Πρόβλημα σύνδεσης με DENON

Reaction score
0
Γεια χαρά σε όλους.
Μου δώσανε έναν Denon 1508 και δεν μπορώ να τον συνδέσω με το PS3.
Εκανα ένα search στο forum και είδα ότι δεν περνάει ήχος από το HDMI.
Πήρα οπτική ίνα αλλά και πάλι δεν είδα φως. Ο ήχος βγαίνει από την TV και όχι από τα ηχεία.
Μπορεί να βοηθήσει κάποιος;

Τα μηχανήματα μου είναι:
(TV) Samsung 656
(Ενισχυτής) Denon 1508
PS3
(Ηχεία) Monitor Audio RS6

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.857
Τί εννοείς ότι δεν περνάει ήχος από το HDMI? Από το PS3? Περνάει ήχος από το HDMI. Μάλιστα σου δίνει και αρκετές επιλογές, τις οποίες θα πρέπει να τσεκάρεις. Για ξαναδοκίμασέ το.....

Όσο για τον Denon κοίταξε στα μενού του αν είναι επιλεγμένη η επιλογή ήχου από το HDMI, ή απενεργοποιημένη. Ενεργοποίησέ την.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.857
Ά, και κάτι ακόμα: πώς τα έχεις συνδέσει?
Η σύνδεση πρέπει να είναι ως εξής: HDMI του PS3 σε μια είσοδο HDMI του Denon.
Έξοδος HDMI του Denon σε μια είσοδο HDMI της Samsung.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.857
Ένα-ένα μου έρχονται........:116:

Για δοκίμασε να ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ την έξοδο ήχου από την HDMI του Denon. Σκέφτομαι, ότι αφού λες ότι έχεις ήχο από την τηλεόραση, μήπως (λέω μήπως, δεν είμαι και σίγουρος...) ενεργοποιείται μόνο η έξοδος ήχου από την HDMI και όχι από τα ηχεία. Λίγο κουφό θα είναι κάτι τέτοιο, αλλά δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Πρόβλημα σύνδεσης με DENON

Η σύνδεση είναι ακριβώς όπως τα γράφεις.
Το ξανατσέκαρα.
Χωρίς να ξέρω τα πολλά , νομίζω (διάβασα) ότι ο ήχος από οποιαδήποτε πηγή δεν περνάει από τον ενισχυτή με HDMI αλλά με οπτική. Δηλαδή όταν βλέπω ένα dvd παίρνει εικόνα από το HDMI και ήχο από την οπτική.
Αν κάνω λάθος , διορθώστε με.
Πάω να δοκιμάσω το τελευταίο που γράφεις.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Reaction score
80
Απάντηση: Πρόβλημα σύνδεσης με DENON

Απο το ps3 περναει κανονικα ο ηχοςμεσω hdmi, αλλα θα πρεπει να πας στο μενου του ps3 και να ορισεις σαν audio output το hdmi

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.857
Θεωρώ απίθανο, αν όχι αδύνατο, η HDMI είσοδος να περνάει μόνο την εικόνα και όχι τον ήχο. Οι προδιαγραφές επιβάλλουν να περνάνε και τα δύο, εκτός αν απενεργοποιηθούν είτε από το player, είτε από τον ενισχυτή.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.857
Αν όντως ισχύει αυτό, τότε δες από τα μενού του Denon πώς μπορείς να καθορίσεις την οπτική είσοδό του, ώστε να αναπαράγει τον ήχο μέσω της οπτικής.

Κατεβάζω το manual του denon, και θα σου περιγράψω τι να κάνεις. Λίγη υπομονή.

Reaction score
0

Υπομονή έχω :)
Αυτό που έχω κάνει είναι :
system setup-> input setup
Εχω επιλέξει ΗDMI 1 - DVD
HDMI 2 - VCR (έχω συνδέσει ένα media player)
COAX 1 -OFF
COAX 2 -OFF
OPT 1 - DVD
OPT 2 - OFF
iPod - OFF

Reaction score
80

απενεργοποιησε το OPT 1

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.857
Re: Απάντηση: Re: Πρόβλημα σύνδεσης με DENON

Δεν ξέρω αν έχεις το manual. Αν όχι, κατέβασέ το από εδώ:

http://audio.manualsonline.com/manuals/mfg/denon/avr1508.html

Από αυτό που διαβάζω, όντως ο ήχος της πηγής, όταν τον δίνει το HDMI περνάει μόνο στην τηλεόραση!!!!
Πήγαινε λοιπόν στην σελίδα 22 του manual, ώστε να δεις πώς θα ορίσεις τις πηγές σου, ώστε να βγαίνει ο ήχος από τα ηχεία. Σύνδεσε το PS3 με οπτική, και καθόρισε ότι αν για παράδειγμα έχεις ορίσει την είσοδο HDMI για την εικόνα στην θέση DVD, θα ορίσεις και την οπτική είσοδο (πχ Optical 1) στη θέση DVD.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πρόβλημα σύνδεσης με DENON

@ekos Ούτε αυτό.

@rose.athens To manual το έχω.
Eτσι τα έχω περάσει και στο menu.
Το έγραψα 2-3 post πιο πίσω.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.857
Τότε οι ρυθμίσεις του ενισχυτή είναι ΟΚ. Πήγαινε τώρα στο PS3 και καθόρισε την έξοδο ήχου όχι από την HDMI, αλλά από την οπτική.

Reaction score
0

Το έκανα και αυτό.
Το ψάχνω κι άλλο...μήπως βρω την άκρη.

Reaction score
30.055

Ρε σείς για καθίστε λίγο.
Δεν μπορεί hdmi βύσμα να μεταφέρει μόνο εικόνα και οχι ηχο, εκτός και αν πρόκειται για hdmi 1,1, που μεταφέρει μόνο 2κάναλο pcm. Δεν μπορώ να πιστέψω οτι στον 1508 , δεν περνάει ήχος τουλάχιστον DD, DTS.
Λίγο κουφό μου φαίνεται.Αυτό που μπορεί να παίζει λόγω διαφάνειας του hdmi, είναι οτι εφ"όσον η tv δεν αναγνωρίζει σήμα πολυκάναλο , αλλά μόνο απλό στέρεο , το βλέπει το player στην έξοδό του και προσαρμόζει ανάλογα την έξοδό του.
Θα έλεγα να μπεί ο 1508 σε κανονικό full mode , όπως και το ps3, αφου ελεγχθεί οτι βγάζει lpcm, και μετά στον 1508 , να απενεργοποιηθεί η έξοδος ηχου απο το hdmi.
Εχω DENON πολλά χρόνια και ξέρω πόσο σπ@σ@ρχίδικ@ μπορούν να γίνουν τα μενού τους , αλλά σε μερικά πράγματα οι τύποι είναι πολύ περίεργοι.

Reaction score
0

Στον Denon το hdmi ειναι amp ή passthrough?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.857
Re: Απάντηση: Πρόβλημα σύνδεσης με DENON

Ρε σείς για καθίστε λίγο.
Δεν μπορεί hdmi βύσμα να μεταφέρει μόνο εικόνα και οχι ηχο, εκτός και αν πρόκειται για hdmi 1,1, που μεταφέρει μόνο 2κάναλο pcm. Δεν μπορώ να πιστέψω οτι στον 1508 , δεν περνάει ήχος τουλάχιστον DD, DTS.
Λίγο κουφό μου φαίνεται.Αυτό που μπορεί να παίζει λόγω διαφάνειας του hdmi, είναι οτι εφ"όσον η tv δεν αναγνωρίζει σήμα πολυκάναλο , αλλά μόνο απλό στέρεο , το βλέπει το player στην έξοδό του και προσαρμόζει ανάλογα την έξοδό του.
Θα έλεγα να μπεί ο 1508 σε κανονικό full mode , όπως και το ps3, αφου ελεγχθεί οτι βγάζει lpcm, και μετά στον 1508 , να απενεργοποιηθεί η έξοδος ηχου απο το hdmi.
Εχω DENON πολλά χρόνια και ξέρω πόσο σπ@σ@ρχίδικ@ μπορούν να γίνουν τα μενού τους , αλλά σε μερικά πράγματα οι τύποι είναι πολύ περίεργοι.

Γιάννη, το ίδιο πίστευα και εγώ. Δες όμως τί γράφει το manual, παρόλο που έχει HDMI 1.3a:

"The audio signal output to the HDMI input connector cannot be played on the AVR-1508"

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.857
Re: Απάντηση: Re: Πρόβλημα σύνδεσης με DENON

Το έκανα και αυτό.
Το ψάχνω κι άλλο...μήπως βρω την άκρη.
Το οπτικό καλώδιο είναι εντάξει? Για όρισέ το στον Denon σαν CD για παράδειγμα, και δες αν έχεις ήχο αν πατήσεις Cd στον Denon.

Reaction score
80
Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα σύνδεσης με DENON

Γιάννη, το ίδιο πίστευα και εγώ. Δες όμως τί γράφει το manual, παρόλο που έχει HDMI 1.3a:

"The audio signal output to the HDMI input connector cannot be played on the AVR-1508"
Θα ξεχασουμε και τα λιγα που ξερουμε

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.674
Members
38.588
Νεότερο μέλος
Zeppelsound