Πρόβλημα με Klipsch RB-51

Reaction score
2
Καλησπέρα,

χρειάζομαι τα φώτα σας. Έχω έναν ενισχυτή pioneer VSX 520 και 2 ηχεία Klipsch RB-51.
Όλα πήγαιναν μια χαρά. Τα ηχεία τα δούλευα μόνο με έναν laptop HP συνδεδεμένο με HDMI στον ενισχυτή. Έκανα γύρω στο 6μηνο να τα λειτουργήσω και όταν προσπάθησα να τα χρησιμοποιήσω με ενα macbook pro τα ηχεία ακούγονταν άθλια σαν μπουκωμένα. Μόλις ανέβαζα την ένταση ακουγόταν μόνο θόρυβος.

Στη περίπτωση του mac προσπάθησα να χαμηλώσω την ένταση από το laptop μήπως φταίει αυτό (γνωρίζω ότι το HDMI είναι ψηφιακό σήμα και δε θα έπρεπε να υπάρχει διαβάθμιση στην ένταση) και προφανώς δεν άλλαηε τίποτα. Στη περίπτωση του HP μπορούσα να αλλάξω την ένταση γι'αυτό το αναφέρω.

Επίσης τα ηχεία τα είχα κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο για αρκετό καιρό. Υπάρχει περίπτωση να επηρεάστηκαν;

Πείτε τη γνώμη σας γιατί έχω αγχωθεί !

P.S. Το HP δε το έχω πλέον και κανένα μη apple laptop για να δοκιμάσω. Το ξέρω ότι είναι λίγο δύσκολο να παίζει ρόλο αυτό αλλά είπα να το αναφέρω.

Ευχαριστώ πολύ !

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.693
Απάντηση: Πρόβλημα με Klipsch RB-51

Δεν έχεις κανένα φίλο ή γνωστό για να τα δοκιμάσεις στον ενισχυτή ή το laptop του?

Reaction score
1.187

Άλλη πηγή να συνδέσεις στον ενισχυτή σου να παίξει για να βεβαιωθείς αν είναι το πρόβλημα στο laptop ή όχι δεν έχεις;

Τα ηχεία δεν επηρεάζονται αν είναι το ένα δίπλα στο άλλο, αλλά δεν είναι και καλύτερη τοποθέτηση για να ακούς. :142:

Reaction score
2

Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις !
Δεν είχα στη διαθεση μου κάποια άλλη πηγή και τώρα δυστυχώς δε βρίσκομαι Ελλάδα.
Πιστεύετε δηλαδή ότι δε γίνεται να είναι θέμα ηχείων; Και εγώ λιγο δύσκολο το βρίσκω να πάθουν καποια ζημιά λόγω τοποθέτησης (μαγνητισμού) ή λόγω αχρηστίας.

Η τοποθέτηση είχε γίνει έτσι για όσο καιρό δε θα ήταν σε χρήση :) προφανώς δε θα το συνιστούσα....xaxaxa

Reaction score
1.187

Μα ο pioneer VSX 520 είναι ραδιοενισχυτής, άρα είχες άλλη πηγή: Το ραδιόφωνό του για να τσεκάρεις αν παίζουν σωστά τα ηχεία ή αν φταίει το laptop για τον ήχο.

Reaction score
2

Έχεις δίκιο απλά δεν είχα καν μπει ποτέ στο κόπονα βάλω τη κεραία γιατί δεν είχα σκοπό να το χρησιμοποιήσω και όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε τέτοιες περιπτώσεις η κεραία χάθηκε.....

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.082

... Μόλις ανέβαζα την ένταση ακουγόταν μόνο θόρυβος.

...
... ο οποίος είναι βόμβος, προφανώς, προερχόμενος από βρόχο γείωσης. Αν συνδέσεις προσωρινά με ένα καλώδιο το σώμα του Mac με κάποια γυμνή μεταλλική επιφάνεια του ενισχυτή, πιθανότατα ο βόμβος θα εξαλειφθεί, αλλά βεβαίως αυτό δεν είναι λύση. Εκτός αυτού, εφ' όσον πρόκειται για laptop, κάποια στιγμή θα χρειασθεί να αποσυνδέσεις το καλώδιο εν θερμώ, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και μόνιμη βλάβη στο αναλογικό στάδιο εξόδου του Mac.

Η καλύτερη λύση είναι να συνδέσεις τον Mac με τον ενισχυτή (στην είσοδο CD-R/tape) μέσω οπτικής ίνας, σαν αυτή της εικόνας, της οποίας το ένα άκρο υλοποιείται με οπτική υποδοχή σήματος μικρού καρφιού 1/8 της ίντσας (mini TRS), και προορίζεται ακριβώς για τέτοια εφαρμογή.

Reaction score
2

Κώστα ευχαριστώ για την απάντηση. Λίγο δύσκολο μου φαίνεται ο θόρυβος να οφείλεται σε γειώση γιατί δεν ακουγόταν συνέχεια. Ακουγόταν σαν κακής ποιότητας ηχεία τα οποία όταν ψηλώσεις την ένταση δε μπροούσαν να το διαχειριστούν και μπούκωναν.
Θα προσπαθήσω ασφαλώς τη λύση που πρότεινες αλλά μου φαίνεται λίγο δύσκολο να φταίει αυτό.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.303
Members
38.297
Νεότερο μέλος
Monarchix