Σκληρος δισκος. Προβλημα

Reaction score
4.208
Ενα πρωτο, δεν ηξερα σε ποια κατηγορια ειναι σωστο να κανω την αναρτηση, οποτε αν χρειαστει να τ αλλαξετε κατηγορια καντε το ευχαριστως.

Πηρα προσφατα ενα εξωτερικο σκληρο δισκο 10 τερα και τον φουλαρισα με μουσικη (εξυπακουεται πολυκαναλη). Παω λοιπον να δοκιμασω πως παιζουν τ αρχεια και ...τζιφος! Μου βγαζει ενα εικονικο εικονιδιο το οποιο το βαφτιζει μονο "BUDA" και ειναι αδειο. Το βαζω στο λαπτοπ ολοι οι φακελοι και τ αρχεια εμφανιζονται μια χαρα.

Δοκιμαζω το σκληρο δισκο σε δυο τηλεορασεις απ ευθειας απ την usb και στο blue ray της Sony κανενα μεσο δεν βλεπει τους φακελους. Μονο σε υπολογιστη ολα παιζουν κανονικα.

Ειναι ακομη σε εγγυηση ο σκληρος, κοντα στους 2-3 μηνες εχει που τον αγορασα. Πηγα στον Κωτσοβολο στο σερβις, μου ειπαν μαλλον καποιος ιος αλλα θα πρεπει να διαγραψουμε ολα τ αρχεια για να κανουμε επεμβαση (αυτο δεν θα το επετριψω).

Παω σ ενα φιλο μου κομπιουτερ, μου λεει οτι ο δισκος ειναι διαμορφωμενος σε external (η κατι τετοιο) fat 32 γι αυτο δεν παιζουν τ αρχεια. Πρεπει να μετατραπει σε ntfs. Αλλα παλι θα πρεπει καπου να μετακομισουν τα 9 τερα που ειναι φορτωμενος ο σκληρος, αλλα αυτο δεν εχω χωρο να το κανω. Θα πρεπει ν αγορασω ενα εως δυο σκληρους να δωσω ακομη 200 ευρω για μια προσωρινη μετακομιση των αρχειων.

Εχετε καποια καλη ιδεα για λυση του προβληματος?

ika

News
Reaction score
15.107
Αυτό που λέει ο φίλος σου.
Δεν αναγνωρίζουν και το BRp και οι TV, το format του δίσκου.
Θα πρέπει να δεις τι σύστημα αρχείων υποστηρίζουν οι πηγές σου από το manual τους, να ξαναφορμάρεις τον δίσκο με αυτό και να ξαναγράψεις τα αρχεία.
Επίσης μπορεί στα manual να αναφέρεται και όριο χωρητικότητας HDD που αναγνωρίζουν οι πηγές σου. Αν είναι μικρότερο από τα 10Τ, θα πρέπει να κάνεις 2 partitions στον HDD, να τον βλέπουν σαν 2 δίσκους πρακτικά.

Μέχρι να πάρεις αυτόν τον HDD, που φύλαγες τα αρχεία σου?

Last edited:

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.139
Εγω δεν κατάλαβα που θες να τον κουμπώσεις.
Σε τι θα συνδεθεί για να παίζεις τα αρχεία που περιέχει;

TGD

Reaction score
8.764
10TB σε FAT; Υποστηρίζονται; Αμφιβάλλω. Νομίζω ότι το όριο είναι 2TB ανά volume.

Reaction score
5.609
Οταν θα βρεις καπου χωρο για να αδειασεις τα 10 tb θα πρεπει να του κανεις format σε ntfs για να τον βλέπουν οι αλλες συσκευες.Βεβαια κανε μια δοκιμη πρωτα με εναν μικροτερο σκληρο με συστημα αρχειων ntfs για να δεις οτι αναγνωρίζονται τα παντα κανονικα. Οι υπολογιστες διαβαζουν τα παντα ,με τους περιορισμους των αντιστοιχων format.

Reaction score
5.464
Πολυ δυσκινητος δισκος. Δεν τα μοιραζεις καλύτερα σε μικροτερους ωστε και πιο ευκολα να διαβαζονται αλλα και σε περιπτωση βλαβης να μην χασεις τα παντα;

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.741
Αν ήμασταν κοντά θα το αναλάμβανα εγώ (να κρατήσω και αντίγραφο της μουσικής χιχι)...

Reaction score
4.208
Εγω δεν κατάλαβα που θες να τον κουμπώσεις.
Σε τι θα συνδεθεί για να παίζεις τα αρχεία που περιέχει;
Στο blue ray
Πολυ δυσκινητος δισκος. Δεν τα μοιραζεις καλύτερα σε μικροτερους ωστε και πιο ευκολα να διαβαζονται αλλα και σε περιπτωση βλαβης να μην χασεις τα παντα;
Αυτό πάω ν αποφύγω, θα χρειαστεί να πληρώσω ακόμη 200 ευρώ για 2 Χ 5 τέρα. Ήδη τα έχω πληρώσει για τον δεκατερο
Οταν θα βρεις καπου χωρο για να αδειασεις τα 10 tb θα πρεπει να του κανεις format σε ntfs για να τον βλέπουν οι αλλες συσκευες.Βεβαια κανε μια δοκιμη πρωτα με εναν μικροτερο σκληρο με συστημα αρχειων ntfs για να δεις οτι αναγνωρίζονται τα παντα κανονικα. Οι υπολογιστες διαβαζουν τα παντα ,με τους περιορισμους των αντιστοιχων format.
Έχω αρκετούς ακόμη σκληρούς δίσκους που παίζουν όλοι μια χαρά
Αυτό που λέει ο φίλος σου.
Δεν αναγνωρίζουν και το BRp και οι TV, το format του δίσκου.
Θα πρέπει να δεις τι σύστημα αρχείων υποστηρίζουν οι πηγές σου από το manual τους, να ξαναφορμάρεις τον δίσκο με αυτό και να ξαναγράψεις τα αρχεία.
Επίσης μπορεί στα manual να αναφέρεται και όριο χωρητικότητας HDD που αναγνωρίζουν οι πηγές σου. Αν είναι μικρότερο από τα 10Τ, θα πρέπει να κάνεις 2 partitions στον HDD, να τον βλέπουν σαν 2 δίσκους πρακτικά.

Μέχρι να πάρεις αυτόν τον HDD, που φύλαγες τα αρχεία σου?
Είχα έναν σκληρό στα 6 τέρα που ήταν φουλ από πολυκάναλο μουσικά αρχεία. Δυστυχώς χάλασε και είπα να πάρω κάτι μεγαλύτερο, ν αναβαθμίσω δηλαδή!

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.749
συμβουλή...ποτέ μα ΠΟΤΕ τον σκληρό που έχουμε για το pc μας δεν το κουμπώνουμε στις τηλεοράσεις

έχω τραγικές βλάβες από πελάτες που πήγαν να δουν βίντεο-φωτό από τους σκληρούς τους ....κ τους πήραν στο χέρι....και όχι σε παλιές τηλεοράσεις

Υ.Γ. εγώ αμφιβάλλω αν μπόρεσες να μεταφέρεις πολυκάναλα αρχεία σε fat32.....εκτός και αν είναι κάτω των 4gb...που πάλι αμφιβάλλω

Reaction score
38
δεν χρειάζεται να κάνεις format για να αλλάξεις το filesystem του δίσκου, απλά ανοίγεις ένα παράθυρο εντολών στα Windows (Αναζήτηση κάτω στη μπάρα->Command prompt) και στο παράθυρο του commant prompt γράφεις convert drive_letter: /fs:ntfs , όπου αντί για drive_letter βάζεις το γράμμα του δίσκου που θέλεις να αλλάξει filesystem, π.χ. Ε:

ika

News
Reaction score
15.107
δεν χρειάζεται να κάνεις format για να αλλάξεις το filesystem του δίσκου, απλά ανοίγεις ένα παράθυρο εντολών στα Windows (Αναζήτηση κάτω στη μπάρα->Command prompt) και στο παράθυρο του commant prompt γράφεις convert drive_letter: /fs:ntfs , όπου αντί για drive_letter βάζεις το γράμμα του δίσκου που θέλεις να αλλάξει filesystem, π.χ. Ε:
Τα αρχεία θα παραμείνουν?

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
101.636

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.139
10TB δίσκος σε blu-ray player? Δεν το βλέπω να συμβαίνει. Ειδικά αν είναι κανένα Sony. Για πες μοντέλο και τι είδους αρχεία θες να παίζεις.

ika

News
Reaction score
15.107
Μιά φορά το είχα επιχειρήσει πριν χρόνια (δεν θυμάμαι πως και από ποιό σε ποιό σύστημα αρχείων, και έπεσε το κλάμα της αρκούδας με τα αρχεία. Βέβαια εξελίσσονται τα πράγματα.....

TGD

Reaction score
8.764
Εχω μετατρέψει σκληρό με ολόκληρο το λειτουργικό και πήγε μια χαρά, αλλά ο δίσκος ήταν μισάδειος, όχι γεμάτος με αρχεία. Και φυσικά ήταν -παλιές εποχές- 1TB κι όχι 10.

Reaction score
4.208
10TB δίσκος σε blu-ray player? Δεν το βλέπω να συμβαίνει. Ειδικά αν είναι κανένα Sony. Για πες μοντέλο και τι είδους αρχεία θες να παίζεις.
Sony Blu-Ray Player UBP-X800M2 Ενσωματωμένο WiFi με USB Media Player

Sony Blu-Ray Player UBP-X800M2
συμβουλή...ποτέ μα ΠΟΤΕ τον σκληρό που έχουμε για το pc μας δεν το κουμπώνουμε στις τηλεοράσεις

έχω τραγικές βλάβες από πελάτες που πήγαν να δουν βίντεο-φωτό από τους σκληρούς τους ....κ τους πήραν στο χέρι....και όχι σε παλιές τηλεοράσεις

Υ.Γ. εγώ αμφιβάλλω αν μπόρεσες να μεταφέρεις πολυκάναλα αρχεία σε fat32.....εκτός και αν είναι κάτω των 4gb...που πάλι αμφιβάλλω
Εχω αλλα σε μικρωτερης χωριτηκοτηας σκληρο, αλλα ειναι οπως το γραφεις κατω απο 4 γιγα
Εχω μετατρέψει σκληρό με ολόκληρο το λειτουργικό και πήγε μια χαρά, αλλά ο δίσκος ήταν μισάδειος, όχι γεμάτος με αρχεία. Και φυσικά ήταν -παλιές εποχές- 1TB κι όχι 10.
Ενα φιλος μου "κομπιουτερας κι αυτος" καποτε μου το ειχε κανει. Μου ειχε μετατρεψει το σκληρο απο fat 32 se ntfs χωρις να χαθουν τ αρχεια. Τωρα ομως δε μου μιλαει. ΕΙναι χορτοφαγος κι εγω που και που τρωω λιγο κρεας και μου το κραταει "Μανιατικο" Πρεπει να παω και να του πω "απεταξαμην τελειως το κρεας" αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν θα με πιστεψει!

Last edited:

ika

News
Reaction score
15.107
Last edited:

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.832
Members
38.243