Πρόβλημα με tweeter

Reaction score
92
Σε dali zensor διαπίστωσα ότι το twitter του ενός ηχείου δεν ακούγεται. Το συγκεκριμένο ζευγάρι ηχείων χρησιμοποιείτε ως surround και παρόλο ότι η χρήση του είναι σε χαμηλές εντάσεις και με λίγη χρήση, παρόλο αυτά το twitter δεν δουλεύει.
Το έβγαλα μήπως και έχει ξεπιαστεί κάποιο καλώδιο αλλά όλα είναι οκ. Υπάρχει τρόπος να το δοκιμάσω να δω αν δουλεύει ????
Παίζει να οφείλεται κάπου αλλού πχ στην πλακέτα ?????? μην προβώ σε παραγγελία άσκοπα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια βοήθεια.............

Reaction score
5.624
Βρες ενα πολυμετρο και μετρησε την αντισταση του,και γραψε τι σου δειχνει,μπορει επανω του να γραφει κατι που τελειωνει σε Ω πρεπει να βρεις μια παρομοια τιμη.

Reaction score
92
Ο τίτλος Πρόβλημα με twitter προκαλεί σύγχυση. Εννοείς tweeter.
Το Twitter είναι εντελώς άλλο πράγμα.
Εχεις απόλυτο δίκιο tweeter είναι το σωστό ....... πως αλλάζει τώρα ο τιτλος για να μην υπάρχει σύγχυση ??????

Reaction score
895
Εχεις απόλυτο δίκιο tweeter είναι το σωστό ....... πως αλλάζει τώρα ο τιτλος για να μην υπάρχει σύγχυση ??????
Η διόρθωση απαιτεί 'άνωθεν΄ δράση.

Reaction score
92
Πάντως δεν μου φαίνεται καθόλου λογικό να καεί το tweeter όταν παίζω max εως το -20 και αυτό σπάνια !!!!!!!. Παίζει να οφείλετε κάπου αλλού όπως ο ενισχυτής ??????

Reaction score
180
Παίζει να οφείλετε κάπου αλλού όπως ο ενισχυτής ??????
Οχι, αλλα αν αλλαξεις δεξι-αριστερο στις εξοδους θα σιγουρευτεις.
Στο crossover πολυ σπανια να παιζει προβλημα με κολλησεις η πυκνωτες.
Το πλεον σύνηθες ειναι καμενο τουιτερ, επειδη ψαλιδισε ο ενισχυτης
η επειδη απλως ηταν ελατωματικο το τουιτερ.

Το ηχείο γενικώς είναι 6 Ω το tweeter δεν βλέπω να γράφει κάτι
Δεν ζηταμε τι γραφει το ηχειο. Θελουμε την ενδειξη του πολυμετρου. (αν υπαρχει πολυμετρο)

Reaction score
92
Σήμερα το πήγα σε ηλεκτρονικό και δοκίμασε το tweeter και έπαιζε κανονικά έλυσε και την πλακέτα πίσω και δεν είδε κάτι παράξενο, μοντάραμε το ηχείο και δούλευε μια χαρά. Το έφερα στο σπίτι το συνδέω πάλι τα ίδια ήχος με τίποτα απο το tweeter, μετά από λίγο και ενώ λειτουργούσε ξαναλειτούργησε και το tweeter, εχει καμιά ώρα τώρα παίζει κανονικά. Τον πήρα τηλέφωνο του είπα τι συμβαίνει και μου είπε ότι πρέπει να το έχει εκει να το παρακολουθήσει και αν ξανασυμβεί τότε να δει τι φταίει. Πιθανών μου είπε ότι το πηνίο του μεγαφώνου κάπου έχει κοπεί και με την κίνηση ξαναπατάει....... δεν βλέπει να έχει πρόβλημα η πλακέτα. Μάλλον λύση δεν πρόκειται να βρεθεί.........
Οχι, αλλα αν αλλαξεις δεξι-αριστερο στις εξοδους θα σιγουρευτεις.
Στο crossover πολυ σπανια να παιζει προβλημα με κολλησεις η πυκνωτες.
Το πλεον σύνηθες ειναι καμενο τουιτερ, επειδη ψαλιδισε ο ενισχυτης
η επειδη απλως ηταν ελατωματικο το τουιτερ.

Δεν ζηταμε τι γραφει το ηχειο. Θελουμε την ενδειξη του πολυμετρου. (αν υπαρχει πολυμετρο)
τι εννοείς ψαλίδισε ο ενισχυτής ?????????

