Στήσιμο Ηome Theater - οικονομικό / γενικές απορίες

Reaction score
126
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.

Αρχικά ζητώ συγνώμη για το μακροσκελές πόστ (που θα ναι...) και συγχωρέστε την άγνοια μου, μιας και εχω να ασχοληθώ/διαβάσω απ'τις εποχές του Hi-tech.

Εχω προσφάτως μετακομίσει και σκέφτομαι να στήσω ένα 5.1 σύστημα. (δεν με ενδιαφέρει το 7.1 atmos στη προκειμένη φάση, οχι πως θα έλεγα όχι σε έναν πολυκάναλο 7.1/2)

Λόγω περιορισμένου μπάτζετ προτιμώ να κινηθώ σε μεταχειρισμένα. Και τώρα αρχίζουν οι απορίες και σενάρια.
Ας αρχίσω με τα ηχεία.

Σκέφτομαι την αγορά για αρχή ενός σετ μόνο, για τα βασικα, ήχο και ταινιες σε 2.0. Ενα ζεύγος B&W 685 που τα βρίσκω σε κάπως καλή τιμή.
Με σκοπό αργότερα να πάνε πίσω και να μπουν στη θέση τους μπροστά ενα σετ μτχ 603 S3 ή παρεμφερή καθως και αναλογο κεντρικό (λόγω κόστους πάντα)

Αρχισα απ'τα ηχεία για να σημειώσω την εξής απορία: Διαβαζω στα ελληνικα΄φορουμς περι B&W και ρεύματα ρεύματα ρεύματα.
Στη περίπτωση μου θελω απλως ποιοτητα και ΟΧΙ ένταση. Δεν υπάρχιε περίπτωση να τα δουλέψω ποτέ τέρμα, διοτι δε βρίσκω το λόγο. Αντε σε ενα 50% νομιζω θα μου αρκεί.

Κι ερχόμαστε στον πολυκάναλο που εχω χάσει τη μπάλα.

Σκέφτομαι για καινουργιο τους εντρυ λεβελ οικονομικους οπως Denon x1400h,2500, Υamaha 483 κτλ (για να σας δώσω το ταβανι του μπατζετ).
ΟΜΩΣ οι ανωθεν ενισχυτές εχουν ολα τα μοντερνα μπλιμπλικια, atmos, 4Κ passthrough και συναφή ΑΛΛΑ λίγο "ψωμί" σε Watt. Δε γνωρίζω αν θα με καλύψουν στα 8ohm των ηχείων, για το 30-40-50% που ζητώ.

Μετα, σκέφτηκα για παλαιότερο ενισχυτή, αλλά ισχυρότερο...

Για παράδειγμα, βρίσκω εδώ στις αγγελίες εναν YAMAHA RXA 840 AVENTAGE

Και ξεκινουν οι ερωτήσεις:

Ο ενισχυτής λεει πως υποστηρίζιε 4Κ passthrough ΑΛΛΑ στα χαρακτηριστικά του δεν αναφέρει HDPC 2.2 στις εισοδοεξόδους HDMI.
ΟΜΩΣ δε ξέρω αν το χρειάζομαι...και τι εννοώ...

ΔΕΝ με ενδιαφέρει να συνδέσω πηγή οπως BR πανω στον A/V για να στειλει το 4Κ σήμα στη τιβί.

Εχω συνδεδεμένο το PC με HDMI στη τιβί οπου στέλνω 4Κ στη τιβί.

Οπότε: αν αφήσω τη σύνδεση ΩΣ ΕΧΕΙ, συνδέω τον A/V μεσω HDMI/ARC και ολα καλά ;;;

ΑΝ συνδέσω το PC στον A/V και απο κει στη τιβί ΔΕ θα έχω 4K λόγω μή ύπαρξης 4Κ through pass ?

Συγνώμη που κούρασα, γιατι ξέρω πως ειναι να μπαίνει ένας ασχετος σε ενα φορουμ και να γράφει ολοκληρο ποίημα ρωτώντας 10 πράγματα μαζί...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
100.192
Καλώς ήρθες! :drinks::welcome:

Πάμε λίγο ανάποδα; Ας ξεκινήσουμε με το τι θέλεις (2, 3, 4, 5 ηχεία, sub, ενισχυτή) και πόσα σκέφτεσαι να διαθέσεις σε πρώτη φάση.

Σε ενδιαφέρει μελλοντικά το Atmos ή το DTS:X ή θα αρκεστείς στο 5.1 για μερικά χρόνια;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.984
Δώσε τα εξης:

Φωτογραφία του χώρου, διαστάσεις και τετραγωνικά μέτρα, ύψος, επιθυμητή (όχι εφικτή) απόσταση και θέση, ακρόασης RT 60, διαθέσιμο μπάτζετ (ακριβές ποσό).

Κι άστα τα υπόλοιπα, λύνονται εύκολα.

Reaction score
126
Καλώς ήρθες! :drinks::welcome:

Πάμε λίγο ανάποδα; Ας ξεκινήσουμε με το τι θέλεις (2, 3, 4, 5 ηχεία, sub, ενισχυτή) και πόσα σκέφτεσαι να διαθέσεις σε πρώτη φάση.

Σε ενδιαφέρει μελλοντικά το Atmos ή το DTS:X ή θα αρκεστείς στο 5.1 για μερικά χρόνια;
Αν διαβάσεις πιο προσεκτικά, για αρχή θα πάρω ένα ζεύγος μόνον. Τα οποία αργότερα θα τοποθετηθούν πισω ως surround, αφού αγοράσω εμπρός σετ και Σάμο.

Δε θα πάθω και τπτ χωρίς atmos, αλλά όπως είδες είναι θέμα μπάτζετ. Δηλ αν με 500ε παίρνω παλιότερο ισχυρότερο ενισχυτή χωρίς ατμός εν συγκρίσει με έναν καινούργιο πιο αδύναμο με ατμός, θα το προτιμούσα.

Δώσε τα εξης:

Φωτογραφία του χώρου, διαστάσεις και τετραγωνικά μέτρα, ύψος, επιθυμητή (όχι εφικτή) απόσταση και θέση, ακρόασης RT 60, διαθέσιμο μπάτζετ (ακριβές ποσό).

Κι άστα τα υπόλοιπα, λύνονται εύκολα.
Αύριο θα τα χεις. Όπως έγραψα πιο πάνω το μπάτζετ θα Ναι...τμηματικο. περίπου 500ε για ενισχυτή είτε Νέο είτε μτχ, περίπου 350-400ε για ηχεία βάσης (τόσο βρίσκω καινούργιο σετ b&W 685 s2)
Στο μέλλον πάλι κάπου τόσα για ένα ζεύγος μπροστά και κάποιο μτχ σαμπ

Reaction score
3.473
Το arc από την τηλεόραση σου σου κατεβάζει πολυκάναλο ηχητικό φορμάτ ?
Γιατί η δικιά μου κατεβάζει στερεό.

Reaction score
4.849
Ξεκαθάρισε εαν θελεις μόνο b&w μόνο ηχεία η απλα αναφέρεις μάρκα
Η πιο φθηνή λυση ειναι ενεργα ηχεία αλλα θα χρειαστεί και μπριζα διπλα στο κάθε ηχείο αλλα λύνεις κάθε θεμα οδήγησης ,βατ κλπ
Θα σε καθοδηγήσει ο έαρ τι και πως αναλόγως το μπατζετ σου
Το μόνο αρνητικό ειναι καθαρα θεμα εμφάνισης άρα υποκειμενικό εντελώς
Μην βασίζεσαι στον ήχο της τηλεόρασης

Reaction score
7.886
Το arc από την τηλεόραση σου σου κατεβάζει πολυκάναλο ηχητικό φορμάτ ?
Γιατί η δικιά μου κατεβάζει στερεό.
Η δική μου βγάζει και DTS Neo 2 (5.1). έχεις δοκιμάσει netflix από το ap της να δεις αν παίζει 5.1?

Reaction score
3.473
Η δική μου βγάζει και DTS Neo 2 (5.1). έχεις δοκιμάσει netflix από το ap της να δεις αν παίζει 5.1?
Όταν πάω σπίτι θα το δω.
Αν και νομίζω ότι υποστηρίζει μόνο 2καναλο.

Reaction score
5.616
Το ρευμα ισχυει για ολα τα ηχεια,και δεν εχει να κανει με την ενταση μονο. Το πολυ και καλο ρευμα θα σου δωσει σωστο ελεγχο του μεγαφωνου σου,και ποιο γεματο ηχο απο πολυ χαμηλες εντασεις.
Θα σου προτεινω να δεις την σειρα zensor της dali. Μπορεις να παρεις ενα ζευγαρι zensor 3 τωρα,και μετα ενα zensor 5 η 7 αναλογα με τα τετραγωνικα του χωρου σου,και το zensor vokal που ειναι το κεντρικο της σειρας. Πολυ καλα ηχεια ,σιγουρα πολυ ακριβοτερα ηχητικα απο την τιμη τους.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.117
Προτεραιότητα δεν είναι η Εταιρεία, αλλά το αποτέλεσμα.
Εφ όσον υπάρχει σαν βασικός οδηγός το οικονομικό, με την dali είμαστε σε καλό δρόμο.
Επίσης συμφωνώ σε μεταχειρισμένο av εν προκειμένω.
Λίγα ηχεία? Επιλογή παλαιότερου μηχανήματος της υψηλής όμως κατηγορίας.
Επίσης με λίγη υπομονή μπορούμε να βρούμε και ηχεία εδώ μέσα, σε αρίστη κατάσταση (όλοι τρελοί), ελαφρώς μεταχειρισμένα.

Reaction score
126
να ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις έως εδώ...

Xρωστούσα τη κάτοψη, σορρυ που αργησα αλλα προσπαθούμε να φτιάξω το προπονητηριο του ποδηλάτου και τα παγωσα ολα.

