Πρόταση για HDMI over ethernet

Reaction score
19
Καλησπέρα στο forum!
Λοιπόν, μετά το βάψιμο του σαλονιού, τοποθετώ καινούρια κανάλια για το HDMI και τα καλώδια των surround.
Η απόσταση ενισχυτή-προτζέκτορα είναι περίπου 13μ. Το προηγούμενο 15μετρο HDMI δεν κλειδώνει πλέον και πάει γι αντικατάσταση(ήταν φτηνό και την δουλειά του την έκανε για κάποιο διάστημα).
Στρέφομαι στη λύση του HDMI μέσω ethernet αφού η απόσταση είναι μεγάλη.

Έχει να μου προτείνει κάποιος μια συσκευή που να δουλεύει εγγυημένα, είτε απο Ελλάδα είτε απο εξωτερικό?
το μπατζετ μου είναι 100-120 ευρώ.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

Reaction score
19
Νομίζω ότι για τόσο μικρή απόσταση δεν υπάρχει λόγος. Εγώ πχ χρησιμοποιώ για να μεταφέρω σε άλλο όροφο.
Κι όμως, για πάνω απο 10μ κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί οτι το HDMI θα δουλέψει απροβλημάτιστα..
Έχω κι έναν δεύτερο λόγο, που ξέχασα ν αναφέρω, δεν θέλω να τοποθετήσω πολύ χοντρά κανάλια καλωδίων

Reaction score
7.857
Κι όμως, για πάνω απο 10μ κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί οτι το HDMI θα δουλέψει απροβλημάτιστα..
Έχω κι έναν δεύτερο λόγο, που ξέχασα ν αναφέρω, δεν θέλω να τοποθετήσω πολύ χοντρά κανάλια καλωδίων
τα hdmi over ethernet έχουν πολλούς περιορισμούς ως προς το σήμα που περνάει σε συνάρτηση με το μήκος. Και στις περισσότερες καλές υλοποιήσεις θέλεις 2 utp cat6.

εγώ χρησιμοποιώ της kremer και με ένα utp περίπου 40μέτρα μεταφέρει σε τέτοιο μήκος μέχρι 1080i
[DOUBLEPOST=1545594547][/DOUBLEPOST]στο μαγαζί χρησιμοποιώ ένα value line 15μετρο high speed with ethernet και παίζει μέχρι 4κ άνετα.

https://www.skroutz.gr/s/4786013/Va...-HDMI-male-HDMI-male-15m-VGVP34000B15-00.html

Reaction score
19
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και το χρόνο σου!
Το θέμα είναι οτι ετσι όπως είναι η διαρρύθμιση του σαλονιού, τα κανάλια σχηματίζουν 6 γωνίες των 90 μοιρών, με αποτέλεσμα το καλώδιο HDMI να τσακίζει πολλές φορές! Αυτός είναι μάλλον και ο λόγος που το προηγούμενο χάλασε! Γι αυτό επιμένω στη χρήση ethernet

Reaction score
166
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και το χρόνο σου!
Το θέμα είναι οτι ετσι όπως είναι η διαρρύθμιση του σαλονιού, τα κανάλια σχηματίζουν 6 γωνίες των 90 μοιρών, με αποτέλεσμα το καλώδιο HDMI να τσακίζει πολλές φορές! Αυτός είναι μάλλον και ο λόγος που το προηγούμενο χάλασε! Γι αυτό επιμένω στη χρήση ethernet
πάντως και το ethernet άμα τσακίσει τόσες φορές θα χάσει πολλή ταχύτητα (χωρίς να ξέρω πόση χρειάζεται γι αυτό που θες να κάνεις - απλά λέω)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.893
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan