Ρυθμίσεις για Yamaha rx-v1500

Reaction score
0
Κατ΄αρχην σαν νεος στο site χαιρετιζω ολους τους συναδελφους home cinemaδες .
Στο προκείμενο τώρα :
Πριν λιγες μερες αγόρασα τον Yamaha RXV1500 και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος . Βεβαια ο στερεοφωνικος ηχος δεν ειναι τοσο μουσικος οσο ο παλιος μου Audiolab 8000A , αλλα μην τα θελουμε και ολα .
Το προβλημα ( αν υπάρχει ) ειναι στο auto setup. Ενω ακολουθω τις οδηγίες του manual κατα γράμμα , αφ΄ενος στο test της ισοστάθμισης δεν ακούγεται τίποτα και απλώς στην οθονη φαινονται σαν αποτελέσματα τα ονόματα των ηχείων και τίποτε αλλο , και αφ΄ετερου οταν τελειώσει η διαδικασία και πατήσω set , η ενδειξη YPAO εξακολουθει να εμφανίζεται στην πρόσοψη του ενισχυτη με κόκκινα γραμματα πράγμα που μάλλον σημαινει οτι το YPAO δεν εχει ενεργοποιηθει ( ??? )
Επίσης αν παω στο manual setup - sound setup οι παράμετροι του auto setup δεν ειναι αποθηκευμένες αλλα υπάρχουν τα defaults του εργοστασίου ( 3.0 m κτλ )
Το manual στο συγκεκριμενο θεμα ( οπως και στα περισσοτερα ) δεν ειναι καθολου διαφωτιστικο .
Κανω κατι λαθος , η ετσι πρεπει να ειναι ;
Αν καποιος φιλος απο εδω εχει εμπειρια σε αυτα τα πραγματα θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα αν με διαφωτιζε
Ευχαριστω

Reaction score
49
Σταμάτη κατ΄αρχήν καλώς ήρθες!!

Πάμε στο ζουμί της υπόθεσης τώρα..........

Θα σε συμβούλευα να ενεργοποιήσεις το OSD (On Screen Display) για να βλέπεις τι ρυθμίσεις κάνει ο ενισχυτής στην οθόνη της τηλεόρασής σου.
Αυτό απαιτεί σύνδεση με καλώδιο s-video (αν θυμάμαι καλά....)

Μου κάνει εντύπωση που παραμένει κολλημένο στην αρχική οθόνη.
Δηλ. δεν άκουσες καθόλου τους "περίεργους" ήχους από τα ηχεία? (έντονοι, κοφτοί & υψηλόσυχνοι ήχοι)

Όταν είσαι στο SET UP MENU
θα βρείς δύο επιλογές: την AUTO και από κάτω την MANUAL
Αν το βελάκι αριστερά από την λέξη είναι στο AUTO πρέπει να πατήσεις στο τηλεχειριστήριο το δεξί βέλος (CH + ) στον "σταυρό"

Εκεί θα βρεις το υπομενου:
Wiring
Distance
Size
Equalizing
Level
Set Up

Κατέβα στο "Setup" και επέλεξέ το και θα τα κάνει όλα μόνο του.........

ΜΗΝ πατήσεις κάπου skip ή (ακόμα χειρότερα ) reload στο τέλος γιατί θα σου "φορτώσει" τις τελευταίες ρυθμίσεις (δηλ. αυτές που είχε ο ενισχυτής στην αρχή)

Αααα.....Το μικροφωνάκι τοποθέτησέ το πάνω στον καναπέ που θα κάθεσαι (ιδανικά να το βιδώσεις πάνω σε τρίποδο φωτογραφικής μηχανής αν έχεις, αλλιώς πάνω σε κάτι που θα το σηκώσει στο ύψος των αυτιών σου)
Επίσης αν έχεις SUB βάλε το ρυθμιστικό της Frequency στο μέγιστο (max) και του volume (gain) στην μέση (ή ένα κλικ πριν την μέση)

Δοκίμασε και γράψε αν δούλεψε.
Το OSD που σου ανέφερα πριν θα χρειαστεί για να βλέπεις σε μεγάλη οθόνη τι συμβαίνει και να προσέξεις μην σου εμφανήσει κάποιο error.........

(το menu του ΥΑΜΑΗΑ είναι κάπως περίεργο και βέβαια το manual δεν βοηθά πάρα πολύ.....)