Κόλλημα με την εταιρεία δεν έχω, απλά είχα ενα κρυφό πόθο με τα B&W απο μικρός. Οπως ξανάπα, δεν κοιτάζω το τέλειο, δεν εχω και το αυτι αλλα και την οικονομική δυνατότητα...(αλλες προτεραιότητες).

Εδώ να σημειώσω, πως βρίσκω τα 686 S2 στα 380ε καινουργια. (πιο μικρά απ'τα 685 αλλά δε ξερω ποση διαφορα θα εχουν οταν πανε πίσω στα surround)
Οσο κι αυτά τα Dali που μου πρότεινε ο φιλος άνωθεν. Σημειώνω ξανά πως το 1ο σετ θα ειναι το κύριο, μεχρι να πάνε πίσω στα surround αφού αγοράσω το "κανονικό" κύριο σετ.

Επίσης, να σημειωθεί πως ξεχνάμε το atmos! Κι αυτό γιατί έγινα κάτοχος (απο σύμπτωση, δεν προγραμματίστηκε η αγορά του) ενός Yamaha Aventage A550. Ισως βέβαια τον δώσω σ'ενα φίλο και δώ κατι άλλο.

Για τη τιβί πάλι που μιλησαν καποιοι συνφορουμίτες, δεν εχει αγοραστεί ακόμη η 55" ρα 4Κ, η οποια ειναι στο πρόγραμμα. Για την ώρα υπάρχει μια 40ρα 1080π.

Document-page-001.jpg

Και πάλι σας ευχαριστώ.

Υ.Γ. μη μου κράξετε πολυ τον Α550 γιατι μ'αυτον θα πορευτώ για κάποιο καιρό :(

gid

Reaction score
9.648
Από τηλεόραση καλά είσαι. Ως προς το κόλλημα με την B&W σε προτρέπω να το συνεχίσεις, αφενός γιατί είναι πραγματικά καλή εταιρία, κι αφετέρου γιατί τα παιδικά μας κολλήματα μας δίνει ιδιαίτερη χαρά να τα ικανοποιούμε μετά από 10-20-30 χρόνια. Όπως είπες μπορείς να πάρεις ένα μικρό μοντέλο τώρα και αργότερα να το βαφτίσεις surround. Και σίγουρα κοίτα στα μεταχειρισμένα. Προ ετών πήρα ένα ζευγάρι bookself B&W σε τέλεια κατάσταση και σε απίθανη τιμή, εδώ στις αγγελίες.

Reaction score
126
Από τηλεόραση καλά είσαι. Ως προς το κόλλημα με την B&W σε προτρέπω να το συνεχίσεις, αφενός γιατί είναι πραγματικά καλή εταιρία, κι αφετέρου γιατί τα παιδικά μας κολλήματα μας δίνει ιδιαίτερη χαρά να τα ικανοποιούμε μετά από 10-20-30 χρόνια. Όπως είπες μπορείς να πάρεις ένα μικρό μοντέλο τώρα και αργότερα να το βαφτίσεις surround. Και σίγουρα κοίτα στα μεταχειρισμένα. Προ ετών πήρα ένα ζευγάρι bookself B&W σε τέλεια κατάσταση και σε απίθανη τιμή, εδώ στις αγγελίες.
Τώρα το πόσο καλή εταιρεία ειναι, δεν ειμαι σε θέση να το γνωρίζω...εννοώ πως το αυτί μου δε θα το "συλλάβει". Κι αυτό επειδή δεν εχω εμπειρία!
Πραγματικα είναι εφηβικό κόλλημα, το λέω στα ίσα. Ακριβως αυτό λεω στα ποστ μου αν σου ξέφυγε...να παρω ως κυρίως ζεύγος τώρα, πρακτικά το "surround" της.
Γενικά ομως, με αγχώνουν τα "παλιά" ηχεία. Δηλ θεωρώ ρισκο να δωσω 200-250ε για ενα σετ δεκαετίας +, απο την άποψη πως ΑΝ παθει κατι (και αδούλευτο μπορεί ναναι) που βρίσκεις ανταλλατικα και με τι κόστος...

Εννοείται οτι κοιτάζω τα μτχ αλλα οι τιμές ειναι καπως. Σιγουρα ομως θα βρεθούν ευκαιρίες.

gid

Reaction score
9.648
. Ακριβως αυτό λεω στα ποστ μου αν σου ξέφυγε...να παρω ως κυρίως ζεύγος τώρα, πρακτικά το "surround" της.
Δε μου ξέφυγε, γι' αυτό κι έγραψα "Όπως είπες...". Αυτό που μου ξέφυγε ήταν ένα h στο bookshelf... :D

Γενικά ομως, με αγχώνουν τα "παλιά" ηχεία. Δηλ θεωρώ ρισκο να δωσω 200-250ε για ενα σετ δεκαετίας +, απο την άποψη πως ΑΝ παθει κατι (και αδούλευτο μπορεί ναναι) που βρίσκεις ανταλλατικα και με τι κόστος...
Το πολύ-πολύ να χρειαστούν refoaming τα woofers που θα βρείς εύκολα τεχνικό να στο κάνει... Δύσκολα κάτι χειρότερο.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.661
Members
38.357
Νεότερο μέλος
PTin