Πως τα συνδεω στον υπολογιστη;

Reaction score
76
Καλησπερα μου περισσευουνε αυτα τα ηχεια
SC-M41 απο αυτο το συστημα https://www.whathifi.com/denon/d-m41dab/review

και εαν δεν κανω λαθος θα ειναι πολυ καλυτερα απο τα ηχειακια του φορητου υπολογιστη.

Η ερωτηση τωρα ειναι πως τα συνδεω με τον φορητο υπολογιστη.
1. Υποθετω οτι χρειαζομαι dac/enisxyti που να δεχεται γυμνα καλωδια τι προτεινετε σε λογικα χρηματα για αυτα τα ηχεια
2. Πως μπορω να τα ακουμπησω πανω στο γραφειο και ταυτοχρονα να τα σηκωσω λιγο μερικους ποντους
3. Πως μπορω να τα διαχωρισω λιγο καλυτερα απο την επιφανεια του γραφειου. Θα παιζουνε κοντα στον πισω τοιχο του γραφειου (λιγα εκατοστα αποσταση απο τον τοιχο)

Σας ευχαριστω πολυ

Reaction score
456
Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να συνδέσεις αυτά τα ηχεία με τον υπολογιστή, π.χ. με ξεχωριστό dac-usb σε line rca και ένα ολοκληρωμένο hifi ενισχυτή, μια ενδιαφέρουσα ολοκληρωμένη λύση που είδα στο internet είναι στο link παρακάτω:

Reaction score
90

Reaction score
76
Και ακόμη μία εξαιρετική value for money all in one επιλογη:

φαινεται πολυ ωραιο. Καμμια ιδεα πως να σηκωσω καπως τα ηχεια 10 ποντους παραπανω;

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Ζήτησε 10 πόντους+ διαφορετικά κι εγώ κάτι τέτοιο θα σκεφτόμουν (και έχω)

ika

News
Reaction score
16.513
Last edited:

ika

News
Reaction score
16.513
Όσο πιο πολύ το ψάχνεις, τόσο πιο πολλούς θα βρίσκεις, πχ

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.902
Ζήτησε 10 πόντους+ διαφορετικά κι εγώ κάτι τέτοιο θα σκεφτόμουν (και έχω)
Οι δέκα πόντοι είναι εφικτοί με ανύψωση, αλλά και με κλίση προς τα πίσω.

Μην αρχίσετε τώρα οι γνωστοί - άγνωστοι, για ηχεία μιλάμε. Άντε!

ika

News
Reaction score
16.513
Δεν λες πως έχεις τοίχο στο γραφείο;
Δεν σε βολεύει πχ μια βάση στον τοίχο, να μην χάσεις και χώρο στο γραφείο;

Attachments

Last edited:

Reaction score
7.069
Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο τα ηχεία σου,οπότε δεν έχει νόημα να ασχοληθείς με ακριβές βάσεις . Αν τώρα θέλεις να τα σηκώσεις μερικά εκατοστά,μπορείς να το κάνεις με λίγα ευρω και μερικά κομματια mdf και λίγη ξυλόκολλα. Απότα φτηνά ενισχυτάκια class d ,καλύτερα να βρεις έναν δικάναλο μεταχειρισμένο και να το συνδυάσεις με ένα usb dac. To κάνεις με 200-250 και έχεις ήχο σημαντικά καλύτερο.

Reaction score
76
Δεν λες πως έχεις τοίχο στο γραφείο;
Δεν σε βολεύει πχ μια βάση στον τοίχο, να μην χάσεις και χώρο στο γραφείο;
ναι ειναι μια καλη ιδεα Η απορια μου ειναι εαν οι βασεις αυτες ειναι πιο σταθερες απο ενα γραφειο η υπαρχει περιπτωση να δωνουνται

Η δευτερη απορια ειναι οτι καθομαι σε ενα διθεσιο γραφειο στην αριστερη του μερια (πιανω απο τη μεση και αριστερα). Τα ηχεια εαν ειναι θα πρεπει να μπουν στο τοιχο στην αριστερη και στη δεξια μερια του γραφειου. Μπορω με balance control να κανω το αριστερο ηχειο να παιζει πιο σιγα αφου θα ειναι πολυ πιο κοντα στο αυτι μου;

Εαν βαλω τα ηχεια στο γραφειο θα τα βαλω απλα αριστερα και δεξια απο την οθονη.

Εαν εχεις την απορια γιατι εαν τα βιδωσω στο τοιχο δεν τα βαζω παλι αντιστοιχα αριστερα και δεξια απο την οθονη; Απλα γιατι στο τοιχο υπαρχει ενας βαμμενος μαγνητικος πινακας που καλυπτει απο την αριστερη μεχρι τη δεξια πλευρα του γραφειου.

ika

News
Reaction score
16.513
Υπάρχουν πολλές επιτοίχιες βάσεις, μπορείς και να τα ασφαλίσεις πάνω τους.
Δες μήπως τα ηχεία έχουν υποδοχές για βίδες στην βάση τους, οπότε απλοποιείται το δέσιμο.
Και δεν θα σου δονούν και το γραφείο....
Με το BALANCE από το sw που θα παίζεις θα μπορείς να ρυθμίσεις σίγουρα την στάθμη ανάμεσα σε Δ και Α.
Δίπλα σου κάθεται άλλος στο γραφείο και δεν μπορείς να κάτσεις στην μέση του;
Να κάνεις κατάληψη δηλαδή.....
:biggrin: :roflmao:

Απ' οτι είδα τα ηχεία έχουν την τρύπα του bass reflex πίσω, οπότε θέλουν και μια απόσταση από τον τοίχο.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.751
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88