Περιμένω την απάντησή σου!!
Καλή επιτυχία :D

Reaction score
0
Φιλε Γιαννη , κατ΄αρχην σε ευχαριστω για την απαντηση σου .
Στο θεμα μας τωρα :
Ολα αυτά που περιγράφεις τα κανω οπως λες. Το μηχάνημα κανει ελέγχους για wiring , distance κτλ ακουω τους σχετικους ηχους και βγαζει τα αποτελεσματα στην οθονη .
Το μονο παράξενο ειναι οταν κανει τον ελεγχο για το equalizing που δεν ακουγεται κανένας ηχος και βγαζει αποτελεσματα της μορφής ......Front L , Center , .... ( δεν θυμαμαι το ακριβές κειμενο , αλλα καπως ετσι ειναι μονο τα ονοματα των ηχειων και τιποτε αλλο )
Επισης οταν τελειωσει τα test και αφου πατησω set και βελακι κάτω ( που υποτίθεται οτι αποθηκεύει τις ρυθμίσεις ) η ενδειξη YPAO στην οθονη του ενισχυτη παραμένει κοκκινη ενω οπως καταλαβαινω απο το manual θα επρεπε να ειναι κανονικο χρωμα ( κιτρινο )
Τέλος αν μετα την ολοκληρωση του auto setup παω στο manual setup -> sound setup ενω θα επρεπε ( φανταζομαι ) να βρω αποθηκευμενες τις ρυθμισεις που το auto setup εχει κανει , βρισκω τις εργοστασιακες τιμες σαν οι ρυθμισεις του auto setup να μην εχουν αποθηκευθει.
Δεν ξερω , μπορει ολα αυτα να ειναι η φυσιολογικη κατασταση αλλα παραξενεύομαι γι αυτο ζηταω βοηθεια .
Και παλι ευχαριστω .

Reaction score
49
Σταμάτη διατηρώ μια μικρή επιφύλαξη γιατί εγώ έχω τον 1400 και σκέφτομαι μήπως έχει κάποια μικρή διαφορά σε σχέση με τον δικό σου......

Να βρω λίγο χρόνο μπας και κάνω πάλι ένα AUTOSETUP στον δικό μου και παρακολουθήσω τι γίνεται.......
(αλλά δυστυχώς δεν θα γίνει άμεσα γιατί αυτόν τον καιρό κυριολεκτικά ούτε να φάω δεν προλαβαίνω...........) :( :( :(

Κάνε κάποιες δοκιμές πάλι και ενημέρωσέ μας αν βρήκες λύση.
Αν όχι, λίγη υπομονή! 8)

Reaction score
0
Τα μυστηρια των ηλεκτρονικών .....

Αυτη την φορα ξανακανα autosetup αλλα αντι να βαλω την επιλογη του setup στο step την εβαλα στο auto .
Και ως εκ θαυματος .... οι ρυθμίσεις αποθηκευτηκαν στο sound menu .
Βεβαια εξακολουθω να μην ακουω κανέναν ηχο οταν ο ενισχυτης κάνει το equalizing test ( αλλα υποθετω οτι τα στοιχεια μπορει να τα εχει ηδη παρει απο τους ηχους των προηγουμενων test ) και το YPAO στην προσοψη εξακολουθει να εμφανιζεται με κοκκινα γραμματα ( μηπως ομως αυτο ειναι το φυσιολογικο χρωμα ?? )
Τελος παντων οι αποριες περιοριστηκαν καπως ... και συνεχιζουμε .

Reaction score
49
Γιάννης Δημητρόπουλος said:
Όταν είσαι στο SET UP MENU
θα βρείς δύο επιλογές: την AUTO και από κάτω την MANUAL
Αν το βελάκι αριστερά από την λέξη είναι στο AUTO πρέπει να πατήσεις στο τηλεχειριστήριο το δεξί βέλος  (CH + ) στον "σταυρό"

Εκεί θα βρεις το υπομενου:
Wiring
Distance
Size
Equalizing
Level
Set Up

Κατέβα στο "Setup" και επέλεξέ το και θα τα κάνει όλα μόνο του.........

ΜΗΝ πατήσεις κάπου skip ή (ακόμα χειρότερα ) reload στο τέλος γιατί θα σου "φορτώσει" τις τελευταίες ρυθμίσεις (δηλ. αυτές που είχε ο ενισχυτής στην αρχή)
Γιαυτό σου είχα αναφέρει να κάνεις το AUTO SETUP Σταμάτη!!!
Το SUB το ρύθμισες όπως σου είπα??

(θα πάθεις πλάκα αν μετρήσεις με πασέτο τις αποστάσεις των ηχείων από το μικρόφωνο. Θα βγουν ακριβώς ίδιες με αυτές που βγάζει ο ΥΑΜΑΗΑ! :D )

Σου έβγαλε κάποιο ηχείο με λάθος wiring?

Reaction score
0
Το autosetup εκανα απο την αρχη βρε Γιαννη.

Οταν πας autosetup βγαινει το menu
wiring
Size
Distance
Equalizing
Level
setup

Σε αυτο το setup ( το τελευταιο ) υπαρχουν τρεις επιλογες
Auto ( ο ενισχυτης προχωρα απο test σε test αυτοματα )
Step ( ο ενισχυτης δειχνει τα αποτελεσματα του test και προχωρα στο επομενο test μετα απο πατημα κουμπιου στο remote )
Reload ( μακρυα !!! )

Απλως το path που χρησιμοποιουσα στην αρχη ηταν
setup --> autosetup --> .....-->setup --> step ( για να βλεπω τα αποτελεσματα με την ησυχια μου )
ενω τωρα χρησιμοποιησα
setup --> autosetup --> ... --> setup --> auto
και ολαν πηγαν καλα

Ναι πανω στην βιασυνη μου να ακουσω ηχο ειχα συνδεσει αναποδα τα πισω ηχεια ( το δεξι αριστερα ) , αλλα το ειδα απο το γραφικο των δοκιμων και το διορθωσα . Μυνημα λαθους δεν μου εβγαλε .

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.743
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88