Πρόταση ενισχυτή ή all-in-one μέχρι 800€

Reaction score
7
Καλη Χρονιά!
Αποφάσισα να ανανεώσω το στερεο του σπιτιού μετά από 30+ χρόνια.
Ο ενισχυτής που έχω τώρα είναι 40W RMS τα οποία μέχρι τώρα ήταν αρκετά.
Αγόρασα την προηγούμενη βδομάδα τα Wharfedale Diamond 12.3 και πικάπ audio technica AT-LP120X60USB.
Για ενισχυτή ήμουν έτοιμος για τον Marantz PM6007, αλλά ο κύριος στο μαγαζί μου πρότεινε να κοιτάξω τον advance acoustic x-i75.
Ο x-i75 δεν έχει FM, αλλά αν καταλαβαίνω σωστά αυτά που διαβάζω, υποστηρίζει και το onkyo cassete tape deck που έχω και θα ήθελα να κρατήσω.
Τι θα προτείνατε να αγοράσω μέχρι 500-600 Ευρώ που να ταιριάζει με τα ηχεία? Να κοίταζα σε all-in-one (πχ advance myconnect 60,) για να ξεφορτωθώ από το ράφι και το CD Player;
O PM6007 βλέπω στο amazon.de έχει πέσει στα 460€.

ika

News
Reaction score
15.122
Και ο MARANTZ έχει IN & REC για tape.
Αλλά από 40W θα πας πάλι στα 45W με τον 6007 και ηχεία με 2 mid-bass?

Reaction score
7
Ωραία για το Marantz. Στα συν του. Ευχαριστώ ika.
Κατέληξα στο PM6007 εξαιτίας του whathifi, δεν τον έχω ακούσει.
Τι θα πρότεινες; Μέχρι τώρα τα 40W μου φάνηκαν αρκετά. Πέρα από την επιπλέον ένταση τα περισσότερα watt θα βελτιώσουν και την ακουστική;
Είμαι σχεδόν άσχετος σε θέματα hifi, δείξε κατανόηση σε παρακαλώ.

Reaction score
1.055
Καλη Χρονιά!
Αγόρασα την προηγούμενη βδομάδα τα Wharfedale Diamond 12.3 και πικάπ audio technica AT-LP120X60USB.
Για ενισχυτή ήμουν έτοιμος για τον Marantz PM6007, αλλά ο κύριος στο μαγαζί μου πρότεινε να κοιτάξω τον advance acoustic x-i75.
Ο x-i75 δεν έχει FM, αλλά αν καταλαβαίνω σωστά αυτά που διαβάζω, υποστηρίζει και το onkyo cassete tape deck που έχω και θα ήθελα να κρατήσω.
Τι θα προτείνατε να αγοράσω μέχρι 500-600 Ευρώ που να ταιριάζει με τα ηχεία? Να κοίταζα σε all-in-one (πχ advance myconnect 60,) για να ξεφορτωθώ από το ράφι και το CD Player;
Εφοσον δεν ακους σε δυνατες εντασεις πιστευω θα σε καλυψουν οι ενισχυτες
ο Advanced xi75 ειναι λιγο πιο δυνατος απο τον marantz και ωραιος ηχητικα , ηπιος κοντα στο Marantz
Διαθετει sub out και δυνατοτητα pre-out / amp in .. αρκετα επεκτασιμο
Ο myconnect 60 ειναι 60W ενω ο advanced 75w

ika

News
Reaction score
15.122
....
...
Τι θα πρότεινες; Μέχρι τώρα τα 40W μου φάνηκαν αρκετά. Πέρα από την επιπλέον ένταση τα περισσότερα watt θα βελτιώσουν και την ακουστική;
.....
Τι ηχεία είχες πριν και πόσο δυνατά άκουγες?

Πως σου φαίνονται τα νέα ηχεία με τον παλιό ενισχυτή?

Reaction score
431
Καλη Χρονιά!
Καλορίζικα και καλοάκουστα!
Όσο αφορά το ερώτημα σου, το myconnect δεν κάνει για αυτά τα ηχεία, είναι δηλαδή χαμηλής ισχύος, ο χ-ι75 φαίνεται πιο δυνατός στο τελικό στάδιο από τον 6007, δεν γνωρίζω την αξιοπιστία του, αν στον πρότεινε ο κύριος στο μαγαζί που πήρες και τα ηχεία γιατί δεν κάνεις κάποια ακρόαση?

gid

Reaction score
9.468
Πέρα από την επιπλέον ένταση τα περισσότερα watt θα βελτιώσουν και την ακουστική;
Η απλούστερη απάντηση είναι: Ναι.

Βέβαια κι ένα σαμπ το χρειάζεσαι.

Reaction score
7
Τι ηχεία είχες πριν και πόσο δυνατά άκουγες?

Πως σου φαίνονται τα νέα ηχεία με τον παλιό ενισχυτή?
Bose Acoustimass κάτι ηχεία βιβλιοθήκης του 1995, δεν θυμάμαι τώρα το μοντέλο. Τα πέταξα με μεγάλη μου χαρά.
Η ένταση γύρω στο 25% με 30%
Τα diamond 12.3 ακούγονται σαφώς καλύτερα, δεν τρελάθηκα κιόλας. Έχω την εντύπωση ότι στις πολύ χαμηλές εντάσεις υστερούν, σαν να μη βγαίνει ο ήχος.
Η απλούστερη απάντηση είναι: Ναι.

Βέβαια κι ένα σαμπ το χρειάζεσαι.
οκ, ευχαριστώ. Σε κατάλαβα. Θα κοιτάξω για παραπάνω watt.
Το φοβόμουνα ότι θα διάβαζα για sub. Τα δύο κανάλια έχω την εντύπωση ότι θεωρούνται παρωχημένα. Ισχύει;
Καλορίζικα και καλοάκουστα!
Όσο αφορά το ερώτημα σου, το myconnect δεν κάνει για αυτά τα ηχεία, είναι δηλαδή χαμηλής ισχύος, ο χ-ι75 φαίνεται πιο δυνατός στο τελικό στάδιο από τον 6007, δεν γνωρίζω την αξιοπιστία του, αν στον πρότεινε ο κύριος στο μαγαζί που πήρες και τα ηχεία γιατί δεν κάνεις κάποια ακρόαση?
Δεν τα είχε στημένα τα ηχεία για ακρόαση. Θα τον πάρω τηλέφωνο να δούμε.

ika

News
Reaction score
15.122
Bose Acoustimass κάτι ηχεία βιβλιοθήκης του 1995, δεν θυμάμαι τώρα το μοντέλο. Τα πέταξα με μεγάλη μου χαρά.
Η ένταση γύρω στο 25% με 30% - Κακώς, έπρεπε να τα βάλεις αγγελία.
Τα diamond 12.3 ακούγονται σαφώς καλύτερα, δεν τρελάθηκα κιόλας. Έχω την εντύπωση ότι στις πολύ χαμηλές εντάσεις υστερούν, σαν να μη βγαίνει ο ήχος. - Μάλλον θα ζορίζεται ο ενισχυτής με τα δύο woofer

οκ, ευχαριστώ. Σε κατάλαβα. Θα κοιτάξω για παραπάνω watt. - 2ο χέρι παίζει να πάρεις?
Το φοβόμουνα ότι θα διάβαζα για sub. Τα δύο κανάλια έχω την εντύπωση ότι θεωρούνται παρωχημένα. Ισχύει; - Περί ορέξεως ουδείς λόγος.

Δεν τα είχε στημένα τα ηχεία για ακρόαση. Θα τον πάρω τηλέφωνο να δούμε.
Δίκτυα, WIFI, BT, Streaming σε ενδιαφέρουν?

Reaction score
7
Δίκτυα, WIFI, BT, Streaming σε ενδιαφέρουν?
Ta ηχεία ήταν σε κακή κατάσταση. Τα είχε περιλάβει ο γιός μου μικρός, τα αποτελείωσε ο γάτος προχθές.
Ναι θα κοίταζα και για 2o χέρι.
Με ενδιαφέρουν wifi, bt, streaming.

Reaction score
6.845

Reaction score
1.382
Στο Amazon uk έβλεπα που και που στα 650 ευρώ τον audiolab 6000a . Και ‘γώ αυτόν προτείνω για τα ηχεία σου.

Last edited:

Reaction score
7
Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις.
Τα all in one να τα ξεχάσω;
Δεν θέλω να ξεπεράσω τα 800 €.
Amazon.co.uk να υπολογίσω κι επιπλέον δασμούς στη τιμή;

Reaction score
1.382
Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις.
Τα all in one να τα ξεχάσω;
Δεν θέλω να ξεπεράσω τα 800 €.
Amazon.co.uk να υπολογίσω κι επιπλέον δασμούς στη τιμή;
Άστο τελικά άλλαξαν τα πράγματα . Έχουν τρελαθεί και τον δίνουν πάνω από 1000. Εδώ στην Ελλάδα είναι στα 970. Δεν ξέρω τελικά ίσως καλύτερα να πας στον Yamaha rn800a που προτάθηκε, πληρωσε ένα ποσό και το άλλο βάλτο πιστωτική με δόσεις

Reaction score
1.382
Ευχαριστώ για τις προτάσεις.
Τελικά, αγόρασα το yamaha r-n800a
Μια χαρά ακούγεται.
Επίσης, είναι πολύ βολικό που παίζει και μουσική από το τηλέφωνο & υπολογιστές.
Έκανες και automatic room correction ? YPAO όπως το λέει η Yamaha ?

Reaction score
7
Έκανες και automatic room correction ? YPAO όπως το λέει η Yamaha ?
Όχι ακόμα. Θέλει τρίποδο, για να στηρίξω το μικρόφωνο όσο κάνει τις μετρήσεις, και δεν έχω.
Θα δοκιμάσω το Σ/Κ.
Πάντως είναι μεγάλη η αναβάθμιση σε σχέση με τα προηγούμενα ηχεία κι ενισχυτή.

Reaction score
2
Γεια σας παιδια,ευχομαι υγεια σε ολους...ΕΡΩΤΗΣΗ για συνεση μηχ-των ηχου.Συνδεω laptop--καρτα ηχου focusrite 2i2 2hς γενιας --combressor--tc electronic (βελτιωτης ηχου,,εφε)--εκουαλαιζερ dbx--ενισχυτη NEC A 800E στο AUX-- ηχεια NEC 80watt.....O ενισχυτης αγορασμενος καινουριος το 1987 αν θυμαμαι καλα και πριν λιγα χρονια τον πηγα στον ΣΑΚΗ και αλλαξε ολους τους πυκνωτες....τα ηχεια ειναι απο τοτε τους αλλαξα προσφατα ολα τα πυκνωτακια απο τις πλακετιτσες...Ο ενισχυτης παιζει καλα και δυνατα ΑΛΛΑ λιγο ΞΕΡΑ βεβαια και απο καινουριος καπως ετσι επαιζε ΚΑΙ για να γλυκανω τον ηχο αγορασα τα παραπανω μηχ-τα...ΠΑΙΖΕΙ ΠΙΟ ΓΛΥΚΑ ΑΛΛΑ νομιζω θελει λιγο παραπανω γεμισμα...ΜΗΠΩΣ δεν εχω βαλει στην σωστη σειρα τα μηχ-τα ??? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

Attachments

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.884
Members
38.254
Νεότερο μέλος
PanosLouis