Reaction score
29.538
Κλιπάρησε έφτασε στα όριά του και παραμόρφωσε.
Ετσι καίγονται τα tweeters. Από αναιμικούς ενισχυτές που βγάζουν παραμόρφωση.

Reaction score
92
Κλιπάρησε έφτασε στα όριά του και παραμόρφωσε.
Ετσι καίγονται τα tweeters. Από αναιμικούς ενισχυτές που βγάζουν παραμόρφωση.
με ενισχυτή denon δεν έχει δουλέψει ποτέ πάνω απο το -20, μπορεί να συμβεί και σε χαμηλές σχετικά εντάσεις ?????? Εννοείτε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να παίξει, αλλά δεν το δουλευω ποτέ σε υψηλές στάθμες
Ενισχυτής ο denon 1500h kai surround ηχεία dali zensor pico
Δηλαδή είναι σιγουράκι ότι είναι το tweeter και όχι κάτι άλλο ???? για να ξέρω τι να παραγγείλω......

Last edited:

Reaction score
29.538
Κοίταξε , το πηνίο του μεγαφώνου είτε καίγεται από υπερθέρμανση , είτε κόβεται το σύρμα σε κάποιο σημείο , εκτός του πηνίου ,κοντά εκεί που συνδέεται με τον ακροδέκτη .
Το πηνίο το ίδιο να κοπεί και μία να κάνει επαφή και μία να μην κάνει είναι μάλλον απίθανο.
Αν παίζει όπως είναι τώρα , αστο για λίγο να δείς τι θα κάνει.
Οσο αφορά στον ενισχυτή και τη ρύθμιση έντασης -20db , δεν σου εξασφαλίζει κάτι ,δεδομένου ότι μάλλον έχει προηγηθεί ρύθμιση από το Audyssey , και μπορεί να έχει ανεβάσει τις υψηλές στο συγκεκριμένο ηχείο .
Επίσης μπορεί κάποια ταινία που είδες να είχε τονισμένες υψηλές . Πολλά μπορεί να έχουν γίνει.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.308
Πιθανών μου είπε ότι το πηνίο του μεγαφώνου κάπου έχει κοπεί και με την κίνηση ξαναπατάει.......
θεωρώ απίθανο να συμβαίνει αυτό

daharis666

Moderator
Reaction score
83.308
κάνε τράμπα τα τουίτερ με το άλλο ηχείο και παρακολούθα πως παίζουν

daharis666

Moderator
Reaction score
83.308
Δεν είναι σίγουρο ότι θα βγάλει άκρη έτσι.
προκειμένου να κάθεται και να παρακολουθεί το ίδιο ηχείο

ας κάνει μια τράμπα να δει τι γίνεται....

αν του κάνει το ίδιο και με το άλλο ηχείο...σίγουρα έχουμε θέμα στο τουίτερ οπότε πάει και παίρνει άλλο και τελειώνει

Reaction score
92
θα δω πως θα πάει μιας και αυτη τη στιγμή παίζει κανονικότατα, αν ξαναπαρουσιαστεί παραγγέλνω tweeter και ο θεός βοηθός μη τυχόν και η ζημιά δεν βρίσκεται στο tweeter αλλά βρίσκεται στην πλακέτα....... και κλαίω
Το κακό είναι ότι όπως είναι και κατασκευαστικά δεν μπορώ να έχω οπτική επαφή με το σύρμα για να μπορώ να το ελέγξω οπτικά όπως λέει και ο Κ.Μάρκου.

Last edited:

Reaction score
180
Εαν παιζει οποτε του καπνισει απομακρυνομαστε απο την εκδοχη του καμενου tweeter
και ψαχνουμε σχολαστικα για ψυχρη κολληση οπουδηποτε στη γραμμη crossover - tweeter (η για χαλασμενο πυκνωτη).

Reaction score
92
Επανέρχομαι στο πρόβλημα με τις διαπιστώσεις. 2 μέρες έπαιξε κανονικά και σήμερα ενώ ξεκίνησε να παίζει με το που αύξησα λίγο την ένταση σταμάτησε να λειτουργεί. Επικοινώνησα με την αντιπροσωπεία και περιγράφοντας το πρόβλημα μου είπε ότι κατά 99% είναι η κάψα του tweeter, λεγοντάς μου ότι η πλακέτα λίγο πολύ κάτι θα έδειχνε είτε φούσκωμα κάποιου πυκνωτή ή κάποια οξείδωση σε κάποια κόλληση. Ετσι θα προχωρήσω σε αλλαγή του tweeter και ο θεός βοηθός............

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef