πολλές ρυθμίσεις.
Το κυριότερο είναι οτι αυτός που ρυθμίζει και πειράζει κάτι πρέπει να ξέρει τι κάνει.
+1
Τα περισσότερα προβλήματα πηγάζουν από την απειρία των χρηστών.

Reaction score
11

Ξήλωσα όλες τις συνδέσεις και ξεκινάω από την αρχή με τα απολύτως απαραίτητα πηγή (dune) και tv samsung 6530.
Αν βάλω μόνο τον ενισχυτή πάνω στην tv χωρίς πηγή με hdmi δεν θα έπρεπε να έχω στην tv το μενού του ενισχυτή (GUI);

Reaction score
11

Τίποτα. Απογοητεύτηκα!
Σύνδεσα το dune δοκιμάζοντας σε 2-3 εισόδους hdmi του ενισχυτή αντίστοιχα έκανα δοκιμές και με τις 2 εξόδους του.
Μπήκα στο μενου από το τηλ εκει βρήκα την επιλογή sourse select και επέλεξα την αντίστοιχη εισοδο πανω στην οποία έβαλα το dune προχωρώντας στο μενου έχει τις επιλογές assign-input mode- rename-other. Επιλέγοντας το other έχει την επιλογή video convert και το βάζω στο on.
Δοκιμές έκανα και με τις 2 εξόδους του ενισχυτή βάζοντας monitor 1-monitor 2 kai auto αλλά τίποτα.
Το απόγευμα θα δοκιμάσω και ενα dvd με σύνδεση component.

Λέτε να παίζει κάτι με το assign ή με το input mode;

Reaction score
30.045

Πολλά μπορεί να παίζουν , δοκίμασε να επιλέξεις 1 μόνιτορ , οχι και τα δυο , η auto, και βγάλε το video conversion.Επίσης σιγουρέψου οτι απο λάθος δεν έχεις επιλέξει pure direct η κάτι τέτοιο.
Αυτό απο μόνο του απομονώνει το video ΄σημα.

Reaction score
171

Πολλά μπορεί να παίζουν , δοκίμασε να επιλέξεις 1 μόνιτορ , οχι και τα δυο , η auto, και βγάλε το video conversion.Επίσης σιγουρέψου οτι απο λάθος δεν έχεις επιλέξει pure direct η κάτι τέτοιο.
Αυτό απο μόνο του απομονώνει το video ΄σημα.
Σαν κάτοχος του AVR-4310 είμαι σε θέση να σου πω ότι μπορείς άνετα και χωρίς προβλήματα να επιλέξεις ταυτόχρονη έξοδο σήματος και από τις δύο HDMI και ότι χωρίς την επιλογή video convert δεν έχει OSD από την HDMI. Σε αυτή την περίπτωση αρκεί η ενεργοποίηση Analogue Video to HDMI Up conversion.

Reaction score
11

Σε οτι αφορα την έξοδο νομιζω οτι είναι απλή η διαδικασία.
Επιλέγεις ειτε monitor 1 ή monitor 2 ή auto και στέλνει ταυτόχρονα σήμα και στις 2 εξόδους.
Για το OSD αντε πες οτι κάτι κάνω λάθος και δεν το εμφανίζει στην τηλεόραση (θα τα κοιτάξω αυτά που μου λες) αλλά εδώ μιλάμε οτι και οι δυο έξοδοι του ενισχυτή δεν βγάζουν καθόλου σήμα.
Η τηλεόραση δε βλέπει καμία συσκευή.

πήρα τηλ. στην κινοτεχνική και μου είπαν οτι μόνο εκεί υπάρχει εξουσιοδοτημένο σερβις και να τους τον στείλω.
Τον Αύγουστο όμως είναι σε διακοπές.
Πάντως επειδή ο ενισχυτής έπαιζε μόνο με το home cinema μπορώ να πω μετα βεβαιότητας οτι έχει παίξει μόνο 200 ώρες μετρημένες από τη λάμπα του προβολέα.

Reaction score
171

Αγαπητέ, από τη στιγμή που και μετά το reset ο ενισχυτής δεν εξάγει σήμα από τις HDMI είσαι για το service.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.662
Members
38.587
Νεότερο μέλος
stratos.april