Σητες Ηχείων

Reaction score
62
...τελικά έχει διαφορά ο ήχος του ηχείου χωρίς τις σήτες τους? Μου φαίνεται ότι ο ήχος είναι λιγότερο μπουκωμένος χωρίς αυτές, αλλά μπορεί να είναι και η ιδέα μου. Στο κάτω κάτω είναι ηχοδιαπερατές και φαντάζομαι ότι δεν επηρεάζουν την ποιότητα (ή μήπως όχι? :roll: )Εσείς χρησιμοποιείτε τα ηχεία σας με σήτες ή χωρίς?

Reaction score
62
Re: Σώτες Ηχείων

ΣΗΤΕΣ ΣΗΤΕΣ!!! Αμάν αυτά τα titles!!! Θα γράψουμε καμιά μέρα βούρτσα και θα βγεί π...τσα!!!!!!!!!

Reaction score
498

Πάντα χωρίς. Τεράστια διαφορά. Συνήθως και οι κατασκευαστές έτσι προτείνουν.

Οι σίτες είναι μόνο για την σκόνη και για τα παιδιά. Εκτός εάν το αναφέρει ο

κατασκευαστής φυσικά..

Reaction score
3

ΧΩΡΙΣ αυτές,η εικόνα γίνεται μεγαλύτερη,με περισσότερα δυναμικά και λεπτομέρεια.
Αυτός είναι ο κανόνας,όπου φυσικά θα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Σοβαρά ρε χαμένε. :lol: :lol:
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πλήρως ηχοδιαπερατό πανί...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

ΣΗΤΕΣ ΣΗΤΕΣ!!! Αμάν αυτά τα titles!!! Θα γράψουμε καμιά μέρα βούρτσα και θα βγεί π...τσα!!!!!!!!!
διορθώθηκε...

Απλά μην βάζετε τόνους στους τίτλους των θεμάτων μέχρι να λυθεί το σχετικό πρόβλημα...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

ΧΩΡΙΣ αυτές,η εικόνα γίνεται μεγαλύτερη,με περισσότερα δυναμικά και λεπτομέρεια.
Όπως σωστά λέει ο Mac υπάρχει ο κανόνας και οι εξαιρέσεις...
Αρκετοί κατασκευαστές προτείνουν να ακούς με τις σήτες πάνω στο ηχείο γιατί οι μετρήσεις για το "στήσιμο" του ηχείου έγιναν με τις σήτες.

Πάντως πλήρως ηχοδιαπερατό δεν είναι κανένα υλικό...

Reaction score
62

Όπως σωστά λέει ο Mac υπάρχει ο κανόνας και οι εξαιρέσεις...
Αρκετοί κατασκευαστές προτείνουν να ακούς με τις σήτες πάνω στο ηχείο γιατί οι μετρήσεις για το "στήσιμο" του ηχείου έγιναν με τις σήτες.

Πάντως πλήρως ηχοδιαπερατό δεν είναι κανένα υλικό...

Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι ενδέχεται να πάρω χειρότερο αποτέλεσμα χωρίς τις σήτες, λόγω προδιαγραφών του ηχείου?

Reaction score
498
Ρε παιδιά τί χαιεντίστικα ή όχι..! Δοκιμάστε μόνοι σας. Όλοι έχουμε αυτιά...Όπου σας

αρέσει καλύτερα.Δικά σας τα ηχεία και η απόλαυση..

Reaction score
3.452
Εγώ πάντα τις αφήνω επάνω. Τις βγάζω μόνο όταν έρχονται οι φίλοι μου από το φόρουμ στο σπίτι. Τις αφήνω επάνω για να μην καταστρέφονται τα μεγάφωνα και οι ελαστικές αναρτήσεις από το φως, τη σκόνη, τα καυσαέρια κ.λ.π.΄
Τα μεγάφωνα διατηρούνται σαν καινούργια.
Αν και τα έχω περίπου 7 χρόνια νομίζεις ότι τα αγόρασα χθες.

Reaction score
3
Υπάρχουν πολλά ηχεία,τα οποία ΔΕΝ έχουν απο την ίδια την εταιρεία σίτες,για τους προαναφερθέντες λόγους.

Οι περισσότερες τις βάζουν στα ηχεία για δυό λόγους.
1ος. λόγος το ντιζάιν,πόσο πιό ομοιογενεί και όμορφα δείχνουν με αυτές απότι να βλέπουμε τα άχαρα μεγάφωνα στην μπάφλα?
Ασε και το waf.Θα μας άφηνε ποτέ η κυρία του σπιτιού να βάζαμε επαγγελματικά ηχεία στο σαλόνι???
2ος. λόγος για προστασία των μονάδων των μεγαφώνων,απο διάφορους εξωγενείς περάγοντες,βλέπε μικρά παιδιά που έχουν αδυναμία στα φουσκωτά κέντρα τους και τους τρώει το δαχτυλάκι να τα πατήσουν.
Συν την σκόνη,τον ήλιο κλπ.
Ο κατασκευαστής των δικών μου ηχείων προτείνει ακρόαση χωρίς τις σίτες και σε κάποια τέστ που έκαναν και μέτρησαν την απόκρισή τους,καλύτερα αποτελέσματα πήραν χωρίς αυτές.

ΌΜΩς ακόμη και με δεμένα μάτια ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει του λόγου το αληθές.
Ποτέ μην ξανα πείς ποτέ,ή καλύτερα το γνωστό σλόγκαν.
"Καλύτερα να μασσάς παρά να μιλάς."
Πρώτα δοκιμάζουμε και μετά εκφράζουμε γνώμη και άποψη. :wink: :smile:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.733
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo