Πως συνδεομεν to yamaha sub yst-sw030 στον yamaha as2000

Reaction score
28
αδερφοι θελω να συνδεσω το σαμπ sw 030 της yamaha στον δικαναλο μου as2000
ξερω απο τις οδηγιες στο εγχειριδιο οτι ο ενας τροπος ειναι στην εξοδο pre out μου ειπαν οτι μπορει να γινει και απο το tape out ομως το σαμπ εχει μονο μια εισοδο rca προφανως θα πρεπει να συνδεσω μονο καλωδιο απο το κοκκινο της εξοδου pre out η απο το κοκκινο του tape out ειμαι σωστος η οχι ,μην κανω καμμια πατατα !!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Απάντηση: Πως συνδεομεν to yamaha sub yst-sw030 στον yamaha as2000

Kανονικά πρέπει απ το pre out.
Aλλά η σύνδεση θα είναι μονοφωνική καθότι έχει μόνο μία είσοδο.
Κοινώς είναι ένα sub μόνο για home cinema..

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Πως συνδεομεν to yamaha sub yst-sw030 στον yamaha as2000

κατα ποσο μπορει να ειναι ακουστο αυτο ? οι χαμηλες συχνοτητες απ'οτι γνωριζω δεν εχουν και πολυ μεγαλη διαφορα σε αρ-δεξ ?

Reaction score
28

δηλαδη η απορια μου ειναι η εξης ολα οσα συστηματα δικαναλα με σαμπ χρησιμοποιουν οπωσδηποτε δυο ανεξαρτητα σαμπ ?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Απάντηση: Re: Απάντηση: Πως συνδεομεν to yamaha sub yst-sw030 στον yamaha as2000

δηλαδη η απορια μου ειναι η εξης ολα οσα συστηματα δικαναλα με σαμπ χρησιμοποιουν οπωσδηποτε δυο ανεξαρτητα σαμπ ?
Όχι,χρησιμοποιούν στερεοφωνικό σήμα.Δλδ σαμπ με 2 εισόδους(l-r) ή συνδέονται στις εξόδους ηχείων που έχουν κάποια sub.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.174

Απ' ό,τι βλέπω στο manual, αυτό το συγκεκριμένο έχει μόνο μια είσοδο, οπότε πάρε stereo έξοδο preout και δώσε σήμα αθροίζοντας τα δύο κανάλια με ένα τέτοιο αντάπτορα.

http://www.google.gr/search?client=...m=isch&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1366&bih=938

Reaction score
28

ναι μαλλον αυτο θα κανω !!

Reaction score
28

δεν ξερω ομως μηπως εχω καμμια παρενεργεια με το να στειλω τα δυο καναλια στην εισοδο του σαμπ !!
μηπως προκαλεσω βρακυκλωμα στην εξοδο προ ?

Reaction score
28

Απ' ό,τι βλέπω στο manual, αυτό το συγκεκριμένο έχει μόνο μια είσοδο, οπότε πάρε stereo έξοδο preout και δώσε σήμα αθροίζοντας τα δύο κανάλια με ένα τέτοιο αντάπτορα.

http://www.google.gr/search?client=...m=isch&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1366&bih=938
συγνωμη Κωστα ομως εχω απορια σχετικα με το πως δουλευει αυτο το πραγμα αφου φαινεται καθαρα οτι βραχυκυκλωνει τις δυο εξοδους του pre σε μια ?!!!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.174

Δεν είναι βραχυκύκλωμα. Ενώνεις δύο live ακροδέκτες σε μια είσοδο.

Reaction score
28

Προφανως εννοεις το συγκεκριμενο βυσμα και οχι τα αλλα τα απλα Y !!! η μηπως κανω λαθος ?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.174

Το συγκεκριμένο βύσμα το έφερα ως παράδειγμα. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα αρσενικό RCA, που να "ανοίγει" σε δύο θηλυκά, είτε σε ενιαία κατασκευή, είτε στα δύο άκρα ενός καλωδίου. Συνδέεις την στερεοφωνική έξοδο του προ στις εισόδους αυτού του βύσματος, το οποίο ενώνει εσωτερικά τον live ακροδέκτη ενός εκάστου καναλιού, κάνοντας και το ίδιο και με τον ουδέτερο ακροδέκτη (το "πλην", ο οποίος έτσι κι αλλιώς είναι κοινός). Αυτό δεν είναι βραχυκύκλωμα, καθώς οι δύο live ακροδέκτες (τα "συν") της εξόδου του προ είναι εν πολλοίς συμφασικοί.

Πάντως, στείλε και ένα email στη Yamaha, και θα δεις ότι θα σου πουν το ίδιο, ή ακόμα καλύτερα, να βάλεις ένα ενεργό κύκλωμα, το οποίο όμως πρέπει να είναι σε μορφή τελικής συσκευής, και όχι ιδιοκατασκευή (που κυκλοφορούν πολλές στο Internet). Βεβαίως, ή άλλη λύση είναι να αντικαταστήσεις το υπάρχον subwoofer με κάποιο άλλο, που να έχει δύο εισόδους, (οι οποίες εσωτερικά γίνονται το ίδιο πράγμα).

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.174
Απάντηση: Re: Απάντηση: Πως συνδεομεν to yamaha sub yst-sw030 στον yamaha as2000

Αυτό το "πώς συνδέομεν" πολύ με άρεσε... :103:

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πως συνδεομεν to yamaha sub yst-sw030 στον yamaha as2000

xa xa παντως νομιζω οτι και προσωρινα μπορω να το χρησιμοποιησω μονον με ενα βυσμα παιρνοντας σημα απο το κοκκινο του πρε πχ !! ποση απωλεια πληροφοριας να εχω ? και τι επιβαρυνση θεωρητικα να δημιουργησω στον προ ?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.174
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πως συνδεομεν to yamaha sub yst-sw030 στον yama

ποση απωλεια πληροφοριας να εχω ?
Δεδομένου το τρόπου που γίνεται πλέον το τελικό μιξάρισμα των δίσκων, σχετικά λίγη.

και τι επιβαρυνση θεωρητικα να δημιουργησω στον προ ?
Ανάξια λόγου.

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πως συνδεομεν to yamaha sub yst-sw030 στον

Κωστα σ'ευχαριστω για την ανταποκριση !!!!

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πως συνδεομεν to yamaha sub yst-sw030 στον

εκτος αυτου νομιζω οτι και η κατασκευη του yamaha ως πληρως mono dual νομιζω οτι διαχωριζει εντελως τα δυο καναλια του προ ωστε η επιβαρυνση να ειναι μηδενικη

Reaction score
3.972

Συν Κόγια και βύσμα θέσε!!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

rtfm λεει το πως, αν υπαρχει βεβαια

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online