Πρόβλημα ποιότητας ήχου ;(

Reaction score
5
Καλησπέρα αγαπητοί συμφορουμίτες...Μετα απο αρκετα χρόνια κατάφερα να ολοκληρώσω το set up μου που απο μικρός θυμάμαι οτι ζήλευα...Αποτελείται απο ενα 1200mk2
ενα 1210 mk2
ενα μίκτη korg km 202
ενισχυτή sansui A7 (βίνταζ πράγμα αλλα καλοδιατηρημένο και καλολαδωμένο)
ηχειa boston acoustics CS 26 II

Σε γενικές γραμμές ο καθένας θα περίμενε απο αυτού του μέτριου budget set up αρκετά καλη ποιότητα ήχου.
Στα πικαπ οι βελόνες ειναι καινούργιες και τα RCA αλλαγμένα με οτι καλύτερο βρήκα..
Το θέμα είναι όμως οτι ακόμη και κανουριο δίσκο να βάλω ναι παίξει, ακουω εκνευριστικά εντονα και με πολυ παραμόρφωση το "S" και παραμορφωμένες μερικές πολύ μπάσες συχνότητες..Ο ίδιος ηχος ακούγεται και απο τα ηχεια και απο τα ακουστικά αρα δεν ειναι θεμα ηχειων...Συνέδεσα (ενα τη φορά) τα πικαπ απ ευθειας στον ενισχυτή χωρις να υπάρχει διαφορά στον ήχο...Οι βελόνες στα πικαπ ειναι ρυθμισμένες με ακρίβεια
Τι κάνω λάθος??? Ευχαριστώ για το χρόνο σας!!!

Reaction score
5
Να προσθέσω οτι όλες οι εξοδοι του ενισχυτη δουλεύουν άψογα απο πλευράςποιοτητας ηχου...

D

deleted user 10898

Guest
Φίλε Νικια εχεις προενισχυτή phono στον μίκτη ή στον ενισχυτή?
´Η απλώς συνδέεις το πικαπ επάνω?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.083
Ναι ρε μάνα μ' αλλά ποιο συνδέεις πού. Το σωστό είναι να συνδέσεις το πικάπ στην είσοδο phono του μείκτη και την έξοδο του μείκτη σε μια auxiliary είσοδο του ενισχυτή.

Reaction score
5
τα 2 πικαπ ειναι συνδεδεμενα με τον δικάναλο μικτη στις εξοδους phono που εχει
Απο το μαστερ του μικτη τραβάω καλώδιο εως το Aux του ενισχυτη

Reaction score
7.355
Η έξοδος του ενισχυτή δεν είναι. Η είσοδος του phono του ενισχυτή δεν είναι αφού το ίδιο γίνεται στην είσοδο phono του μίκτη. Το aux του ενισχυτή δεν είναι αφού συνδέεις και το cd. Τα πικαπ και τα δύο ταυτόχρονα είναι αδύνατον να είναι. Τι είναι; Τι είναι; Τι άλλαξες; Τι άλλαξες; RCA...

Πάντως για sansui και μπάσσα, άλλοι θα σκότωναν...:D

Reaction score
5
Βρε Γιάννο γίνεται τα RCA να κάνουν τόση ζημιά...Τοποθετημένα απο ηλεκτρολόγο και άριστης ποιότητας.

Reaction score
5
Δεν ειμαι εφάμιλλος με την ιστορία των sansui (ειναι κληρονομιά απ τον πατέρα μου), διαφώτισε με αν θέλεις

Reaction score
5
Vet τα έβαλα και τα δύο...Ο ήχος ηταν ακριβώς ο ίδιος...Αρα δεν ειναι ουτε πρόβλημα του μείκτη...Υπάρχει περίπτωση να φταίει μόνο το Phono του ενισχυτή και να δουλεύουν κοπμλέ ολες οι υπολοιπες υποδοχές?

Reaction score
7.355
Ωραία βάλε το πικαπ στο phono του ενισχυτη...
Τα έχει βάλει στο πρώτο μήνυμα.

Βρε Γιάννο γίνεται τα RCA να κάνουν τόση ζημιά...Τοποθετημένα απο ηλεκτρολόγο και άριστης ποιότητας.
Ωραία τα λες. Αφού όμως δεν έχει αλλάξει τίποτε άλλο από όταν έπαιζαν καλά και αφού οι υπόλοιπες πιθανότητες αλληλοαποκλείστηκαν, μόνο αυτό έμεινε να κοιτάξεις. Πολικότητες, γειώσεις κτλ. Για τα μπάσσα, πλάκα σου κάνω :)

Reaction score
7.355
Vet τα έβαλα και τα δύο...Ο ήχος ηταν ακριβώς ο ίδιος...Αρα δεν ειναι ουτε πρόβλημα του μείκτη...Υπάρχει περίπτωση να φταίει μόνο το Phono του ενισχυτή και να δουλεύουν κοπμλέ ολες οι υπολοιπες υποδοχές?
Το έχασα τώρα. Αφού είπες ότι σου κάνει το πρόβλημα και στο phono του μίκτη που τον συνδέεις στο aux του ενισχυτή. Γιατί μπερδεύεις το phono του ενισχυτή;

Reaction score
5
Γιάννο έλεγξα τα πικαπ και οταν λειτουργούσαν μέσω μίκτη και μέσω ενισχυτή για να διαπιστώσω αν θα επαιζαν το ίδιο.Δεν υπηρχε διαφορά...

Οι βραχίονες ειναι αρτια ρυθμισμένοι

Reaction score
7.355
OK άρα λέμε το ίδιο. Προσπάθησε να θυμηθείς τι άλλαξες από τότε που έπαιζαν καλά και ξαφνικά χάλασε.

Reaction score
1.844
Για το πρόβλημα δεν έχω κάτι να πω. Θεωρώ ότι τα παιδιά έχουν πιάσει σχεδόν όλες τις περιπτώσεις. Για την ακρίβεια όλες που μπόρεσα να σκεφτώ, συν κάποιες ακόμα.

Όσο γι' αυτό:
Δεν είμαι εφάμιλλος με την ιστορία των sansui (είναι κληρονομιά απ τον πατέρα μου), διαφώτισε με αν θέλεις
έχουμε ένα συμπαθέστατο εδώ μέσα που αν πεις άσχημη κουβέντα για τα Sansui σε λίγη ώρα θα σου χτυπήσει το κουδούνι. :p Αλλά τον αντιμετωπίζουμε όλοι με κατανόηση γιατί δεν έχει μπάσα. :roflmao:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.308
Members
38.296
Νεότερο μέλος
Monarchix