Πρόβλημα στην συνδεση PC με TV LCD

Reaction score
0
Γεια χαρα σε όλους :D

Αγόρασα ένα καλώδιο DVI over VGA (rgb) αλλά όταν συνδέω το PC στην TV 37" και προσπαθώ να ανεβάσω την ανάλυση χάνω μέρος της εικόνας στην ΤV. Δηλαδή πρέπει να κάνω πάνω κάτω δεξιά αριστερά το mouse για να βλέπω ολόκληρη την οθόνη της επηφάνειας εργασίας στην TV. Δεν καταλαβαίνει η TV (ή η κάρτα γραφικών) ποια ειναι τα όρια της TV.
Mόνο όταν βάζω 1024χ768 στην ΤV βλέπω όλη την οθόνη σωστά.
(σημειωση: ότι δεν μεγαλώνουν τα εικονίδια όταν ανεβάζω την ανάλυση αλλά μόνο η επιφάνεια εργασίας μεγαλώνει και φέυγει από την οθόνη αρκετά)

Επίσης όταν επιλέγω στο PC να μου πάιξει η TV στα 720p πρασινίζει η εικόνα της TV και συμβαίνει επίσης το παραπάνω. Δεν υποστιρίζει 16:9 αναλύσεις?

Επίσης στο PC ειναι συνδεδεμένη και μια οθόνη 19" στην VGA θύρα φυσικά

Τι να κάνω για να δω σωστή εικόνα χωρίς να χάνει τα όρια τις η TV στην μέγιστη ανάλυση που σηκώνει η ΤV μου? (1360χ768)

VGA x800xt
TV Toshiba WL66Z

Eυχαριστώ.

Reaction score
2
Αυτη ειναι η τηλεοραση σου ετσι;

Στα χαρακτηριστικα της εχει 2 HDMI σωστα;

Εσυ προφανως εχεις συνδεσει την τηλεοραση σου με το VGA στο DVI
της καρτας;

Αν ειναι ετσι θα τα αφησεις ολα αυτα θα παρεις ενα καλωδιο HDMI-DVI και θα συνδεσεις με αυτο TV-PC ετσι με αυτον τον τροπο θα παρεις κλειδωμενο σημα 720p και δεν θα εχεις κανενα προβλημα.

Η αναλυση που μπορεις να παρεις απο το VGA της TV ειναι 1024-768 με το HDMI-DVI θα παρεις την σωστη αναλυση της TV σου :wink:

Reaction score
0
Ναι αυτη είναι, αλλα σε μαύρο! Και ναι εχει 2 hdmi αλλα εγώ ο έξυπνος σύνδεσα σε rgb. :?

Να πάρει και πέταξα το κουτί του καλωδίου! Θα μου το αλλάζανε αλλα τώρα πρέπει να τα σκάσω πάλι για καλώδιο.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Reaction score
0
Πήρα τελικα το καλωδιο DVI (εχει ολα τα ποδαρακια) σε HDMI αλλα μου βγαζει ανάλυση μεχρι 1280χ720 απο κει και περα χαλάει η ποιότητα τις εικόνας.

Επίσης μου τρώει πάλι εικόνα προς όλες τις κατευθύνσεις! Γιατί παλι? (λίγο βέβαια όχι όπως την αλλη φορά με το VGA, πχ την μπαρα κάτω την βλέπω μισή, αλλά) σε αλλες αναλύσεις πχ 1152χ864 αν και η ποιότητα της εικόνας είναι χάλια εμφανίζει σωστά την επιφάνεια εργασίας!

Τελικά δεν μπορώ να δω 1080ι?
Ούτε μπορώ να δω 1366χ768?

Το xbox 360 το εχω σε component και στα 1080i και ειναι κρύσταλο η εικόνα!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Reaction score
3
Το ότι σου τρώει εικόνα η TV μπορεί να διορθωθεί αν:
1. Στο μενού της TV εκεί που επιλέγεις φορμά εικόνας (4:3, 16:9), βάλε αν έχει 1:1 ή όπως αλλιώς μπορεί να το αναφέρει. Αν δεν έχει κάτι ανάλογο, πήγαινε στην 2η λύση.
2. Αν έχεις Nvidia κοίταξε στις ρυθμίσεις της εκεί που έχει την σύνδεση για δεύτερη TV, με δεξί κλικ (δεν θυμάμαι να σου πω ακριβώς το πως, γιατί γράφω από το γραφείο και σπίτι δεν έχω ιντερνετ) θα σου βγάλει κάποιο παράθυρο με επιλογές overscan, underscan & native. Δοκίμασέ τα και πρέπει λογικά να πετύχεις να βλέπει μια πλήρη εικόνα στην TV.
Θα κοιτάξω στο σπίτι και θα σου πω περισσότερα αύριο, αν δεν καταφέρεις κάτι με αυτά.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.101
Members
38.408
Νεότερο μέλος
nikPIT